Fd Merck-läkare förutspår Gardasil kan bli största skandalen i medicinsk historia

3
337

Bernard DalbergueDen fd Merck-läkaren Dr Bernard Dalbergue intervjuades avtidningen Principe de Santé. Dalbergue berättar om sina erfarenheter från läkemedelsindustrin och hur han blev förförd av det senaste modet, snygga bilar, pengar och förskingring. Efter 20 år  sa hans samvete att det var dags att sluta.

Text: Vaken.se | Foto: Faksimil från video nedan


“I intervjun berättar doktor Dalbergue berättar om sin förvåning när Marcia Angell, tidigare chef för den ansedda New England Journal of Medicine, lämnade sitt jobb eftersom hon trodde att läkemedelsindustrin manipulerat den kliniska forskningen och kontrollerade alla uppgifter som kom till allmänhetens kännedom. Hon, liksom många andra, menade att vetenskapliga studier som på ytan beskrevs som objektiva och oberoende, i själva verket var skrivna av läkemedelsindustrin.”

Läs mer på Vaken.se


Video: Dailymotion.com


  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.

3 KOMMENTARER

  1. Äntligen träder en “insider” fram! Har skrivit om både Gardasil och Vioxx på flera Facebook-sidor och fått massivt motstånd från folk från Vetenskap och Folkbildning. De viftar bort kritiken och en sade “jag är glad att jag lät min dotter ta gardasil”. Samtidigt förtalas vittnesmål från folk som har blivit hjälpta av alternativa metoder vid sjukdom. Jag har alltså upplevt detta massiva försvar för betald forskning (men detta viftas också bort) via Facebook.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här