George Galloway: “This is an era when the empire strikes back”

1

George-Galloway-TheHouseGeorge Galloway (1954-) är en brittisk politiker född i Skottland som även är ledamot av parlamentets underhus. I detta tal från 2013 inför en publik i Australien tar han bla upp sitt stöd för Julian Assanges försök (Wikileaks Party) hösten 2013 att väljas in till senator i Australien, ett försök som misslyckades.

Bild: The House – Parliament’s Magazine

Galloway är en ivrig kritiker av USA:s och Israels regimer samt västerlandets imperialism. Samtidigt tar Galloway i försvar den arabiska världen. Kombinationen har gett honom en hel del politiskt motstånd.

Åren 1983 och 1987 var Galloway generalsekreterare för välgörenhetsorganisationen “War On Want”, som belyser världens fattigdomsproblem. Galloway var tidigare parlamentsledamot för Labourpartiet. George Galloway kampanjade för ett slut på sanktionerna mot Irak och besökte landet flera gånger inkluderat Saddam Hussein 1994 och 2002. Han uteslöts ur Labourpartiet i maj 2003 på grund av att han uppmanat brittiska soldater att vägra lyda order i Irakkriget.

År 2004 bildade han Respectpartiet tillsammans med bland annat medlemmar från Socialist Workers Party och ledande medlemmar av Muslim Association of Britain. 2005 till 2010 var han parlamentsledamot för London-valkretsen Bethnal Green and Bow. I fyllnadsvalet i Yorkshire-valkretsen Bradford West den 29 mars 2012 vann han en sensationell seger och kunde åter ta plats i brittiska underhuset.

Källa: Wikipedia.

ABC News: WA Wikileaks candidate pulls out of Senate race


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Redhawk
Redhawk
Gäst
21 maj 2014 kl 20:21

En modig och engagerat man. Hans story visar att man kommer långt med envishet, när man brinnner for något och är ärlig.