Anders Tegnell, Åke Örtqvist om Gardasil – Ni chansar med tonårstjejernas liv

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 4 maj 2014
- Torbjörn Sassersson
"I love-me" - Reklam för Gardasil - Foto: Torbjörn Sassersson

REPLIK. Enligt Anders Tegnell på Folkhälsomyndigheten och Åke Örtqvist på Smittskydd Stockholm är artiklar på bla NewsVoice.se och Vaccin.me anledningen till att så få flickor i Sverige låtit vaccinera sig med Gardasil. Det framförs i artikeln: “Myter får kvinnor att avstå vaccin” i Metro den 1 maj 2014. Till stöd för sina påståenden i artikeln finns VoF:aktivisten Carl-Johan Åkerberg som driver bloggen Tankebrott.nu.

Text: Torbjörn Sassersson

Anders Tegnell GardasilSom redaktör på NewsVoice och grundare tillsammans med Linda Karlström och Marina Ahlm av Vaccin.me vill jag påpeka att det är mycket anmärkningsvärt att myndighetspersoner envisas med att hävda att Gardasil saknar allvarliga biverkningar.

Gardasil påstås skydda mot cancer, men ingenstans kan myndigheterna eller vaccintillverkaren SanofiPasteur lägga fram vetenskapliga bevis på att det stämmer. Istället byggs vaccinets existensberättigande på en spekulation eftersom kvinnor normalt inte utvecklar livmoderhalscancer förrän de är i 35-45 årsåldern. Då vaccinet säljs in på tonårsmarknaden sedan 2006 kan ingen påstå med säkerhet att vaccinet skapat skydd förrän om cirka 20-25 år.

Den studie som Metroartikeln hänvisar till, som sägs bevisa att Gardasil är ofarligt finns all anledning att betvivla. Svensk forskning (se: “Beställningsjobb och köpt tystnad”, SR) har en stark tendens att ta fram det som industrin föredrar. Vi börjar bli kända för det i Sverige.

ArcanumSkolan 2024

Historien visar att myndigheter inte lär sig av historien

Metrojournalisten Jenny Sköld använder sig av samma “skeptiker” Carl-Johan Åkerberg nära associerad till föreningen Vetenskap och Folkbildning som gjort sig känd för att medvetet och systematisk sabotera ryktet för enskilda personer föreningen ogillar.

År 2009 myntade Carl-Johan Åkerberg och hans kollega Andreas Anundi begreppet “det sasserssonska mailet” som även plockades upp av Expressen. Mailet som jag skrev och skickade ut till ansvarstagande svenskar varnade för riskerna med Pandemrix, men då precis som idag viftades det bort och Expressen kallade mailet för ett exempel på “den moderna tidens folktro”, men det visade sig att mina källor bla från bolaget som importerade Pandemrix hade rätt, vaccinet var dåligt testat och direkt olämpligt att ta. 

Vi fick narkolepsiskandalen vars egentliga omfattning inte belysts i mainstream media. Myndigheterna “glömde” nämligen alla vuxna med allvarliga till vaga trötthetssymptom som en konsekvens av massvaccinationen med Pandemrix som togs av 5,3-6 miljoner vaccintroende svenskar.

Big Pharma – Big Money

Enligt Metro-artikeln har det idag sålts 120 miljoner doser Gardasil och priset per dos ligger på 893 kr (2012, Gardasil.se). Det blir en intäkt på c:a 107 miljarder kronor sedan vaccinet marknadsintroducerades 2006-2007 i världen och intäkterna rasar sedan dess in varje dag. SanofiPasteur räknar naturligtvis med att kunna maximera införsäljningen även under de kommande 20-25 åren innan oberoende undersökningar kan verifiera eller förkasta vaccinets påstådda verkan.

SanofiPasteurs marknadsföringstaktik och försäljninsgstrategi är alltså mycket framgångsrik, men metoderna som används är delvis kriminella. Sanofi har flera gånger varit föremål för rättsliga utredningar där bolaget anklagats för att ha givit mutor till läkare och myndighetspersonal.

SanofiPasteur har inte heller en ren historik gällande barnvaccin. I Japan stoppade 2011 myndigheterna Sanofis vaccin ActHIB på grund av att barn dog i anslutning till vaccinationen, meddelade finska Yle.

De första stämningsfallen mot SanofiPasteur på grund av Gardasil kom 2011 i Frankrike efter att unga kvinnor drabbades av kramper och värkattacker efter Gardasilinjektioner.

Frågorna varje ansvarstagande läkare, journalist och medborgare måste ställa sig är:

 • Varför ska vi lita på ett företag som SanofiPasteur som flera gånger anklagats för att muta läkare?
 • Varför ska vi lita på SanofiPasteur som under de första Gardasil-åren (2006-2013) tjänade 107 miljarder kronor och under de resterande 20-25 försäljningsåren kan dra in ytterligare 400-500 miljarder kronor? Med dessa pengar kan de trolla fram vilka “vetenskapliga” resultat som helst. De kan köpa vilken tidningsredaktion som helst genom annonsering.
 • Varför ska vi lita på ett företag som säljer vaccin till barnföräldrar i Japan som dödar barnen? Borde inte Sanofis “vetenskapliga” undersökningar ha säkrat vaccinet innan försäljning? Nu ser vi samma trend för Gardasil. Varningssignalerna ackumuleras.
 • Varför ska vi lita på myndighetspersonerna Anders Tegnell och Åke Örtqvist som borde sätta populationens säkerhet i första rummet? Istället bortförklarar de svepande alla varningssignaler, rättsfall, barnföräldrar och och tonårstjejer som säger att de drabbats av allvarliga biverkningar.
 • Varför samarbetar svenska myndigheter med kriminella företag?

Vi kan förvänta oss att ingen myndighet eller företag kommer att ta något ansvar om 20-25 år om Gardasil visade sig skada snarare än skydda. Den prognosen är lika god som vilken annan prognos som SanofiPasteur valsar ut via media, annonser och myndigheter med målet att dra in 500 miljarder kronor. Om 20-25 år har dessutom både Anders Tegnell och Åke Örtqvist gått i pension.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Hur många procent av de vaccinerade kalkylerar vaccinproducenten/uppköparen blir skyddade? Hur många procent kalkyleras få svåra skador eller värsta fall dö? Hur många skador eller dödsfall har man i nuläget? Ungefär som att tillverka och släppa en strategisk bomb mot ett virus. X antal blir svårt skadade eller dör, men man har veteskaplig täckning för att man räddar säg:1000 * X. Det är väl spekulation eller hypoteser? Ungefär som man kan spekulera om inget vaccin tas, så blir bara Y mindre än X antal drabbade. Jag skulle nog vilja ha alla de kalkylerna öppet redovisade och på vilka grunder man gör gissningarna. Då får man möjlighet göra sin egen kalkyl att väga för eller emot värdet av en vaccination. Skall inte myndigheter syssla med den informationen till allmänheten?

 • Anders Tegnell är ju blott och bart en tjänsteman i en myndighet. Han liksom många andra tjänstemän tycks få agera även i ärenden som borde räknas som jäv. Men vem bryr sig om sådana förhållanden i dagens läge?

  Har han anslag från företaget som gjort Gardasil till en lönsam inkomstkälla – trots de tydliga biverkningar som rapporterats?

  Tjänstemanna-ansvaret togs bort för många år sedan. På senare tid tycks olika former av korruption kunna konstateras hos den ena myndigheten efter den andra – utan att någon reagerar!

  När tidningar och TV-kanalers granskande journalister uppmärksammas om rådande förhållanden händer ingenting alls! – Då tycks absolut tystnad råda!

  Varför då????

  Är t ex Uppdrag Granskning och Kalla Fakta hotade av makten eller ansvariga i medierna – så att de därför inte vågar eller får reagera?

  Varför är tystnaden så påtaglig när jäv tycks föreligga? Många exempel finns!

  I år, 2014, skall det vara ett s k SupervalÅr!

  Är det inte då dags nu – att väljarna höjer sina röster och kräver att tjänstemanna-ansvaret återinförs? Eller vågar de inte ställa sådana krav?

  Finns det alternativet med i någon enda modig politikers agenda?

  Eller är det bara tomma populistiska löften, som måste höras från alla valarbetare – oberoende av vilken partifärg som presenterar munvädret?

  Kräv att tjänstemanna-ansvaret återinförs, så att det kan bli någon ordning i vårt land!

 • Instämmer Kerstin. Den här artikeln från 2006 säger allt:

  Kaliber 14 maj 2006: Reportaget belönat med en Guldspade 2006! Beställningsjobb och köpt tystnad – är den fria forskningen hotad?

  “Sverige har fler professorer än nånsin förr. Men själva tycker de inte riktigt att de gör vad de ska. Över 2 000 professorer har svarat på Kalibers frågor om villkoren för den fria forskningen. Varannan känner sig i olika grad politiskt styrd. Var sjätte har etiska konflikter med sina finansiärer. Många ser sig som konsulter snarare än fria vetenskapsmän.”

  http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=1316&grupp=9271&artikel=855121

  Det var för 8 år sedan och inget tyder på att hederligheten förbättrats. Tvärtom.

 • Hej Torbjörn, ja det är faktiskt inte roligt längre för jag tror du liksom många andra börjar inse att Läkemedelsbolagen är befläckade av kriminalitet och girighet.De köper forskare och sorgligt nog låter de sig köpas.För mig, som också skrivit om Gardasil , är det oförsvarligt att man inte informerar allmännheten på ett neutralt och objektivt sätt om ev. fördelar och nackdelar. Eller informera exempelvis om att läkemedelsbolag som saluför Gardasil har fått massor av anmälningar över hela världen.Varför vill man inte öppet redovisa? Det är därför jag med åren blir allt mer misstänksam mot myndigheter och s.k. vetenskapliga forskare, för alla älskar att springa i maktens korridorer och känna sig viktiga, när deras verkliga uppdrag är att informera och skydda allmänheten från ev.sjukdomar och allvarliga biverkningar.En cynisk värld som blir allt mer ego-inriktad och där det är helt legitimt att göra business, oavsett moraliska och etiska invändningar.
  Gardasil innehåller t.ex aluminium. När detta sprutas in i unga flickor, hur tror ni det påverkar deras utveckling på sikt?
  För mera information refererar jag till wwwDr. Mercola/HPVvaccines och webbsidor på National Vaccine Information Center (NVIC) website at http://www.NVIC.org:

  NVIC Memorial for Vaccine Victims: View descriptions and photos of children and adults, who have suffered vaccine reactions, injuries and deaths. If you or your child experiences an adverse vaccine event, please consider posting and sharing your story here.
  If You Vaccinate, Ask 8 Questions: Learn how to recognize vaccine reaction symptoms and prevent vaccine injuries.
  Vaccine Freedom Wall: View or post descriptions of harassment by doctors, employers or school officials for making independent vaccine choices.
  NVIC Advocacy Portal: Sign up today to be a user of this free online privacy-protected network of concerned citizens all working to educate legislators to protect vaccine exemptions in public health policies and laws.
  Läs gärna följande artiklar:
  How the U.S. Government is Covering Up HPV Vaccine Side Effects

  HPV Vaccine Blamed for Teen’s Paralysis

  Gardasil is Dangerous As Well As Unproven
  Med vänliga hälsningar Kerstin

 • Inte svårt att gissa att om 20 – 25 år kommer det visa sig att Gardasil inte gjorde någon nytta, däremot finns ju redan nu visade biverkningar som tydligt visar att Gardasilvaccinet kan skada.

  Och dessutom finns ju ingen anledning att vaccinera, för det finns ju redan ett skydd mot livmoderhalscancer och det är celllprovtagning som i stort sett alla kvinnor gör idag.

  Så vad är vitsen med att vaccinera??? Jo Big Pharma tjänar multum. Och massor av skattepengar går åt att köpa in alla dessa vaccindoser som ges till intet ont anande barn i skolan. Min 11 åriga dotter tar inte Gardasil, men vad jag förstår så gör hennes tjejkompisar det.

 • Wow, så bra formulerat!! Det här är en viktig fråga på så många olika plan, inte bara för de som riskerar att utsättas eller redan är utsatta för biverkningarna, utan i första hand för att den ställer samhällets omedvetna (eller korrumperade) s.k. sakkunniga till svars. Tack för att du vågar!!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *