Se hela webb-TV-serien H+ om transhumanismens faror

publicerad 24 mars 2014
- av Torbjörn Sassersson red.

Webb-TV-serien H+ handlar om hur transhumanismen kan gestalta sig i framtiden. I serien producerad av Bryan Singer som låg bakom X-Men är en smartphone inte längre nödvändig. Istället har användaren ett litet implantat i hjärnan som sköter kommunikationen. Användaren upplever information via internet, styr sina sociala konton och mycket mer inne i huvudet.

Definition: Transhumanism är en internationell intellektuell och kulturell rörelse som förespråkar användning av teknik för att förbättra och utöka människans mentala och fysiska egenskaper.

Reklamen i denna framtidsvärld är i stor utsträckning fokuserad på att erbjuda människor utan implantat att ta del av de nya tekniska landvinningarna som transhumanismen erbjuder, teknik som "förbättrar" människan och som gör att användaren är online dygnet runt.

Den ständiga uppkopplingen är även ett hot. Webb-TV-serien varnar oss för att tekniken kan ta över våra liv och förstöra oss. Mycket riktigt så går det åt skogen. En dag frigörs ett virus i implantaten som dödar en tredjedel av världens befolkning.

Varje avsnitt är cirka 6 minuter långt, men de kan ses i en följd. Se serien på din smartphone innan du måste köpa ett hjärnimplantat.