Inspektionen för Strategiska Produkter (ISP) polisanmäls för medhjälp till mord

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 20 februari 2014
- Torbjörn Sassersson red.

ISPAtt ISP möjliggör för människorättskränkande regimer att få tillgång till svenska vapen är inte rimligt. Det innebär att myndigheten gör sig medskyldig till diktaturers brott. Därför polisanmäls ISP av representanter från Bahrain Salam for Human Rights, Kristna Fredsrörelsen, föreningen Ofog och Kvinnor för fred, skriver ETC idag.

Bild: faksimil från ETC hemsida, uppd. 21 feb

NewsVoice har varit i kontakt med Inspektionen för Strategiska Produkter och ställt frågor om vad myndigheten egentligen gjorde för att undersöka hur svenska raketgeväret Carl Gustaf kunde hamna i Burma. Undertecknad kommer att redogöra för vad ISP gjort för nytta i en artikel på söndag den 23 februari.

Svaret är: nästan ingenting.

Läs artikeln i ETC: “Vi polisanmäler myndighet för medhjälp till mord”

Text: Torbjörn SassersonSå här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *