Dr Erik Enby är polisanmäld av IVO utan stöd av lagen

7
243

polisen-logoSveriges Radio P1 sände i programmet Kropp och Själ den 1 April 2014, kl 10.03 i reportaget “Doktorerna som inte går att stoppa” ett kraftigt vinklat inslag om Erik Enby som har jobbat som legitimerad läkare tills han var 69 år, dvs i mer än ett helt yrkesliv, där de utmålar Enby som brottslig och där juristen Anders Alexandersson på IVO även i sändningen säger att de kommer att polisanmäla Enby.

Text: National Health Federation Sweden

Eftersom brottet faller under allmänt åtal så finns det ingen anledning för IVO att ange det till åtal, utan det är åklagaren som i sådana fall är skyldig att väcka åtal om tillräcklig bevisning finns.

IVO har skickat med det radioprogram som de anser ligger till grund för åtal, men radioprogrammet innehåller dock ingenting som kan binda Erik Enby till brott med avseende på undersökning eller behandling av cancer.

Med tanke på omständigheterna så måste myndigheterna för att kunna fälla Enby ljuga eller påstå saker som det inte finns någon bevisning för.

Läs hela artikeln på svenska på National Health Federation Sweden


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

7 KOMMENTARER

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här