Mediagiganten Comcast slukar nöjesgiganten Time Warner

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 14 februari 2014
- Torbjörn Sassersson

Comcast, Time WarnerReuters meddelar att mediagiganten Comcast, världens största transnationella massmediaföretag ska absorbera Time Warner världens näst största media- och underhållningskonglomerat. Sammangåendet kommer att kombinera USA:s två största kabel- och bredbandsnät som kommer att omforma hela betal-TV och bredbandsindustrin i Nordamerika om inte de reglerande myndigheterna sätter stopp för giftermålet.

Sammanställning: Torbjörn Sassersson

“I don’t know if the deal is too big to fail to be approved but it is definitely too big to sail through either the Department of Justice or the FCC without serious, serious examination,” said former FCC Chairman Reed Hundt, skriver Reuters.

InfoWars varnar för att monopoliseringen kan bli förödande.

“Despite this fact, we can expect a show. “A deal may face a fierce battle in Washington as you are merging the two largest cable operators,” an analyst told Reuters. It will be another dog and pony show designed to convince the American people they actually live in a democracy where the government pretends it will protect them from predatory monopolies and other highly organized scams and rip-offs. It is well-known in the industry that Comcast has a “wealth of connections” in Washington. In short, it basically owns the FCC.”

Även LA Times ser ingen fördel med detta sammangående av två giganter. I artikeln “Comcast to buy Time Warner Cable: Say goodbye to the public interest” konstaterar tidningen:

“Let’s get to the bottom line. There’s no way this combination can conceivably be in the public interest. The deal is a blunt challenge to the Federal Communications Commission and its new chairman, Tom Wheeler; the question is whether the FCC will fold against the economic and political power of these two behemoths.”

För bara 5 år sedan slukade Comcast NBC i USA. Dagens Nyheter, skrev:

“Comcast, ledande amerikansk kabel-tv-operatör, köper en majoritetsandel i NBC Universal av General Electric, enligt en uppgörelse offentliggjord på torsdagen. Med affären skapas en ny gigant på mediemarknaden.”Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *