Forskaren Russell Targ ger skarp kritik till skeptiker som saboterar Wikipedia

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 23 maj 2014
- NewsVoice redaktion
Wikipedia

Russell Targ Photo by Patricia Targ“Remote viewing är inte en pseudovetenskap. Ta omedelbart bort den inkorrekta och förolämpande term som ni har spritt ut på min biografiska sida på Wikipedia”. Det skriver forskaren Russell Targ i ett öppet brev den 14 maj 2014 direkt till de “skeptiker” som försökt avfärda betydelsen av Russell Targs forskning.

Russell Targ (1934-) är en amerikansk laserfysiker, parapsykolog och författare mest känd för sin forskning på remote viewing. Targ började 1972 forska på remote viewing med en annan fysiker Harold Puthoff på Stanford Research Institute numera SRI International. Forskningen Remote viewing ledde fram till Project Stargate där remote viewing tillämpades för underrättelsetjänständamål.

NewsVoice kommentar

Remote viewing anses av vissa inom etablissemanget vara något mycket kontroversiellt. Hos allmänheten finns samtidigt en långsamt ökande acceptans i och med en naturlig kunskapsspridning över tid. Denna ökande acceptans oroar den organiserade skeptiska rörelsen som är mycket aktiv på webben och Wikipedia. NewsVoice har i fler artiklar tagit upp problemet med hur styrt Wikipedia är av “skeptiker”.

Text: NewsVoice | Foto: Patricia Targ, Wikimedia Commons

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Se upp
  Både Targ och Jonathan Edwards och andra kan vara utsatta för bedrägerier och manipulationer även om de själva är helt ärliga (vilket jag inte vet ngt om). Det är sedan länge tekniskt möjligt (särskilt sedan omkring 1970-75)att med etablerad om än inte allmänt tillgänglig teknologi att överföra signaler till människor som för mottagaren uppfattas som dess egna tankar.
  Det kräver att de utsatts för ingrepp men det är inte säkert att de blev varse något och därför inte har skäl att tro annat än att det är deras egna tankar.

  Motivet för att iscensätta något så till synes långsökt tycks i mina ögon ingå i ett helt spektrum av aktiviteter som bl a inbegriper finansieríng av ufo-religioner, understöd för ett myller av andra sekter allt för att behärska människor och kämpa ner friheten på alla områden.
  Börjar folk okritiskt tro på sk övernaturliga fenomen därför att de har en längtan efter det mystiska så kommer detta fenomen med säkerhet att missbrukas på alla sätt inte minst för att tjäna pengar på folk.

  För att ta ett exempel från en mer primitiv metod att bedra folk, så hade den danske illusionisten (eller vad man skall kalla honom) Truxa och hans fru radiokommunikation med varandra med en dold spionsändare vilket gjorde det möjligt för dem att viska till varandra så att det verkade som tankeläsning.

 • Dom måste väl bevaka Wiki så att inga får för sig att jorden är rund. Den är platt som en pannkaka! Tro inget annat!
  (Pseudoskepticismen är som en religiös rörelse av värsta fanatiska sort och deras jobb är att bevaka nätet och stationera ut sig överallt för att hålla undan och misskreditera “fel” sorts kunskap.)

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *