Glenn Greenwald ska avslöja namnen på de som NSA spionerar på

0
209
Glenn-Greenwald-CNN
Bild: Faksimil från CNN-sändning

Journalisten Glenn Greenwald som hjälper Edward Snowden att portionsvis läcka spioninformation från NSA säger att han är nära att avslöja de exakta namnen på de amerikaner som NSA spionerar på.

En av de stora frågorna när det gäller spioneri är: vem har NSA spionerat på? Handlar det om politiker som kritiserar, politiska avfällingar och aktivister? Handlar det om människor som genuint kan anses vara terrorister? Det frågar sig Greenwald i en artikel i Sunday Times.

Glenn Greenwald krossar NSA:s inkompetens att de lyckats läcka 1, 7 miljoner sekretessklassade dokument till Snowden, vilket visar att NSA inte klarar av att garantera datasäkerhet. USA klarar inte av att fånga Snowden och vet inte ens vad han laddat ner, menar han.

Ursprungligen har NSA hävdat att det bara spionerar på främmande makter och medborgare i andra länder, men George W. Bush signerade 2002 en ”presidential order” son gav NSA rätten att fritt spionera på amerikaner.

Glenn Greenwald som nu försöker få ut sin bok ”No Place to Hide” säger att han ska publicera namnen på de amerikaner i USA som NSA spionerar på. Avslöjandet ska ske på ”The Intercept” som finns i löpet på första sidan av NewsVoice.

Text: NewsVoice


  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här