Folkhälsomyndigheten: Allt fler unga får stroke

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 13 maj 2014
- NewsVoice redaktion
Stroke, bild: Strokcenter.org

Stroke,   bild: Strokcenter.orgAllt fler unga männiksor drabbas av stroke enligt Folkhälsomyndigheten. Trenden började på mitten av 1990-talet och gäller både kvinnor och män. “Ökningen i den här åldern är oroande”, säger myndigheten, som inte kan förklara ökningen.

Förstagångsinsjuknandet i stroke bland män i åldern 35-44 år har ökat med 18% sedan mitten av 90-talet. Bland kvinnor i samma ålder är ökningen 16% under samma period.

Ökningen i den här åldern är oroande. Det får ofta förödande konsekvenser för den drabbade och deras anhöriga. De har ofta barn och familjer som påverkas. Det är oklart vad ökningen beror på, säger Inger Heimerson på Folkhälsomyndigheten som arbetar med rapporten.

Källa, SVT: Oroande ökning av stroke bland unga | Bild: Strokecenter.orgSå här kan du stötta Newsvoice

  • Plackbildning är ju en tyst inflammation. Vår kost är ju idag inflammatorisk då vi äter dvärgvete och djuren har fel fettsyrabalans pga onaturligt foder. Lite stress på det och läckande skelett som neutraliserar vår sura kost.. Alla våra åldersrelaterade (inflammationssjukdomar) sjukdomar lär krypa ner i åldrarna med denna kost och livsstil. Det krävs starkare politiska incitament och ett livsmedelsverket som skyddar konsumenterna.

  • En kvalificerad gissning p g a egna erfarenheter: Bekämpningsmedel, tillsatser, Aspartam. I min journal från 1995 – då jag var 34 år – finns stokesymptom tydligt antecknade, men jag ansågs för ung och därför erkändes de inte. Fick förstås därför ingen hjälp, utan fick reda mig bäst jag kunde. 10 år senare hade jag svåra kognitiva problem, organsvikt mm. Tack vare en på den tiden kontroversiell bok som jag intuitivt kände att jag måste läsa då jag var sjukskriven p g a ” psykiska problem” fick jag för mig att sluta äta allt processat samt övergå till LCHF (d v s sluta med socker). Det vände hela situationen, men det tog många år för hjärnan att återhämta sig. Det är uppenbart att fördumningsprocessen via kemikalier, tillsatser och s k mediciner är orkestrerad av en global elit som vill ha en fullständigt beroende befolkning, för varför skulle annars läkare börja alla patientbesök med att föreslå medicinering mot precis allting istället för att tipsa om att sluta med den förgiftade maten?

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *