Snabb spridning av fågelinfluensa orsakar panik i Kina

publicerad 13 februari 2014
- av Hans Bengtsson
Influensavaccin – Foto: LuAnn Hunt, CC0 Creative Commons
Influensavaccin – Foto: LuAnn Hunt, CC0 Creative Commons
Influensavaccin – Foto: LuAnn Hunt, CC0 Creative Commons

Flera influensavirus, bland dem fågelinfluensa och svininfluensa, som snabbt har spridit sig till åtta kinesiska provinser och storstäderna Peking och Shanghai, sprids allt snabbare dag för dag och orsakar panik i Kina. Bland människor har minst 181 fall av influensavirus varav 38 lett till dödsfall bekräftats sedan januari, enligt siffror som sammanställts från de lokala myndigheternas rapporter.

Text: Li Xia, Epoch Times och John Wang

Fram till den 9 februari har 179 fall av fågelinfluensan H7N9 rapporterats med 37 dödsfall, plus ett dödsfall i svininfluensan H1N1 samt ett fall av fågelinfluensan H10N8. De 179 registrerade fallen under de första 40 dagarna av året har överskridit Kinas officiella totala antal för 2013 vilket var 146 fall av H7N9, däribland 45 dödsfall.

Det första kända fallet av H7N9 hos människa uppstod i östra Kina i mars i fjol. Viruset dök upp igen i oktober och har snabbt spridit sig sedan januari, främst i sydöstra Kina. Enligt Kinas center för kontroll och förebyggande av sjukdom rapporteras i genomsnitt 5-7 fall av H7N9 per dag, och antalet ökar.

Läs hela artikel på: Epoch Times