Ännu ett Marsprojekt: “Inspiration Mars” vill ta två astronauter till Mars 2021

publicerad 1 mars 2014
- av NewsVoice

Mars-One

Dollarmultimiljonären och rymdturisten Dennis Tito är finansiären bakom projektet "Inspiration Mars" som ska ta två astronauter till Mars år 2021, men de får inte möjligheten att landa och resan är helt beroende av NASAs raketer och en ombyggd Orionkapsel, skriver NBC News.

Inspiration Mars' current plan for a 582-day round trip was the subject of a congressional hearing before the House Science Committee on Thursday.

Doug Cooke, en tidigare NASA-chef och som tjänstgjort som rådgivare för Inspiration Mars säger att resan kommer erbjuda astronauterna en 40 timmar lång vy av Mars när de rundar planeten. Kapseln kommer dock inte att vara närmare än att Mars blir större än månen när den betraktas från jorden med blotta ögat.

Ett annat Mars-projekt som NewsVoice skrivit om är Mars One. Det projektet är mer djärvt för det ska placera astronauter och en permanent bas på Mars med startdatum från jorden 2018. Dessa astronauter kommer dock inte att få en returbiljett till jorden. Mars One skriver på sin hemsida att de ska skicka 4 permanenta astronauter till Mars var fjärde år därefter.