Fd Microsoft-VD Frank Clegg: Låt inte barnen vara nära uppkopplad mobil eller surfplatta

publicerad 14 februari 2014
- K. Reporter
Fd Microsoftdirektör VD Frank Clegg
Fd Microsoftdirektör VD Frank Clegg

Frank Clegg var under många år VD för Microsoft Kanada. Microsoft är ett av världens största företag verksamt inom trådlös datateknik. I dag är Clegg en ”whistleblower” och leder motsvarigheten till Strålskyddsstiftelsen i Kanada, Canadians for Safe Technology (C4ST).

Text: K. Reporter | Uppdaterad 23 sep 2014

Båda organisationerna verkar med att informera om riskerna och skärpta regelverk för bättre skydd för allmänheten. Frank Clegg berättar att sedan han startat C4ST har han kommit i kontakt med allt för många människor som lider av hälsoproblem efter överexponering för strålningen.

Professor mobiletelefoniEtt exempel som han nämner är en programledare i radio vars familj hade en rad olika hälsoproblem vilka försvann när det trådlösa nätverket i hemmet stängdes av.

Den tidigare Microsoftchefen uppmanar alla som har oförklarade hälsoproblem exempelvis sömnsvårigheter att stänga av all trådlös teknik i hemmet under en vecka. Var uppmärksam på och skriv ner vad som inträffar.

Microsofts tidigare VD lämnar också rådet att barn aldrig ska vara nära en uppkopplad mobiltelefon eller läsplatta. Mobiler och läsplattor ska inte användas som leksaker.

Text: K. Reporter

Relaterat

Läs Frank Cleggs artikel inklusive hans fem råd för säkrare användning tekniken

Strålskyddsstiftelsen: Tio goda råd och rapport: Uppkopplade barn.

How is the industry responding to safety issues? from ElectromagneticHealth.Org on Vimeo.

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Jag är väl bekant med strålningsproblematiken och det trådlösas skadlighet eftersom jag är strålningskänslig. MEN nu har jag också pratat med en lång rad med personer som : mår skit så fort dom är hemma, blir bättre när dom åker ut på landet etc. Dom är utbrända och repar sig snabbt om dom lyssnar på rådet att stänga av allt trådlöst. Dom kan knappt sova längre, men det går över om dom kommer till ställen utan trådlöst, Dom orkar plötsligt ingenting och när man frågar ut dom så visar det sig att: jo, det började nog när dom installerade trådlöst bredband. Jag känner lärare som är dödströtta i skolan (och bara där) och det började när, ja gissa… osv. OCH barnen har inget närminne längre, säger lärare över hela Sverige!!. JAG TYCKER SNART ATT DET ÄR VAR OCH VARANNAN som uppvisar dessa symtom och kopplingar…..Jag säger som Alex Jones : STOP IT ! Och betänk att de oberoende forskarna väntar på en global epidemi med hjärnskador och att barnen i Korea nu diagnostiseras med digital demens.. Vad beträffar myndigheterna och deras massiva lögnapparat så räcker det väl med att berätta att alla i SSM s vetenskapliga råd har kopplingar till mobilindustrin.

 • Kom just:

  New UK Powerline Study suggests atmospheric atom bomb testing caused child leukaemia

  The study provides, for the first time, evidence that corona discharges from
  high voltage UK powerlines made radionuclides from atomic bomb testing
  more toxic and this supports Denis Henshaw’s high-voltage powerline
  charged aerosol hypothesis

  […]

  UK Powerwatch’s Alasdair Philips believes that the BJC paper accidentally provides good evidence, for the first time, for possible real childhood cancer resulting from powerline corona charging radionuclides from atmospheric atomic bomb testing making them far more bio-active by being retained in the lung and entering the bloodstream. The above graph shows the official ionsing radiation effective dose from atmospheric atomic weapons testing radionuclides, along with the elevated risks found in this latest powerline study.

  Ionizing radiation is one of the very few known cause of leukaemia.

  ……

  “Very few ‘known’…”

  Vaccinationer får man inte heller glömma av i sammanhanget. Vore tråkigt om en sådan studie flyttar bort fokus från annat som kan vara viktigare – men jag vet ju inte…

 • Lite jag läste:

  For some smart grid advocates, wireless smart meters are an integral part of implementing a “green agenda,” an agenda where advocates selectively “tune-out” or ignore mounting evidence that wireless emissions from smart grid-related devices can have adverse effects upon our biosphere and related ecosystems. […]

  Although the published article can use some fairly technical terms at times, it generally provides an easily readable overview of the collective evidence that supports the viewpoint that, based upon currently available literature, it is justified to conclude that man-made RF-EMF radiation emissions are causing adverse health effects among all types of living things including, humans, frogs, honey bees, birds, bats, trees, cows, and other wildlife. In addition, although the article originates from India, it still gives a comprehensive review of the subject matter from a world-wide perspective.

  http://smartgridawareness.org/2013/07/27/impacts-of-rf-on-ecosystem/

  • Jag har en vacker grön växt som alltid vuxit och trivts. Har delat den och gett till massor av vänner. Nu bor jag på en annan plats. Min blomma vägrar att växa. Är tanig. Inga nya blad. Monterar en lampa ovanför men det hjälper inte. Får veta att grannen, på andra sidan väggen har WiFi på ett bord vid väggen precis bakom min växt.
   Tar ut blomman på balkongen. Inom två dagar har den satt igång att växa så det “knakar”. Rena glädjeyttringen! Den är vacker nu. Prunkande.

 • Ta denna istället för den tidigare 😉

  Din kommentar väntar på moderation

  Jag ser att Epoct Times också har skrivit om vad Clegg sagt.
  Mona Nilsson från Strålskyddsstiftelsen också uttalar sig där.

  Tidigare vd för Microsoft varnar för hälsorisker med trådlös teknik

  http://www.epochtimes.se/articles/2014/02/18/26495.html

  Från Kalle Hellbergs utskick:

  Lång intervju om mobilers farlighet, med Dr George Carlo:

  Totalt 50 min. uppdelat i 4 avsnitt

  http://www.doctoroz.com/videos/interview-dr-george-carlo-0

 • Myndigheterna var orimligt engagerade i att få alla att ta svininfluensa-vaccinet också. Tror de som nu har narkolepsi skulle ha föredragit två veckors svår förkylning.
  Men någon vaccin-tillverkare blev ju väldigt rik på hela karusellen…

 • Den här artikeln är det mest lästa inlägget på NewsVoice. Över 33000 besökare och mer än 7000 delningar på Facebook. Fortsätt dela! Folk har rätt att få veta vad industrins företrädare egentligen anser om strålningens risker.

 • Den trådlösa tekniken-myntet har en förskräckande baksida – och då särskilt för barn och tonåringar – som jag ser det. Ingående i sak om vad jag grundar det på här.

  I o f s så kan jag ha fel i detta – men det kan jag ej föreställa mig att jag har. Vad tror Du ?

 • Jag tror på att försiktighetsprincipen bör råda i detta fall och därmed minska exponering av trådlösa nätverk i skolor och i hemmiljö, man kan ha nätverk via eluttaget istället (s k “home plug”). Vid Örebro Universitetssjukhus pågår sedan några år intensiv forskning som visar riskerna med denna typ av högfrekvent radiostrålning.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24064953

 • Redaktören, ni har skrivit (fråm WiFi, m istället för n) annars varsågod för samlingen.
  hugo manningson. Klart dem inte har gjort något bakom våra ryggar, skulle vi misstänka eller säga liknande så haglar ord som foliehatt över en. Förtroendet för våran regering är inte vidare stor här. Klart det finns fler som visar skador än ej, där visar dem inte att dem inte är att tro på med tanke på att man får så gott som aldrig se dem studierna i nyheterna knappt, menar du lögn sidor som aftonbladet, svd, dn etc.

 • exakt micke för även vår svenska regering och myndigheter har ju aldrig gjort ngt bakom vår rygg tidigare… 😉 se alla andra länders forskning och varningar+förbud istället de har inte lika stor telekomindustri att försvara som Sverige tex + antalet som påvisar risker och farligheterna är mångt större än de som säger det är ofarligt…

 • The IEEE’s Forum on Very Bad Ideas

  The Institute of Electrical and Electronic Engineers (IEEE), that venerable organization responsible for our thermally based RF standards, likes to take the lead on promoting new technology. In a few weeks time they will be hosting a Forum on the Internet of Things (IoT). (I would like to see “di” inserted between the I and oT).

  Will the conference bring up the down-side of the IdioT concept (everything will be RF connected-even baby’s nappies). Of course not, its all about promoting the technology and any problems will have to be worked-out later by someone else. See below article on one of those problems.

  http://www.emfacts.com/2014/02/the-ieees-forum-on-very-bad-ideas/

  • Det är dags att vakna o börja tänka själv ! Det gynnar myndigheter att ingen bryr sig, så de kan berika sig ostörd på vår ohälsan ! Javisst ÄR allt trådlöst inom det elektroniska mycket farligt, och inte bara! kancerframkallande, utan fler mck obekväma tillstånd försvinner när du stängd av dina prylar för nån tid. som Tinnitus, obalans, hjärtarytmi, tachycardi, hudbränna o rodnad, försämrat syn, andnöd, upprörda tarmar, dålig matsmätning, ja många tillstånder blir bra igen när du tar bort de s.k. ‘oskadliga bekvämligheter’. Jag vet vad jag pratar om. Det finns fler osanningar i dessa myndigheternas uttalande som verkligen skriker om korrigering och upprättelser, till befolkningens nytta och hälsans återställande. Att dessa folkvalda(direkt eller indirekt) behandlar befolkningen så fruktansvärd respektlös och hänsynslös har med deras insikt o kunskap att göra, och att de tror att de kan komma undan. Men de som gräver en grop för andra faller själv däri. Jag står för det jag säger. Sluta lita på de som är proffs på att lura hela befolkningen.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *