Smör vinner mark i Sverige – Östersund och Karlstad tillåter smör i skolan

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 5 februari 2014
- NewsVoice redaktion
smör

Smörsmuggling,   Bregott Östersunds Tidningar. “Bort med margarinet i förskolor och skolor!”, skrev en Östersundsbo i ett medborgarförslag till politikerna i Östersund. Östersundsbon påpekade bland annat att margarinet är “en smutsig bransch” där det finns spår av lut och bensin i slutprodukten. På torsdagen beslutades att båda alternativen ska finnas för skolbarnen, skriver Östersunds Tidningar.

Läs mer

SVT Värmland. Kostpolicyn bör revideras i Karlstad kommun, det säger barn- och ungdomsnämndens ordförande Niklas Wikström (FP) efter den senaste tidens debatt om fettets vara eller inte vara i skolmaten, skriver SVT Värmland.

“Eftersom det har blivit en sådan storm så kommer jag lägga förslaget att vi ska revidera kostpolicyn och kostråden, säger barn- och ungdomsnämndens ordförande Niklas Wikström (FP).”

Läs mer


Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

  • många margarin reklam postår “smakar som smör” , har ni set/hörd smör reklam postå “smakar som margarin” ???

  • Någon som vet hur jag på bästa sätt påverkar kommunen där jag bor, Vallentuna, till att åter servera smör i skolan? Vallentuna tillämpar inte medborgarförslag.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *