Dr Rath: Big Pharma och kemiindustrin ligger bakom EU

publicerad 19 maj 2014
- av Torbjörn Sassersson red.

Dr RathDr Rath är känd inom den europeiska hälsovärlden. Han var tidigare chef på Linus Pauling Institute och sedan en längre tid är han chef på Rath Foundation. Rath ifrågasätter kraftfullt beteendet hos kemi- och läkemedelsindustrin, men han går längre än så. Han menar att dessa två industrier la grunden för EU.

I hans senaste bok: “The Nazi Roots of the Brussels EU” (läs den gratis på webben) presenterar han bevis för att nazisterna planerade för ett förenat Europa efter andra världskriget slut. Nazisterna förlorade kriget, men planen för hur ett enat Europa skulle skapas mha odemokratiska medel förblev intakt och den realiserades. Det enade Europa är dock baserat på storindustriernas premisser.

Dr Rath menar att blåkopian för EU till stor del togs fram av IG Farben som var den största kemi- och läkemedelskartellen i världen under andra världskriget. Målet var dock inte att skapa hälsa inom EU utan att tjäna pengar, en viktig nyansskillnad som fått stora negativa konsekvenser på vården och hälsoläget eftersom våra kroppar blev till industrins marknadsplats, menar Rath.

The most fundamental human rights are the rights to health and life. However, these rights are increasingly threatened by global corporate interests that consider the human body as their market place and source of unlimited profits. / Rath Foundation

För att motverka industrikartellernas kontroll av EU och över alla medborgare har Dr Rath startat flera initiativ. Hit hör hans eget institut Rath Foundation inriktat på hälsofrågor och Movement of Life som har ett större samhällsperspektiv.

The root cause of this problem is the ongoing systematic drainage of the economies of the nations of the world by three dominating sectors: the pharmaceutical, chemical and petrochemical investment business – in short, the Oil and Drug Cartel.

While the status quo is desperately trying to prolong its rule through the enforcement of ‘Big Brother’-type global surveillance programs, scientifically-proven alternatives to the Oil and Drug Cartel’s products – that could enable mankind to liberate itself from these corporate interests – are already available.

For example, around the world, renewable energy is already replacing fossil fuels. In the area of health, natural compounds such as vitamins and phytobiologicals are proving far superior to synthetic pharmaceutical drugs in essentially all areas of medicine. Movement of Life

Text: Torbjörn Sassersson