Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Smör vinner mark i Sverige – Östersund och Karlstad tillåter smör i skolan

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 5 februari 2014
- NewsVoice redaktion
smör

Smörsmuggling,   Bregott Östersunds Tidningar. “Bort med margarinet i förskolor och skolor!”, skrev en Östersundsbo i ett medborgarförslag till politikerna i Östersund. Östersundsbon påpekade bland annat att margarinet är “en smutsig bransch” där det finns spår av lut och bensin i slutprodukten. På torsdagen beslutades att båda alternativen ska finnas för skolbarnen, skriver Östersunds Tidningar.

Läs mer

SVT Värmland. Kostpolicyn bör revideras i Karlstad kommun, det säger barn- och ungdomsnämndens ordförande Niklas Wikström (FP) efter den senaste tidens debatt om fettets vara eller inte vara i skolmaten, skriver SVT Värmland.

“Eftersom det har blivit en sådan storm så kommer jag lägga förslaget att vi ska revidera kostpolicyn och kostråden, säger barn- och ungdomsnämndens ordförande Niklas Wikström (FP).”

Läs mer



Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq