Smarta fjärravlästa elmätare kan samla data om vad du gör hemma

publicerad 16 februari 2014
- Torbjörn Sassersson red.
Smart elmätare
Smart elmätare (2020)

I en mycket oroväckande dokumentär [som togs ner av YouTube] varnas för att de nya smarta och fjärravlästa elmätarna som installeras i USA kan missbrukas av myndigheterna för att samla in data om vad du gör i hemmet. I Sverige har redan minst 5, 2 miljoner fjärravlästa elmätare installerats. Debatten är noll. 

Text: Torbjörn Sassersson | Trailer: Take Back Your Power

Några av riskerna med smarta fjärravlästa elmätare

 • Elmätarna har skapat bränder för att de installerats av snabbutbildade installatörer.
 • Elmätarna kan hackas av obehöriga.
 • Elmätarna sänder på frekvenser som påstås skapa hälsoproblem.
 • Elmätarna kan användas av myndigheter för att insamla data om vad du gör i hemmet.
 • Elmätarna kan missbrukas av företag som samlar demografisk information.

Enligt Ny Teknik installerades 5,2 miljoner fjärravlästa elmätare i Sverige fram till juli 2009. Premiären för fjärravläsning av smarta elmätare i Sverige inleddes den 1 juli 2009, skriver Ny Teknik. Vattenfall har 850 000 fjärravlästa elmätare i bruk.

Inte någonstans i svenska media kan man läsa om de risker som den amerikanska dokumentären från 2013 varnar för. Här är budskapet enkelt: du betalar bara för den ström du förbrukar och miljön skonas.

Sajten Vågbrytaren som är skeptisk till smartmeters beskriver hur mätarna automatiskt skickar data via elnätet eller trådlöst och på vilka frekvenser. De beskriver i detalj hur det går till på sidan: Elmätare och fjärravläsning.

Läs mer om vad som skrivits på nätet om fjärravlästa elmätare senaste månaden.

Text: Torbjörn Sassersson

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Intressant kommentar om vidskeplighet. Hur kan man veta att en astrologisk tolkning är fel och vem som besitter “rätt kunnande”? Den verkliga vidskepelsena kanske är föreställningen att man vet vad vidskeplighet är! Vetenskapshistorien ät full av vidskepligheter som propagerats som absoluta sanningar. Medicinhistorien är ett praktexempel. Wittgensteins slutsats att “om det man inget vet må man tiga” är ett lysande exempel på vetenskapens blindgång. Själv tog han konsekvensen och började tänka i en annan bana, Filosofer och forskare vägrar envist att rucka på sin tro att världen är. Forskarna vill förstås ha mer pengar för att producera fler meningslösa sanningar alltigenom logisk och rationell, och att den logiskt-rationella slumpen fixar allt! Tage Danielssin fick lära sig tala sanning i motsats till tidsandan som förespråkade “tala sannolikt”. Wittgensteins poäng var att det som är sant säger så lite att det i princip är meningslöst. År förutfattade miningar om vidskepelse mer meningsfulla?

 • Wille B skrev.

  “För övrigt tycker jag att kommentarer som utgår från Astrologi och liknande vidskepelse borde sorteras bort då de inte är relevanta för ämnet.”

  Det var kanske inte relevant att ta upp det här då 😉

  … men det fungerar bara så, livet, att “himlen styr”. “Som ovan så nedan” och som liknande andra uttryck säger. Det har alla civilisationer förstått, att söka efter att “harmoniera” med det ovan, himlen, eller gud, eller lagen, att följa det högre, för man visste att man var underställd. Ledare idag går också till astrologer och “fortune tellers”. Men det är bara en ganska ytlig företeelse, dagens astrologi.

 • Hr Sassersson

  Jag är gammal nog att minnas när postnummer skulle införas. Allt skulle gå åt h—e och man uppmanade till bojkott!
  Och nu elmätare !

  Fjärrmätning av elen möjliggör att Svensson kan få tips om hur han kanske kan minska sin förbrukning och det anses ju allmänt bra för miljön.
  Man kan också tänka sig att elnätet belastas jämnare med tidsstyrning av storförbrukare som tvättmaskiner, torktumlare mm.
  Minns den tarifftaxa som fanns för en 30-40 år sedan då elen var billigare på natten

  Om “storebror” vill kolla om Du är hemma eller inte kan ju göras på betydligt enklare och exaktare sätt.

  För övrigt tycker jag att kommentarer som utgår från Astrologi och liknande vidskepelse borde sorteras bort då de inte är relevanta för ämnet.

  ERICOSCAR
  JAN 2014

 • Allt handlar i slutändan egentligen om mindcontrol och om kontroll över LIVET. NWO är redan här för länge sen och startskottet gick egentligen 11 september 2001. En ordentlig förändring kan ske år 2020 då Saturnus och Jupiter kommer i konjunktion: http://humansarefree.com/2010/11/another-true-history-chapter.html
  Sist hände detta år 2000 då Bush kom på scen och bestämde världspolitiken 20 år framåt! I NWOs program finns det en total kontroll och elmätare är en del av denna kontrollen se länken: http://thecommonsenseshow.com/2013/02/10/the-ultimate-goal-is-mind-control/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *