Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

75%

75.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 09:20.

Folkhälsomyndigheten: Allt fler unga får stroke

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 13 maj 2014
- NewsVoice redaktion
Stroke, bild: Strokcenter.org

Stroke,   bild: Strokcenter.orgAllt fler unga männiksor drabbas av stroke enligt Folkhälsomyndigheten. Trenden började på mitten av 1990-talet och gäller både kvinnor och män. “Ökningen i den här åldern är oroande”, säger myndigheten, som inte kan förklara ökningen.

Förstagångsinsjuknandet i stroke bland män i åldern 35-44 år har ökat med 18% sedan mitten av 90-talet. Bland kvinnor i samma ålder är ökningen 16% under samma period.

Ökningen i den här åldern är oroande. Det får ofta förödande konsekvenser för den drabbade och deras anhöriga. De har ofta barn och familjer som påverkas. Det är oklart vad ökningen beror på, säger Inger Heimerson på Folkhälsomyndigheten som arbetar med rapporten.

Källa, SVT: Oroande ökning av stroke bland unga | Bild: Strokecenter.org



Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq