Forskaren Russell Targ ger skarp kritik till skeptiker som saboterar Wikipedia

publicerad 23 maj 2014
- av NewsVoice
Wikipedia

Russell Targ Photo by Patricia Targ"Remote viewing är inte en pseudovetenskap. Ta omedelbart bort den inkorrekta och förolämpande term som ni har spritt ut på min biografiska sida på Wikipedia". Det skriver forskaren Russell Targ i ett öppet brev den 14 maj 2014 direkt till de "skeptiker" som försökt avfärda betydelsen av Russell Targs forskning.

Russell Targ (1934-) är en amerikansk laserfysiker, parapsykolog och författare mest känd för sin forskning på remote viewing. Targ började 1972 forska på remote viewing med en annan fysiker Harold Puthoff på Stanford Research Institute numera SRI International. Forskningen Remote viewing ledde fram till Project Stargate där remote viewing tillämpades för underrättelsetjänständamål.

NewsVoice kommentar

Remote viewing anses av vissa inom etablissemanget vara något mycket kontroversiellt. Hos allmänheten finns samtidigt en långsamt ökande acceptans i och med en naturlig kunskapsspridning över tid. Denna ökande acceptans oroar den organiserade skeptiska rörelsen som är mycket aktiv på webben och Wikipedia. NewsVoice har i fler artiklar tagit upp problemet med hur styrt Wikipedia är av "skeptiker".

Text: NewsVoice | Foto: Patricia Targ, Wikimedia Commons

Relaterat