Noterat: Anna Bäsén har jagat alternativmedicinare i snart 10 år

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 14 april 2014
- NewsVoice redaktion

NOTERAT. En NewsVoice-läsare skickade in detta foto av en sida i tidskriften Hälsa från 2005. Fotot omfattar två debattartiklar där journalisten Peter Andrén kritiserar Anna Bäséns för hennes journalistik. 

Andrén skriver att Bäsén valt ut den mest kontroversiella alternativmedicinaren hon kunde få tag på. Alternativterapeuten värjer sig mot fotoblixtarna, men när ett av de valda fotona publiceras ser det ut som om denne anfaller.

Anna Bäsén - Hälsa 2005


Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Om man utgår ifrån att intelligensnivån på Expressen är dålig, så är det oftast med kapital-liberaler, så förklarar det även kvaliteten på den övriga nyhetsrapporteringen. Jag bojkottar mainstream-media tills kvaliteten höjs, dvs. länkar inte och klickar inte.

  En annan orsak till den bristfälliga journalistiken i mainstream-media är förmodligen att vissa journalister säljer sig till olika intressen.
  Att gräva fram en scharlatan inom alternativmedicin är inte speciellt svårt, en sådan kan t.o.m. skapas medvetet, men att göra en större undersökning av all typ av medicinering, både alternativ och läkemedelsindustrins, och dess effekter vore givetvis mer balanserat.

  …hoppsan…nu kallade jag nästan Expressen för hora! 🙂
  https://www.youtube.com/watch?v=NwNPD6tgyHE

 • Märkligt är också att hon bara kan förkasta alternativmetoderna utan att ha prövat dom under en tid. Det kan definitivt inte kallas “beprövad erfarenhet”, som de vetenskapliga testerna till viss del ska grunda sig på!?

 • Okänsligt, omoraliskt och oförskämt från början till slut! Att hon står ut med sig själv är mig en gåta! Antar att hon inte polisanmälts för förtal efter alla påhopp under åren – lika konstigt det..

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *