Smör vinner mark i Sverige – Östersund och Karlstad tillåter smör i skolan

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 5 februari 2014
- NewsVoice redaktion
smör
ArcanumSkolan

Smörsmuggling,   Bregott Östersunds Tidningar. “Bort med margarinet i förskolor och skolor!”, skrev en Östersundsbo i ett medborgarförslag till politikerna i Östersund. Östersundsbon påpekade bland annat att margarinet är “en smutsig bransch” där det finns spår av lut och bensin i slutprodukten. På torsdagen beslutades att båda alternativen ska finnas för skolbarnen, skriver Östersunds Tidningar.

Läs mer

SVT Värmland. Kostpolicyn bör revideras i Karlstad kommun, det säger barn- och ungdomsnämndens ordförande Niklas Wikström (FP) efter den senaste tidens debatt om fettets vara eller inte vara i skolmaten, skriver SVT Värmland.

“Eftersom det har blivit en sådan storm så kommer jag lägga förslaget att vi ska revidera kostpolicyn och kostråden, säger barn- och ungdomsnämndens ordförande Niklas Wikström (FP).”

Läs mer


ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • många margarin reklam postår “smakar som smör” , har ni set/hörd smör reklam postå “smakar som margarin” ???

  • Någon som vet hur jag på bästa sätt påverkar kommunen där jag bor, Vallentuna, till att åter servera smör i skolan? Vallentuna tillämpar inte medborgarförslag.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *