Forskare: England köpte meningslösa läkemedel för över en halv miljard pund

4

tamifluThe Guardian avslöjar idag att England köpte in enorma mängder värdelösa virushämmande läkemedel mot fågelinfluensa (Tamiflu) och även svininfluensa (Relenza) enligt en oberoende forskargrupp kopplad till från Cochrane-institutet. Kostnaden låg på 560 miljoner brittiska pund. En kostnad som blev lika mycket läkemedelsbolagens vinst.

Uppdaterad: kl 10:31, 2014. [Tamiflu och Relenza är inte vaccin]

Rådet att köpa och lagra stora mängder av dessa läkemedel kom från WHO.

Forskargruppen har under 4 år undersökt kliniska försöksdata och kommit fram till Tamilflu i bästa fall kan halta svininfluensa en halv dag, men varnar samtidigt att läkemedlen kan ge allvarliga psykiatriska och somatiska biverkningar som inte myndigheterna varit öppna med att meddela allmänheten.

The Cochrane team found that the drugs could also cause harm. Some patients on Tamiflu suffered nausea and vomiting. When it was taken to prevent a bout of flu, it was sometimes linked to headaches, and kidney and psychiatric issues.

Forskargruppen har investerat enormt mycket energi på att tvinga läkemedelsbolagen att lägga korten på bordet dvs att överhuvudtaget redovisa faktiska medicinska data istället för vetenskapliga artiklar spökskrivna på uppdrag av bolagen, skriver The Guardian.

The findings come at the end of a gruelling battle with the drug companies to see the actual data produced during all the trials, rather than the often ghostwritten and always company-funded scientific papers selectively published in medical journals. In a watershed development, they have put all the company data online, to allow anybody to interrogate the source material.

Läs hela artikeln “Scientists say UK wasted £560m on flu drugs that are not proven” i The Guardian

Text: Torbjörn Sassersson


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

4 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Redhawk
Redhawk
Gäst
11 april 2014 kl 20:41

Man behöver bara läser på Internet hur dessa mediciner” stoppar” viruset, då förstår man att det hela är en bluff utan like. Enligt beskrivning hur dessa mediciner verkar får virusets DNA koppla sig till cellens DNA och först när DNA vill producera viruset, då lär den inte kunna göra det. Andra antivirala mediciner stoppar ” Olle i grinden” dvs viruset får inte komma in i cellen.
Jag rekommenderar dessutom Boken ” Deadly Medicines and organised Crime” How big pharma has corrupted healthcare. av prof Peter Götzsche Cochrane institute i Danmark.
Det är sorgligt att Andres Tegnell få sitta kvar vid Folkhälsomyndigheten när han er så okunnig.

Mayne Sundewall Hopkins
Gäst
11 april 2014 kl 02:08

Ja, tappa för all del inte ansiktet!

Red
Red
Gäst
10 april 2014 kl 22:25

Anders Tegnell: Ny Cochranerapport tillför inget nytt

“Men enligt Anders Tegnell, som är statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten, ger den nya rapporten inga skäl att avveckla några lager av Tamiflu.”

SvD om Domen: Tamiflu i princip värdelöst

“Anders Tegnell vid Folkhälsomyndigheten anser att beslutet om att massinköpa Tamiflu var rätt och att Sverige borde handla likadant inför en eventuell ny pandemi.”

Mayne Sundewall Hopkins
Gäst
10 april 2014 kl 18:43

På TV-nyheterna här (UK) sa dom att Tamiflu inte hade större verkan än paracetamol.

Det skulle inte falla mig in att ta syntetiska medikamenter (o’ absolut inte vaccin oavsett sort) – när det finns Akupunktur, Kolloidalt Silver, Homeopati, Örtmedicin etc etc…
Har inte haft en infektion på “år-o’-dar”. 🙂

..förresten, för hur mycket (flunsa-medicin/vaccin) köpte Sverige..??