Smör vinner mark i Sverige – Östersund och Karlstad tillåter smör i skolan

publicerad 5 februari 2014
- av NewsVoice
smör

Smörsmuggling,   Bregott Östersunds Tidningar. "Bort med margarinet i förskolor och skolor!", skrev en Östersundsbo i ett medborgarförslag till politikerna i Östersund. Östersundsbon påpekade bland annat att margarinet är "en smutsig bransch" där det finns spår av lut och bensin i slutprodukten. På torsdagen beslutades att båda alternativen ska finnas för skolbarnen, skriver Östersunds Tidningar.

Läs mer

SVT Värmland. Kostpolicyn bör revideras i Karlstad kommun, det säger barn- och ungdomsnämndens ordförande Niklas Wikström (FP) efter den senaste tidens debatt om fettets vara eller inte vara i skolmaten, skriver SVT Värmland.

"Eftersom det har blivit en sådan storm så kommer jag lägga förslaget att vi ska revidera kostpolicyn och kostråden, säger barn- och ungdomsnämndens ordförande Niklas Wikström (FP)."

Läs mer