Dokumentär: Prof. Steven E. Jones upptäckter om WTC 9/11-attackerna

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 maj 2014
- NewsVoice redaktion

En dokumentärfilm om Steven E. Jones, en BYU-professor  i fysik som gjorde flera alarmerande upptäckter WTC 9/11-attackerna.

“Steven Earl Jones är en amerikansk fysiker som under största delen av sin karriär främst var känd för sin forskning inom fusion. Under hösten 2006, under stor uppståndelse, blev han fråntagen sin tjänst på Brigham Young University.” / Wikipedia

Filmen finns på DVD här: Hypothesisfilm.com

Steven E. JonesSå här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Det var 19 terrorister som utförde 9/11. Om någon ska emot de vill jag ha samma information om dem som jag har om den 19 terroristerna, alltså foto och namn på de som utförde något som man påstår inte planen kunde utföra med valfri i teori bakom men som sagt foto och namn på alla.

  I alla punkter är alla spräng, dynamit, nanotermit , strålar och allt vad som hittats på mycket sämre än den officiella förklaringen för den innehåller en hel kedja av förklaringar och medan alla påhitt innehåller öar som inte bildar en kedja av förklaringar.

  Varför tror ni på så dåliga förklaringar? Någon okänd grupp har sprängt, strålat, använt nanotermit och på en diffust eller okänt sätt fått de att fungera lika lätt som handlingen i en amerikans actionfilm vars berättarteknik är bakom alla påhitt om 9/11. Jag slår vad att om man fick testa de alternativa teorierna skarpt skulle ingen av dem fungera.

  Men fantasin den har inga gränser i amerikanska actionfilmer eller i alla påhitt om 9/11.

  Det som har hänt sedan 9/11 med de alternativa teorierna är att de har ÖKAT men de har inte rört sig en millimeter mot en heltäckande förklaring.

  Den oberoende undersökning av 9/11 kommer att gå graven för de enda som vill ha den är de med de alternativa teorirerna och de kan aldrig får igång den för de är för oeniga.

  • Ja du har nog rätt, det finns stort stöd och många bevis för den teori du förespråkar. Finns till och med en Youtubevideo som stärker dina misstankar -http://www.youtube.com/watch?v=yuC_4mGTs98

   • Bra VEM, namn och bild på dem, utförde 9/11 enligt dig. Den officiella förklaringen har det så då bör väl en teori du tror på också ha det annars är de ju sämre.

    Mycket av din och andras kritik mot den officiella bygger på missuppfattningar så ni kritiserar saker som aldrig har hänt!

    Kolla upp tidordningen i de officiella förklaringen och vad de inblandade säger så kommer de värsta felen att för hoppningsvis att försvinna.

    Återigen drar en video på med en amerikans actionsfilm logik och struntar helt i röran som var 9/11 och att det tog tid för många att fatta vad som hände vilket är de normala i alla ovanliga händelser.

    Det var de 19 terrorister som utförde 9/11 och de gäller tills du presenter bättre bevis på vem som utförde 9/11 och de ska var namn och bild på dem som i den officiella förklaringen annars är din teori sämre och baseras på en rad gissningar. Ni gissar vilka som utförde de praktiska arbetet 9/11. Kanske var de några från CIA, FBI, Bush administration eller kanske Mossad i Israel. Osäkert och fladdrigt som allt i alternativa teorier som handlar om saker som aldrig har hänt.

    Av 19 terrorister kom från 15 från Saudiarabien, 2 från Förenade Arabemiratet, en från Egypten och en från Libanon.

    Inga “levande” kapare har hört av sig. Om en saknad person aldrig hör av sig är det mest sannolikt att den personer är död.

    • Den officiella versionen må gälla för dig men absolut inte för mig, med eller utan “namn och bevis” på möjliga förövare.

     Inga levande kapare har hört av sig, påstår du. Till vem skulle de ha hört av sig ?
     Till dig, eller?

     Du snackar om “actionfilm”. Här ska du få intrigen till en riktig B-film.

     Ett antal islamistiska terrorister utbildar sig till piloter i fiendeland för att senare
     borda fyra olika plan som de lyckas kapa med några knivar, avsedda att skära
     tejp med , som enda vapen. Några existerande övervakningsfilmer från flygplatskontrollen finns förstås inte.

     Dessa plan ränner in i WTC ,som sedermera rasar till följd av denna , i sammanhanget, blygsamma hetta som uppstår av flygbränslet. Att det mesta av bränslet torde antändas och förflyktigas vid själva smällen och sekunderna därefter är väl inget som en halvtaskig actionproducent behöver bry sig om.

     Några timmar senare rasar ännu en skrapa till följd av några småbränder och skador beroende på fallande rasmassor. Ett antal byggnader som stod betydligt närmare
     huvudbyggnaderna ,och var betydligt mindre, klarade sig dock från liknande kollapser.

     Jag behöver väl inte påpeka att dessa byggnader av stål och betong är de enda som
     rasat till följd av brand. Någonsin.

     Några svarta lådor hittas förstås inte. Däremot har ett simpelt pass (? ) lyckats stå emot detta inferno och på något vis krånglat sig ur planet, för att senare upphittas på marken. Bland all bråte. Och här snackar vi BRÅTE. För vi måste ju ha nån form av bevis att servera åskådarna.

     Redaktörn skulle nog inte tillåta mig att dra alla underligheter som återstår när det gäller den här saken men jag återkommer gärna om du bara är ger mig en hint om
     att du är intresserad.

  • Var är undersökningen? Detta är om man kollar mer en tolkning av några bilder och videor om vad som hände inte en undersökning.

 • Jan Rosbäck
  Dina slutord instämmer jag i
  Men
  Tesla upptäckte inget viktigt som någon nu hemlighåller.
  Tesla spekulerade på ett fullt legitimt sätt med utgångspunkt från en ännu ofullständigt utvecklad fysikteori.
  Tesla behandlades illa beträffande sina fungerande uppfinningar men ingenting av det hemlighålls.
  Tom Bearden tror på att naturen erbjuder en fri lunch. Inte en chans att det är så.
  Men jag har inget emot att entusiastiska uppfinnare prövar sig fram, för de kan komma på något som är till praktisk nytta. Men det kommer antagligen att vara helt i överensstämmelse med etablerad kunskap. Tillämpningar.
  Det jag däremot tror på är att det finns mer tillfredsställande teoretiska modeller än den etablerade fysiken. Men inte såna som ger någon fri lunch.
  Termodynamikens lagar är bara en följd av rent matematiska egenskaper för statistiska fluktuationer i system med många partiklar. Det är en väldigt logiskt ren och enkel förklaringsgrund. Temperatur och entropi motsvarar de enklaste matematiska parametrarna som karakteriserar såna slumpmässigt varierande system.
  Det är ren matematik. Och en av följderna är att oordningen ökar. Därför går det inte att göra evighetsmaskiner. Ingen fri lunch. Många har försökt. Baltzar från Platen försökte och litade därvid på vissa formler, men Jan Hult, Chalmers påvisade att von Platen använt ogiltiga formler som förekommer i förenklade framställningar i läroböcker.
  Det är nog på liknande sätt med Bearden att han fäster för stora förhoppningar vid en del formler härrörande från den klassiska fysiken.
  Hannes Alfven var tidigt inne på att pröva om det fanns nya aspekter på elektromagnetismen med skalära potentialer, men knappast på jakt efter den fria lunchen. Alfven behärskade den etablerade fysiken.

 • @Peter Grafström
  Att klyva protoner som i en partikelaccelerator har massor av användningsområden, och nya upptäcks säkert kontinuerligt men att på det sättet komma underfund med hur materia skapas är att skjuta högt över målet. Det som du kallar för modern fysikteori saknar den kausalitet som finns överallt i naturen liksom i de uppfinningar som Nikola Tesla delade med sej av och ledde till att han diminutiserades under sin livstid. Ett citat från Thomas Beardens patentansökan från 2002 för omvandling av materia med hjälp av elektromagnetism och hur ett underliggande fält styr det elektromagnetiska fältet. ”The present invention exploits the fact that all electromagnetic fields, potentials, and waves are composed of more fundamental electromagnetic structures. ” Det som kallas för time reversal är just ett subatomärt skikt som förändrar fysisk riktning i vår sfäriska värld och vi saknar än så länge metoder att direkt mäta detta. http://www.cheniere.org/patent%20application/claim.htm
  Den spektakulära husrivningen på Manhattan har helt säkert en lokal förklaring och förankring än några strålar från rymden och det lär väl komma att behandlas också av världspressens företrädare. Just nu verkar det som om många vill rikta fokus på annat vid sidan av.

 • Leif Erlingsson
  Det finns enorma mängder teoretiska arbeten om kärn och partikelfysik.
  Men vetenskapliga framsteg bygger på verifierbarhet.
  Och endast QED teorin som är teorin för em-växelverkan har så starkt empiriskt stöd att man vågar påstå att man nått målet. Partikelfysik är enormt dyrt att utföra och teorin ligger inte på samma nivå som det ingenjörsmässiga som krävs för att konstruera forskningsanläggningarna.
  Detta kan få människor i det internationella forskar-etablissemanget medge för att inte riskera budgeten, men en svensk pensionerad professor stack ut hakan och kritiserade belönandet av upptäckten av Higgs-partikeln. Bra gjort av honom. Higgs själv var tidigare mycket mer försiktig i sin bedömning av den egna teorin.
  Jag är inte motståndare till tillämpad forskning med avancerade strålningsgeneratorer, men när det gäller den ovan nämnda djupare teorins brister menar jag att satsning på mycket bättre teoretisk förmåga hos forskare är nödvändig. Det imponerande ingenjörskunnandet matchas dåligt av teoretikernas prestationer. Kanske är det bortom mänsklig förmåga men jag tror inte alls det. I stället tror jag att teorin står och stampar därför att det redan går att uppnå så mycket av praktiskt värde med den semiempiriska formalism som existerar. Alla begåvningar behövs till mer direkt ‘nyttiga’ ändamål. Jag tror också att folk är överspecialiserade, vilket jag anser hämmar kreativiteten.
  Men inget av detta har ändå stor betydelse för detta med energivapen. Oavsett hur de är uppbyggda är penetrationsdjupet för alla typer av existerande partiklar väl kartlagt. Att skjuta med helt ohyggliga energitätheter uppifrån eller på annat sätt genom luften skulle förutom att ge tydliga spår och ge upphov till en enormt het plasmakolumn som börjar någonstans efter utsändningsområdet och sträcker sig till målet. Byggnaden skulle vid träffpunkten omvandlas till ett ännu tätare och lika intensivt strålande plasma. Och det intensivt lysande området skulle successivt jobba sig ner ungefär som ett ljus brinner upp.
  Det vi ser är i st resultatet av en eller flera mekaniska processer/chockvågor antingen så som Dmitri hävdar eller genom interna sprängladdningar.
  Att påstå att de nu har tillgång till strålning som kan passera tex från rymden ned till byggnaderna och sen demolera dem utan att atmosfären ovanför påverkas synligt är fantasier.
  Usas elit är illusionister (jag menar inte illuminati) och de sprider ut sina lögner inom alla områden där det gynnar deras agenda.

 • Ang. “fantasifoster“: Ett visst amerikanskt företag visade före 2001-09-11 på sin hemsida upp proof of concept bilder för energivapenattacker på WTC-byggnaderna. Av alla underkontraktörerna till den officiella 9-11 NIST-utredningen så hade samma bolag flest anställda som arbetade på NIST rapporten. Så det kan slumpa sig. Ledaren för deras team hade t.o.m. gett presentationer av energivapen vid tekniska konferenser, det var hans expertisområde! Bolaget heter Applied Research Associates (ARA). Dessa experter på, Peter Grafströms ord, “fantasifoster“, nämnde inte ett ord om dessa i den officiella utredningen. Det finns alltså experter som är experter på att inte berätta vad de faktiskt vet väldigt mycket om. Bara en tanke.

 • Det är oseriöst och/eller okunnigt att dissa fri energi. Lee och Yang visade ju för över 50 år sedan att det inte finns några slutna system vilket de fick Nobelpriset för 1957 (bruten symmetri).
  Sedan stöder Robert Hofstadters bevis för laddningskanalisering i atomkärnan, för vilket han fick Nobelpris 1961, starkt Miles Williams Mathis laddningsfältsteori vilken ger en bra teoretisk förståelsegrund för hur resonans bygger upp atomstrukturen enligt Miles Mathis atomdiagram eller som i fri energi lösningar, direkt ger tillgång till dessa urkrafter.

 • Nicke
  Det finns en motsättning mellan verkliga vapen och fantasifoster.

  Jag misstänker att fysiken bakom nukleär demolering var en överraskning för många fysiker när de först hörde om det.
  De som har insyn i underjordiska kärnsprängningar däremot vet att det funkar och har en räckvidd som går att beräkna. För dem är steget inte lika långt att föreställa sig vad som händer om man ersätter en del av berget med en byggnad.

 • @ Peter Grafström

  Det finns ingen motsättning mellan Dimitri och Wood. Båda kan ha rätt.

  Ps. Du kan inte både vara emot disinfo och sen påstå att fri energi är strunt. Då minskar din trovärdighet en smula.

 • Diplomatiskt vill jag tillägga att jag tycker Woods teori är mycket intressant. Jag har inte förkastat hennes teori. Så länge som det finns ett konsensus om att WTC 911 är en brottsplats och att bevisen för controlled demolition accepteras finns en debatt.

  Det är när man prenumererar på 911-kommissionens version om denna debatt här upphör. 911-kommissionanhängarna vill knappast ha debatt. De vill främst ha en sak: direktaccept punkt slut.

  Men det är bara min åsikt.

 • Per Nordgren mfl
  Judy Wood har gjort korrekta iakttagelser, vilket jag har påpekat vid olika tillfällen, och dessa observationer är i god överensstämmelse med nukleär demolering. Hennes förklaringar/hypoteser beträffande dessa observationer däremot saknar intresse.
  Så lägger man upp slug desinfo oavsett om det är medvetet eller ej.
  Förutom det självklara motivet att mörklägga finns dessutom ett motiv hos Usas MIC att det sprids rykten om nya supervapen.
  Desinfo a la Wood utnyttjar den psykologiska omständigheten att det ‘ser ut’ som om byggnaden börjar falla sönder upptill. Men det är en feltolkning som beror på att chockvågen från den nukleära demoleringen är starkare nedtill och därför ger en mer fullständig demolering där. Upptill har chockvågen försvagats och ger därför upphov till en ofullständig demolering.
  På wtc7 som är lägre når den mer fullständiga demoleringen ända upp.
  Självklart är det möjligt att fler saker än en enda underjordisk kärnsprängning förekommit men det man ser ger inte anledning misstänka något annat än sprängningar inifrån.

  Allt prat om fri energi teknologi som går utöver etablerad fysik är strunt.
  Tessla var en duglig uppfinnare men han hade under sin mest dynamiska period inte tillgång till en färdig modern fysikteori med kvantmekanik vilket gav större utrymme för spekulationer än med nuvarande vetande.
  Steven Jones experiment med fri energi från 2011 var konventionell fysik, han drev en oscillator med 100mW och fångade upp mindre än 1% energivinst från vanliga em-fält, nätspänning eller trådlösa nätverk, minns ej vilket. Den ‘fria’ energin var redan betalad på labbets vanliga elräkning.
  Hans experiment med kall fusion om det hade funkat vore inte fri energi utan vanlig kärnenergi. I själva verket har nästan alla atomkärnor oavsett om de kallas radioaktiva eller ej en överskottsenergi som i teorin går att utvinna men som antagligen skulle kräva något i stil med en konstgjord stjärna för att möjliggöras.
  Mina överrockar i cyberrymden raderade stora delar av mitt första försök med denna kommentar.
  Dmitris bakgrunds info om tidigare användning av minikärnvapen i false flag operationer är nog det som stör dem mest.
  Ingen förläggare ville ge ut hans bok.

 • Ett välgrundat antagande är väl att det är få av de spekulerande kommentarerna här som satt sig in i den vetenskapligt korrekta utredningen som Dr Judy Wood genomfört? Studerat hennes hemsida? Läst boken “Where did the towers go”?

 • Angående Jones vs Judy Wood:

  Steven E Jones är en forskare som är intimt sammankopplad med forskningen kring “cold fusion”, han sägs tom. ha myntat begreppet. Han är mao. en av världens största experter på “star wars” teknologi.

  Judy Wood påstår att extremt hemlig fri-energi-teknologi användes den 11 sept. Steven Jones är inblandad i utvecklingen av den teknologin själv. Han får betalt av de militära företagen som utvecklar vapnen som Judy talar om. Och han förlöjligar Woods arbete öppet.

  Steven får betalt för att rikta er uppmärksamhet bort från den teknologi som han själv jobbar med….

 • Det här är ju oerhört intressant. Betyder det att Judy Wood och Dmitri gemensamt har uppfattningen att det handlar om en nukleär controlled demolition? Wood verkar antyda att den kommer från ovan (?). Dmitri anser att det kom underifrån.

  De ljudliga knallar som hördes från källarplanen skulle enligt Dmitri alltså vara kärnexplosioner som startade en tja härdsmälta eller?

  Men om Dmitri har rätt varför döljer myndigheterna att det handlade om nuklerär controlled demolition? Vad skulle det huvudsakliga motivet vara? Att man dödade 3000 amerikaner?

  • Apropå att det bara var ca 3000 personer i skraporna på förmiddagen bästa kontorstid – så sades det i ett inledande skede i nyhetsrapportering att det kunde vara så många som ca 20 000 i de två skraporna.

   Hur kunde så många påpassligt vara sjuka eller annat just den dagen då skraporna pulveriserades – så att bara 3000 fanns där ?

   Storskaligt försök som slog väl ut med mind control ?

 • Red
  Din principiella ståndpunkt är oantastlig.
  Dmitri återger mediarapportering om uppmätningar om förhöjda halter av Radium vid en park där rester av stålbalkar hade lagrats upp. De som arbetade där hade hög cancerincidens.
  Det var inte tillåtet för obehöriga att göra mätningar eller att vistas på wtc området.
  Som nämnt avlästes mätdosor på alla räddningsarbetare varje kväll. Det är vad man gör med dosimetrar på personal vid bestrålade områden.
  Läkare som tidigt kom i kontakt med en anhopning nya cancerfall trodde att det var strålningsrelaterat. Senare tillsåg myndigheterna att läkare följde den officiella versionen: benzen och asbest.
  De första tre dygnen var området helt avspärrat och tillträde var förbjudet. Det skyddar mot intensivt strålande kortlivade isotoper. Bråten täcktes över med sand vilket är ett adekvat sätt att minska strålningen under det att kortlivade isotoper avklingar. Vattenbegjutningen, som ju inte hade någon nämnvärd kylande effekt kan förutom kylning ha varit ett sätt att fånga upp tritium om det fanns.
  Ultraviolettabsorberande ämnen sprutades ner i bråten, vilket har kylande effekt mot radioaktiva brandhärdar men inte fyller någon vettig funktion mot konventionella kemiska energikällor. Orsaken att man kommer åt radioaktiva energikällor med uv-absorberande ämnen är därför att radioaktiva partiklar absorberas lätt och övergår efter några steg till uv innan energin har chans att komma långt.
  En grupp från FBI kom iklädda fullständig skyddsmundering sk hazmat suits.
  Den vanliga personalen hade inte adekvat skydd. Och en FBI-agent som var tidigt på plats utan skyddsanordningar fick en ohygglig cancer som han dog av.
  Det var heller inte tillåtet att fotografera hur det såg ut när bråten hade forslats bort utan att provtagning tillåtits.
  Myndigheterna ville få ägaren av byggnaderna Silverstein att förbjuda publiceringen av bilder som ändå togs men han vägrade att utnyttja sin ensamrätt, så bilderna av vad som ser ut som smält berg är ute. På en bild ser det ut som en stor stelnad droppe av berg.
  Officiellt förklaras bergets utseende som rester efter istiden. Men det finns ingen flod till eller från som finns på andra håll där såna formationer förekommer. Det är bara en stor gryta i marken.
  De långvariga enormt höga temperaturerna kan bara förklaras om enorma energimängder frigjordes och lagrades i berget eller om en utbredd härdsmälta pågick. Termit är en kemisk energikälla som förbrukas fort och därför inkapabel att förklara detta. Men inget hindrar att även termit använts till något.

 • Per Nordgren
  Dmitri har motbevisat det du påstår i sin text the third truth
  Dels genom hänvisning till mediauppgifter om skadade tunnelbanetåg.
  (Den meningen försvann först oförklarligt härifrån)
  Och dels genom hänvisning till mediauppgifter om både ett stort hål i ‘badkaret’ som behövde tätas. Själv förstår jag emellertid inte varför det var så säkert att en sån skada måste uppstå, så även om den ej funnits tycker jag att förklaringen kunde vara möjlig. En kärnexplosion i granit skickar iväg mer energi mot den svagaste sidan, dvs byggnadens lägsta punkt 27 m under marknivån eftersom det måste finnas luft därnere i byggnaden och medeltätheten därför måste vara lägre. Väl där tvingas chockvågen genom ledning att passera upp genom stålet.
  Om Dmitris förklaring är den enda verkningsmekanismen kommer därefter den termiska effekten som smälter stål till pölar. Gordons variant hävdar ist att neutroner från en mindre djupt placerad laddning vaporiserar 50-100m av kärnans tjocka bärande stålbalkar.
  Det är ingen ny ide men denna senaste versionen passar många inflytelserika aktörers intressen mycket bättre än Dmitris och Gordon har själv sagt att han för att skydda sig själv sprider en del avsiktlig desinfo (upp till 40% desinfo har han faktiskt sagt.)
  Men syftet är nog att underlätta för att frågan lyfts.

 • Spekulation start.

  Låt oss fortsätta spekulera som man måste göra vid alla brottsplatsundersökningar. Ingen av alla de personer som undersökt 911 tycks ifrågasätta att WTC 911 ÄR en brottsplats. Inte ens 911 kommissionens konspirationsteori. 😉

  Alltså har alla ett gemensamt baskonsensus att stå på. WTC 911 är en brottsplats.

  Jag respekterar alltså de olika uppfattningarna som finns. Än så länge prenumererar dock jag personligen i först hand på hypotesen att byggnaderna sänktes mha thermite helt enkelt eftersom man hittade en hel del thermite i dammet. Vad jag vet har ingen whistleblower eller insider hävdat att man funnit rester av radioaktiva ämnen eller har jag fel?

  Ovanpå baskonsensus att WTC 911 är en brottsplats finns en annan nivå av konsensus att byggnaderna föll samman genom controlled demolition. Alla seriösa utredare kommer fram till det och de är allt från arkitekter och konstruktörer till rivningsexperter och journalister.

  Jag tycker det i sammanhanget är mycket intressant med uppgifterna att byggnaderna redan vid byggnation är apterade med sprängmedel eller någon form av infrastruktur i byggnaderna som skulle underlätta rivning.

  Men om det är fallet varför föll byggnad 7 som endast delvis var skadad på några få våningsplan? Byggnad 7 är the smoking gun eller hur? Det var som om något gick fel på brottslatsen och byggnaden fälldes för det var bestämt innan. Man får nästan den känslan.

  Spekulation slut.

 • Christers förmodan är orealistisk eftersom sprängämnen och tidssekvenser är att betrakta som färskvara. En kontrollerad demolering måste ha hela sekvensen rätt annars kan byggnaden välta vilket i fallet wtc skulle leda till oönskade skador på andra byggnader. När wtc projekterades krävdes för Rockefellers byggtillstånd en i förväg redovisad rivningsplan. Företaget Controlled Demolition Incs rivningsplan byggde på underjordiska kärnsprängningar. Detta enligt den fd Sovjetiska kärntekniske underrättelseofficeren Dmitri Khalezov. I sin yrkesroll erhöll han information om Usas civila kärnvapentillämpningar. Bl a den för wtc.

  (Vid den tiden pågick det sk plogbillsprojektet där kärnvapen användes för att spränga kanaler mm i både öst och väst)

  Orsaken att dessa amerikanska demoleringsexperter valde kärnvapen är att det möjliggör en säkrare rivning(men det ingick förstås inte i den ursprungliga planen att det skulle vara folk kvar i byggnaden. Dmitri förklarar varför det ansågs nödvändigt att nödriva byggnaderna under 9/11 för att undvika en ännu större katastrof som man misstänkte var på väg att inträffa) Den enormt kraftiga mekaniska tryckgradienten från atomsprängningen som fortplantar sig upp genom det tjocka granitlagret förstör den inre strukturen i alla material och byggnaden omvandlas till en sandstod. Även härdat stål. Det var därför byggnaderna störtade samman så snabbt.

  Eftersom max 150kton kärnladdning är tillåtet för civila kärnsprängningar fungerar metoden upp till ungefär till 350m.

  Högre upp blir förstörelsen i större stycken. Det förklarar varför övre delen av tvillingtornen beter sig annorlunda än den undre. Wtc7 däremot som är lägre pulveriseras ända upp.
  Det tjocka granitlagret tar bort det värsta av strålningen från bomben men inte allt. Räddningsarbetarna har sannolikt utsatts för minst flera hundra gånger starkare radioaktivitet än normalt. Läkare uttryckte det som att cancerförekomsten ‘went off the scale’

  • Nej jag har ingen länk att hänvisa till utan det var en tanke som dök upp efter det att jag sett filmen. Kanske någon annan kan.

 • Perhaps the building World Trade Center and similar are wired with explosives when they are constructed for future take downs and these explosives where set off when the plane hit the buildning.So in a way fire could have caused the collaps of the buildning but without the explosives it couln’t have happened.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *