Mats Sederholm: Fulretoriken kommer att öka – globaliseringsmaskinerna går på tomgång

90
211

Mats SederholmBowlingklotet rullande rakt in i mitten och käglorna föll åt alla håll. Och dessutom, det skedde över hela Europa vilket var det viktigaste. Den gamla världens politiker, det flinande och överseende ”gråsunda förnuftet” har krackelerat, globaliseringsmaskinerna går på tomgång, gubbeliten har fått en klack i veka livet och de populistiska ropen ”du är väl för Europa” har tystnat.

Text: Mats Sederholm, Klar Sikt

Ljudet av stövlar, en gång röda och blåa men som nu sammansmällt till grått, som raskt marscherar mot en global, likriktad, övervakad och cynisk värld till takten av den ekonomiska tillväxtens obarmhärtiga trummande, har tystnat rejält.

Den politiska mångfalden osäkrade näven och mittenextremisterna fick sig en käftsmäll.

Ja, vad roligt allt skulle vara…
…om man bara kunde karva bort den där förbannade invandrarfientligheten … om man bara kunde få människor att rikta sin oresonlighet mot alla de grundnormer, som exempelvis makt och konkurrens som i grunden sörjer för allt hat och alla de rädslor som idag styr mänskligheten. Den gamla världens ordning med motsättningar och människors arma tro att det måste puckla på varandra i denna globala flugornas-herre-värld, har regerat alldeles för länge. När stora delar av Europas befolkning går utan jobb, när så många människor har fått lära sig att de inte betyder ett skit, vad kan man då vänta sig? Att de ska skynda till valurnorna, eftersom allt de tjänar ihop går till att betala räntor i tidernas största pyramidspel. Att de ska älska sin nästa och se nyanserna i livet när de går från soptunna till soptunna? Allt har förklaringar, men när valvakan på tv drar igång så är det som vanligt tyst om alla grundfrågor.

Men låt oss istället plocka russinen i denna nya eurokaka som nu dukats fram och luktar så spännande.

Jag är glad för de svenska Fi och kände ”yes” när Soraya Post uttalade sig om patriarkatet i Bryssel. Detta med ett feministiskt parti i Bryssel är helt fantastiskt. Snacka om ”på tiiiiden”.

Det stora stödet för Mp vittnar även det om väljare som vågar rösta från hjärtat och bryta gamla inkörda spår.

Det ökade stödet för den EU-kritiska falangen i Europa är förstås det mest positiva. Det är ett enormt tvärnej till Europaelitism och en trend där demokratin sakta men säkert glider ifrån oss in i slutna rum långt bort från en verklighet nära dig. Det är en kompakt trötthet över politiker, över etablissemanget och en ökad insikt om att det saknas en framkomlig väg ut ur denna statliga myndigheter och kapitalistiska mardrömslabyrint.

Och äntligen fick grekerna tala ur hjärtat när de röstade på vänsterpartiet Syriza. Skriv av lånen, för helvete.

Trenden där folket i västvärlden alltmer ifrågasätter den gällande ordningen håller stadigt i sig och har gjort så i flera år nu. Det går precis den väg jag både hoppas och tror på. En krackelering av gällande ordning och när detta nu allt tydligare sker så springer människor och åsikter åt alla håll. Att somliga springer in i mörka gränder oroar mig inte särskilt mycket, rasism och främlingsfientlighet tror jag inte kommer att bestå, det är förvisso en otäck del av denna kaotiska politiska period, men så liten i förhållande till den övergripande skiftningen i människors medvetande.

Vi är på väg in i ett Void, ett oförutsägbart mörker där ingenting kommer att bestå. En tid för sådd, för debatt, för uppgörelser, för insikter, för överraskningar och inte minst, för växande. Gamla identiteter kommer att förlora greppet om människor och människor kommer att förlora sina gamla identiteter. Vad vi inte kommer att se är nya sammanhållna rörelser eller ledare, den tiden är inte kommen ännu, om den alls kommer?

Men motståndet från media och politiker kommer att öka. Vi har redan sett den nya fulretoriken där allt som avviker från mitten kallas för populism. De som önskar ha kvar de svenska kollektivavtalen kallas nu för protektionister. Protektionism, är förnamnet till nationalism, som är förnamnet till högerextremism som är förnamnet till nazism, jora våra politiker kör med alla retoriska medel de har. Vi har redan sett hur engelska media, The Sun, har blandat ihop FI:s Soraya med nazister. Det kommer att bli ett ännu mer skoningslöst klimat. Mittenextremisterna i alla politiska färger kommer att slå tillbaka med alla medel. Demonisering, förföljelser, lögner kommer att bli till vardag.

Vi är inne i brytningstider, skrämmande tider för de som lever i det gamla, ett hopp för de som söker en ny värld, en ny ordning … hjärtats ordning.

Text: Mats Sederholm, Klar Sikt • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

90 KOMMENTARER

 1. @Anton, @Mats
  Just det uttalandet (Anton) av Bush är så otroligt talande, och jag brukar själv påminna om det, och plocka fram det.(här t. ex: http://perraj.wordpress.com/2012/04/21/breivik-och-extremismen/)

  Jag vill beteckna det som det mest häpnadsväckande uttalande som någon politiker någonsin kläckt ur sig.

  Centraliserande krafter (där en liten elit styr över massorna), vill helst förstärka polariseringen (och dualismen), så att det övergår i svart-och-vitt tänkande. Det är just detta Bush uttrycker, i princip samma sak som att ”den som inte för för oss är emot oss”. Det finns ingen gråskala där. Ett folk som anammat svart-och-vitt tänkande är lätt att styra, eftersom deras reaktioner på saker och ting är förutsägbara. Helst ska det finnas en kristallklar ”god” sida och en lika kristallklar ”ond” sida.

  Och Anton, jag är inte ”fixerad” vid dualism. Varifrån hämtar du detta? Det enda jag vill är att sätta fingret på en mekanism, som är viktig att genomskåda om man vill vidare i sin insikt (om du nu inte vill låta någon uttala sig om vad som är DIN insikt, så var detta iaf något som hjälpt upp min egen).

  Dualism är alltså inte – det vill jag säga till dig också, Mats – någon ABSOLUT SANNING om vår tillvaro, utan en mera en konsekvens av det vi faktiskt gör med (och mot) oss själva.

  Anton igen: Du har en skarp iaktttagelseförmåga, min komplimang för det! Försök nu att inte projicera dina egna mentala bilder på folk. Det är pinsamt, eftersom det faktiskt säger mera om dig själv än om dem du attackerar. Jag säger det inte för att göra mig stöddig, eftersom jag själv – genom åren – uttryckt mig betydligt mera korkat (och ännu mera pinsamt) än du gjort i denna tråd!
  Vi utvecklas! Det finns kritik som syftar till att lyfta upp en, och det finns kritik som bara vill slå ner en. Bara du kan se skillnaden.

 2. @Mats

  Jag glömde tillägga. Alla som läser kommentarerna i tråden kommer fram till samma slutsats som Eva, när det gäller dig. Hela tråden är det konkreta du efterfrågar. Läs den igen eller be någon annan läsa den, så kan de förklara för dig.

 3. Anton

  ”… med alla dina storslagna visioner ”

  ..som jag trodde, du fortsätter med tomma angrepp men inte ett enda konkret argument,Inte ett enda konkret sakligt ifrågasättande…

  ”Hela tråden är det konkreta du efterfrågar”
  Hmm, jaja, ALLT är liksom fel på något dimmigt sätt, allt som Mats skriver känns fel, hmm just det så, är det … känns bra det här…Mats e dum… han vill bara tjäna pengar… Mats e dum han… han hör inte va lilla jag vill säga … han pratar från ovan istället, dumma mats hmm

  Keep dreaming
  Mats
  Artikelförfattare

 4. Perra

  ”Dualism är alltså inte – det vill jag säga till dig också, Mats – någon ABSOLUT SANNING om vår tillvaro, utan en mera en konsekvens av det vi faktiskt gör med (och mot) oss själva.”

  Dualiteterna finns t.o.m. i materien vi är gjorda av.
  Tes, Antites är grogrunden för själva rörelsen i hela vår skapelse.

  Mats

 5. @Perra J

  Jag vet att de som styr skapar artificiella motsättningar som t.ex. två länder som bara ”råkar” hamna i krig med varandra och under tiden de är upptagna med att kriga, leds de av en osynlig tredje hand åt ”synteshållet”.

  Jag vet att kriget i t.ex. Syrien, Ukraina och alla gamla som kommande krig är och kommer vara ett resultat av denna osynliga tredje hand. Men även om man känner till de grundläggande mekanismerna är ändå konflikterna högst verkliga för alla de inblandade och det finns verkliga offer av kött och blod. Det samma gäller i små artificiella motsättningar som en simpel ekonomisk budget (vilket i sig är en mikrokonflikt) för även där finns det också alltid offer. Man kan inte bara se till en stor helhetsbild utan att även erkänna alla dess små delar. För då är man inte ärlig.

  Är man ärlig så försöker jag alltid vara både förstående som ödmjuk i min argumentation, samtidigt som jag försöker se saker ur flera olika perspektiv. Är man däremot inte ärlig kan jag i striden hetta uttrycka mig en smula odiplomatisk. Jag är medveten om det. Men å andra sidan kan jag även vara smått pinsam i det verkliga livet.

  Angående ”fixerad” så projicerade jag antagligen min irritation på dig, så du kan bortse från det påståendet.

  • Anton – apropå: ”Det samma gäller i små artificiella motsättningar som en simpel ekonomisk budget (vilket i sig är en mikrokonflikt) för även där finns det också alltid offer.” – så är ju den allt överskuggande ”religionen” i världen i dags dato brist på pengar – och det är ju den största illusionen = förvillelsen – som jag ser det.

   I o f s så kan jag ha fel i detta – men det kan jag ej föreställa mig att jag har. Vad tror Du ?

  • Anton: Du har avslöjat fler saker i den här tråden. Finns det något sätt att få kontakt med dig? Kan du rekommendera någon annan sida som du läser på än Newsvoice? Känner du fler människor som är lika insatta som du? Jag känner mig faktiskt lite ensam om mitt intresse och det är lite ”Truman Show” (filmen med Jim Carrey) eller boken 1984 över resten av inläggen, förutom Sannas
   Sanna: Tack för dina bra inlägg också! Jag ställer samma frågor till dig.
   Varma hälsningar till er båda! Mycket bra gjort!

  • @Eva

   Angående själva diskussionen så har jag redan sagt det jag vill säga och dessutom även råkat säga sådan som jag ursprungligen inte hade tänkt säga. Vad som nu återstår är bara upprepningar eller att vara otrevlig, och inget av dem leder diskussionen framåt.

   Om läsande så läser jag mellan raderna på den etablerade svenska median som på den utländska, och jag läser uppenbart kontrollerad opposition (för att se vad de försöker lura på oss den vägen) och jag läser även en del olika bloggar. Men jag tror inte någon av dem har någon absolut sanning att komma med eftersom de alla är en form av kontrollerad opposition, den etablerade median är det via ägardirektiv och den enskilde bloggaren det samma via självcensur. Den brutalt ärlige sanningssägaren ignoreras eller tystas ned så ingen lyssnar och när människor väl börjar lyssna, råkar sanningssägaren ut för en ”liten olycka” eller någon dödlig sjukdom.

   Sen finns det många engelskspråkiga pdf:er på webben eftersom t.ex. jänkarna i alla fall brukade ta yttrandefriheten på allvar. Det finns en del äldre böcker om både jesuiterna som om Katolska kyrkan, men även om dessa två är en stor del av sanningen tror jag inte att de är hela sanningen. Det finns nog även andra grupperingar och även om alla dessa även samarbetar är de också konkurrenter och de älskar att skvallra på varandra. Som t.ex. många av de gamla italienska familjerna ur ”The Black Nobility” som har spridit sig över resten av världen och de är grunden för många europeiska kungahus. Många av dessa kungar och drottningar är inte bara ceremoniella ”bandklippare” utan de är även viktig del av den verkliga makten bakom den representativa västerländska demokratinillusionen.

   Sen rent generellt angående NWO så tror jag inte den är helt ostoppbar. Visst befinner vi oss i ett svårt läge. Men skulle NWO vara en helt ”ostoppbar naturkraft” hade den redan varit etablerad i sin fulla ”prakt”.

 6. @Mats
  Nu uttryckte jag mig slarvigt.
  Det finns en grundläggande positiv dualism (två-het) i allting, såsom Alfa och Omega. Yin och Yang, Man och kvinna, plus och minus; osv…
  I detta fall förstärker de två polariteterna varandra. Men allting positivt i denna världen har sin perversion, där dualism dock också har en grundläggande roll, och i perversionen sätter dualismen upp två polariteter som inte uppbygger varandra, utan som är i konflikt med varandra. Det är detta som är antikrist.
  Jag skrev om det här:
  http://perraj.wordpress.com/2009/03/21/dualismen/
  I det dualistiska medvetandetillståndet (i perversionen) pågår alltså evig strid utan slut, eftersom man alltid kan säga (tillägga): ”Nej, det är fel!”.

 7. Massinvandringen kommer garanterat att leda till stora problem, både ekonomiska och sociala. Något som kommer att leda till att folk kommer att kräva fler politiska åtgärder, och att de människor som styr politiken får ökad makt. Fi och Miljöpartiet (som artikelförfattaren verkar se som positiva krafter) ser massinvandringen som något gott och vill ”hjälpa” ännu fler. SD verkar mest agera som kontrollerad opposition och Nya Tider’s intervju med Björn Söder visar att SD’s partitopp inte förstår vad som är det grundproblemet i systemet.
  http://www.youtube.com/watch?v=TCqK9kBONks

  En artikel från gårdagen, där flyktingar hungerstrejkar för att de inte får halalslaktat kött serverat. Vad har man flytt ifrån om man kommer till ett land där man får fickpengar, gratis mat och boende och man svarar med hungerstrejk?
  http://www.dt.se/dalarna/rattvik/flyktingar-hungerstrejkar-i-protest

  Förvånande att människor som ser sig själva som sanningssökare inte ser igenom detta hyckleri.

 8. Hej JHL

  ”Något som kommer att leda till att folk kommer att kräva fler politiska åtgärder, och att de människor som styr politiken får ökad makt.”

  Ett troligt scenario men vad som i praktiken verkar ske är att människor skyr politiken och detta inte enbart pga av invandringsproblem.

  ”Fi och Miljöpartiet (som artikelförfattaren verkar se som positiva krafter) ser massinvandringen som något gott och vill ”hjälpa” ännu fler. ”

  Jag ser inga partier i sig som något gott, Det var 15-20 år sedan jag röstade på ett riksdagsparti..Vad jag försökt att säga här flera gånger, men som verkar vara riktigt svårt, är att det är FÖRÄNDRINGEN bort från mittenextremism som är huvudsaken och det positiva.

  Jag börjar se ett mönster bland de invandrarfientliga här i tråden och det är att de är fast i realpolitiken och i de ynkliga valmöjligheter som står till buds. ”Vi eller dom”.

  Dessutom så använder man tron på att det finns en yttersta elit som styr detta. Och om man vill hjälpa människor i nöd så är man en del av den yttersta elitens agenda, vilket självklart är rent skitsnack. Makten älskar när de na ställa grupper mot grupper vilket de flesta som ogillar invandrare gör, de är de verkliga verktyg för makt och kontroll.

  För mig som sanningssökare så försöker jag förstå det övergripande spelet och det är att alla sitter klämda i grundnormer som får oss att tro att vi måste välja på det ena eller andra. Det är sant så länge man tänker gamla tankar och är kvar i en gammal världsbild.

  Det finns bara en väg ut ur detta och det är att riva grundfundamenten och det måste göras globalt och detta är vad jag ytterst verkar för.

  Mats
  Arikelförfattare

 9. Perra

  ”i perversionen sätter dualismen upp två polariteter som inte uppbygger varandra, utan som är i konflikt med varandra. Det är detta som är antikrist.”

  Antikrist förekommer överallt. I alla konflikter där två polariteter möts och som är oförenliga så framstår de på detta skapelseplan som Antikrist.

  På ett skapelseplan ovanför så är antikrist företeelsen på skapelseplanet under endast en illusion. Det undre skapelseplanet måste reorganiseras och se längre, då kommer antikrist situationen att upphöra.

  Att lägga ihop en 1/3 + 1/2 är en antikrist situation, de verkar oförenliga. Syntesen(lösningen) går inte att se förrän man uppfattar begreppet sjättedelar. 1/3 = 2/6 1/2 = 3/6 -> 1/6 + 3/6 = 4/6 = 2/3 och antikrist upphörde.

  Ovan illustrerar också vad jag försöker säga i denna artikel och i tråddiskussionerna. Det finns en övergripande utgång ur alla dessa smådramer.

  Mats
  Artikelförfattare

  • Herrejösses! Ingen av er kommer i någon bättre dager. Ju mer ni skriver desto mer avlöjar ni er själva. Mats om det inte vore för att jag gillar att ni gör det så skulle jag vara böjd att hålla med Anton i att du borde inte ha någon tvåvägskommunikation ifall du vill sälja böcker. Jag skulle vilja ha tillbaka pengarna för din första bok. Man kan ju för övrigt bli polisanmäld om man medvetet lurat någon köpare

 10. Försökte rätta inlägget ovan men det tog inte

  Stycket i inlägget ovan: ”att lägga ihop …” blev fel och ska se ut som nedan.

  Att lägga ihop en 1/3 + 1/2 är en antikrist situation, de verkar oförenliga. Syntesen(lösningen) går inte att se förrän man uppfattar begreppet sjättedelar. 1/3 = 2/6 1/2 = 3/6 -> 1/6 + 3/6 = 5/6 och antikrist upphörde.

  Mats
  Artikelförfattaren

  • Men kära lilla du, vad har fått dig att sätta igång med dessa uträkningar ”bla bla bla.. och antikrist upphörde”. Ja det låter ju väldigt friskt. Hör det till din artikel eller kommer det med i din nästa bok? Jag menar att du borde kanske förklara det där lite mer ingående, även om det för mig låter sinnessjukt så kanske någon annan har lust att förstå det intellektuella skitsnacket.

 11. Josef

  Jag såg din fråga till Anton men kan inte låta bli att ge min åsikt på detta

  I min mening så är makten den största illusionen, kapitalismen och brist pengar är en frukt på det trädet.

  Mats
  Artikelförfattare

  • Jo… – Mats – så kan det vara – men att inbilla andra att det finns brist på pengar är ju ett och detsamma som makt.

   Så jag vidhåller att den allt överskuggande ”religionen” i världen i dags dato ÄR brist på pengar – och det är ju den allra största illusionen = förvillelsen av alla – som jag ser det.

   Det är LivsViktigt för oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna i världens alla länder – att Wi genomskådar detta – och efter förmåga och möjligheter gör något åt det. I annat fall blir det fortsatt ett ”rent helvete” i ”evigheter”.

   I o f s så kan jag ha fel i detta – men det kan jag ej föreställa mig att jag har. Vad tror Du ?

 12. Josef

  ”att det finns brist på pengar är ju ett och detsamma som makt.”
  Som sagt det är ju utan tvekan ett exempel på makt. Och det är ju kanske det allra viktigaste i dagsläget att börja ta tag i, annars följer som du säger, rena helvetet.

  Mats
  Artikelförfattare

 13. Jag ser att tråkigt har denna tråd dragits ned i dyn. När människor som vill väl inte håller sams, då skrattar representanter från NWO. De älskar att se folk bli ovänner och börja strida om problem som ”de” har skapat.

  En förutsättning för att vi ska bli av med NWO är att vi, som vill bättre, finner varandra och sätter igång att samverka, och inte motverka varandra.

  Vi ska sluta strida om småsaker och istället ägna oss åt viktiga saker, som tillexempel:
  Vi måste få ett stopp på bankernas utlåning av pengar som inte finns.
  Vi måste få kolossen EU att bli demokratisk, om det går.
  Vi måste få slut på Fukushimas radioaktiva läckage.
  Vi måste med kraft säga nej till GMO.
  Vi måste syna frimurarna och andra hemliga organisationer i sömmarna.
  Vi bör också fråga oss vilka är NWO?
  Var kommer representanter från NWO ifrån, och hur länge har de funnits på planeten?
  Och chemtrails, varför pågår detta galna sprayande?

  Alltså det finns hur många viktiga saker som helst att ta itu, men så länge vi lägger energi på att angripa varandra, blir det svårt för oss att få slut på representanter från NWO, och de kan fortsätta med sin agenda. NWO älskar att se människor strida mot varandra. Det bästa sättet att bli av med NWO är att människor kommer tillsammans, börjar samverka och sliter ner dem från tronen. Vi är många de är få.

  • Ja du har rätt i att energin måste läggas på att bekämpa NWO. Men vi måste också lära oss att förstå varför saker sker. Man kan inte bara hålla med en person bara för att personen säger sig kämpa mot NWO. Köper man helt okritiskt massmedias enkla finter så är det bra om man förstår varför massmedia driver frågan om ”främlingsfientlighet” så hårt.

  • MA: När en bedragare avslöjas så handlar det inte om ner i dyn, utan att dra fram något i ljuset, för att visa att den personen arbetar för raka motsatsen mot det han säger. Mats Sederholm häller inte med dig innerst inne i din oro över det som du räknat upp. Han bara SKRIVER böcker och artiklar där han LÅTSAS att han gör det. Han står INTE på samma sida som dig, mig, Sanna, Anton och JHL. Han står på samma sida som de som GÖR allt det du räknat upp. Det är en lika stor besvikelse för mig, men det lönar sig ju inte att fortsätta diskutera vad man ska göra åt det med en person som arbetar med hela sitt hjärta för att det ska fortgå, eller hur MA?

 14. @ Mats

  ”Jag börjar se ett mönster bland de invandrarfientliga här i tråden och det är att de är fast i realpolitiken och i de ynkliga valmöjligheter som står till buds. ”Vi eller dom”.”

  Invandrarfientliga? Jag har lärt mig att inte ödsla tid på folk som istället för att argumentera stämplar folk som har andra åsikter som ”konspirationsteoretiker, foliehatt, rasist, kvinnohatare” eller det trendigaste ordet för tillfället ”främlingsfientlig”. Det här en agenda som med all tydlighet drivs av svensk gammelmedia. Samma gammelmedia som uppenbarligen inte har något intresse av att berätta för folk om falskflagg-operationer för att inleda krig och döda människor i miljontals. Hur kan man som tänkande människa få det att gå ihop att samma media som begraver alla fakta som skulle få slut på ”kriget mot terrorn” och som försatt många miljoner människor på flykt, nu som av en slump bryr sig så mycket om dessa människor på flykt?

  Du skriver i ditt första inlägg ”Huruvida ”eliten” medvetet försöker förstöra nationalstaten och använder kaoset för att forma en ny ordning vågar jag inte säga något säkert om.”

  Du har nog missat en hel del betydande läsning. Känns nästan larvigt att tro att ”globaliseringen” sker slumpmässigt. Men du skriver under eget namn, vilket är modigt och hedervärt så jag tänker inte ägna mer tid åt att kritisera dig när jag själv är anonym. Men följande citat borde väl få den mest godtrogne att börja undra.

  ”Since I entered politics, I have chiefly had men’s views confided to me privately. Some of the biggest men in the United States, in the Field of commerce and manufacture, are afraid of something. They know that there is a power somewhere so organized, so subtle, so watchful, so interlocked, so complete, so pervasive, that they better not speak above their breath when they speak in condemnation of it.” Woodrow Wilson, The New Freedom (1913)

  ”Some even believe we (the Rockefeller family) are part of a secret cabal working against the best interests of the United States, characterizing my family and me as ’internationalists’ and of conspiring with others around the world to build a more integrated global political and economic structure ’one world’, if you will. If that’s the charge, I stand guilty, and I am proud of it.” David Rockefeller, Ch. 27 : Proud Internationalist, p. 406

  ”We are on the verge of a global transformation. All we need is the right major crisis…and the nations will accept the New World Order..” David Rockefeller

  ”I see a world of open borders, open trade and, most importantly, open minds; a world that celebrates the common heritage that belongs to all the world’s people…. I see a world building on the emerging new model of European unity. … [T]he United Nations is the place to build international support and consensus for meeting the other challenges we face…. the threats to the environment, terrorism… international drug trafficking… refugees…. [W]e must join together in a new compact — all of us — to bring the United Nations into the 21st century.” Former President George H. W. Bush

  Fyra av tusentals citat som tyder på att nationernas upplösning inte är en slump. Vill man läsa fler så finns några till här – http://www.theforbiddenknowledge.com/hardtruth/believe_new_world_order.htm

  Att allt kommer att lösas med kärlek är fina tankar. Conspiracy Guy – ”New Age” http://www.youtube.com/watch?v=yE9CbK3lv6s

 15. JHL

  ”Jag har lärt mig att inte ödsla tid på folk som istället för att argumentera stämplar folk som har andra åsikter som ”konspirationsteoretiker, foliehatt, rasist, kvinnohatare” eller det trendigaste ordet för tillfället ”främlingsfientlig”. ”

  Tro mig, jag om någon vet vad detta betyder. Som jag blivit stämplad genom åren. Jag har som ensam författare i Sverige skrivit en hel bok om detta http://www.detendaratta.se

  Jag påstår inte att du har fel eller att det absolut inte finns en medveten agenda. Men jag har också efter närmare 10 års faktainsamlande, debatterande, deltagande i SvT, forum och föredrag med mera, lärt mig att detta inte är en framkomlig väg ifall man vill ändra på saken.

  Poängen som jag försökt att säga här är att det inte spelar någon större roll ifall det finns en global elit som styr allting, sättet att ändra på detta är i alla fall en ändring av makstrukturerna och att verka för ett annat samhälle.

  Mats
  Artikelförfattare

 16. MA: Vi bör visa vår tacksamhet och uppskattning till människor som Anton som har hjärna nog att argumentera på ett sådant sätt att personer som Mats Sederholm själva till slut avslöjar på vilken sida de står innerst inne. Mats Sederholm och hans gelikar är inte intresserade av att skapa någon kompisklubb, de känner triumf när de kan lura andra, även om det så betyder döden för dem de lurat. Jag har inga problem att dra fram såna typer i ljuset med smarta argument, det roar och gläder mig när någon är briljant nog att göra det. Jag är bara intresserad av att umgås och diskutera problemen med ärliga människor, INTE med bedragare eller ännu värre, psykopater.

 17. Josef: Kom igen nu, för tredje gången: WE ARE ALL ONE! Ta och läs lite om Satanism så ska du se att det är samma sak som New Age, Hinduism och Nazism.

  [det får bli Evas sista inlägg, Eva stängs av från NewsVoice pga en serie regelbrott]

  • Eva – jag är överens med Dig om att We are all ONE !.

   I övrigt håller jag mig till att den allt överskuggande ”religionen/ismen” i världen i dags dato ÄR brist på pengar – och det är ju den allra största illusionen = förvillelsen av alla – på framförallt nationell nivå men även på individnivå (etablissemangets massmedia ”tjatar” ju i all oändlighet om att det är brist på pengar ) – som jag ser det.

   Det är därför LivsViktigt för oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna i världens alla länder – att Wi genomskådar detta – och efter förmåga och möjligheter gör något åt det. I annat fall blir det fortsatt ett ”rent helvete” i ”evigheter”.

   I o f s så kan jag ha fel i detta – men det kan jag ej föreställa mig att jag har. Vad tror Du ?

 18. Eva med flera

  Jag har sagt ja till att ta emot människor som har det svårt och jag försöker höja perspektivet så att vi kan se de verkliga hoten mot människan.Jag söker förändring i samhället och är glad att det rör på sig i väljaropinionerna inte bara i Sverige utan i hela Europa.

  Så, det är ingen som försöker lura dig eller någon annan här.

  Jag har eftersökt något mer konkret i det jag förmedlat som skulle vara fel från de som brusat upp men får bara en massa allmän ångest och hat.tillbaka.

  Det är nog så att det flesta av de grodor som hoppar ut här kommer inifrån er själva och har inget med omvärlden att göra.

  Om tråden fortsätter med sinnessjuka personangrepp utan fäste i verkligheten så gissar jag, om jag känner redaktören rätt, att den kommer att stängas ner rätt snart.

  Mats
  Artikelförfattare

 19. Man tittar bara på vad eliten lanserar ut, hur tex detta samhälle blivit, så vet man vad de har för att lösa upp tingens naturliga ordning, bringa kaos ur ordning.

  Alla inser då att detta land är det mest extremistiska.

  Bland grunddragen de fört ut är massinvandring. För ett hållbart samhälle som överlever upplösning och undergång så ska nollinvandring gälla som utgångspunkt.

  Men vi vet att vad ”de” vill är ju inte ha något som överlever och klarar sig in i framtiden.

  Därför kapar de människors gemensamma kitt, det som ger sammanhang och mening i livet. Lina kan säkert skriva om hur tex förstörelsen av de fina, harmoniska miljöerna i våra städer raserades just i det syftet. De skulle gå på gamla stan i Stockholm (Hjalmar Mehr), men om det var så att det då saknades pengar…? Hur som helst så förstörde de mycket. Vem åker till Stockholm för att se på Sergels Torg… – man ser istället på Gamla Stan. Det förfärar säkert dessa frimurarkrafter. Men de kör på med sin ”tillväxt”, moderna konst… allt som förstör det äkta, vackra, det som gör att människors goda sida stärks. Det ska vara disharmoni, musik som inte är musik, perverterade former och miljöer utan någon som helst struktur, enkelhet, harmoni, utan ska vara noll av vackert.

  Jag rekommenderar starkt en film av Roger Scruton: ”Why Beauty Matters”. Den gjordes för BBC2. Inom eliten blev folk irriterade efteråt, då han avslöjar mycket av ödeläggelsen de för ut genom institutionerna. Han fick mycket stryk efteråt, liksom BBC. De var ett under att den visades. Men han är själv en auktoritet, så det gick:

  http://documentaryaddict.com/Why+Beauty+Matters-542-doc.html

  De har hållit på i flera hundra år. Kalla dom illuminati eller socialister och kommunister.

  Vi har i Sverige ETT parti – som gick i taket när SD kom och utmanade dom.

  ”De” har hjärntvättat folket – där vissa tror de är vakna, fast de är bara New Age-are, och upprepar illuminaternas utförsel, men tror att de tänker själva. De använder ofta ord som ”vi är EN”, enhet, ett medvetande, etc. Dessa kommentatorer är en del av problemet.

  Dessa krafter använder ord och symboler som vapen. En viktig början var orden, ”frihet, jämlikhet, broderskap”.

  Senare har vi fått i det politiska tex: Sossarnas ”Alla ska med”, som Partiets andra stöttepelare Moderaterna gjorde om till (som man så på talarstolen som Reinfeldt höll tal i) ”Alla behövs”.

  I samma korg ligger ord och begrepp som tillväxt, tolerans, mångfald, kärlek osv – och som sagt, New Agarnas onenessgrej – vilket är mycket löjligt och ljug.

 20. @Mats
  Ja, nu drämde jag till med det något sinistra och laddade order ”antikrist”,
  det var nog för att jag minns en tråd du hade på din blogg för längesen, där
  jag hade en låång diskussion med någon ”kristen fundamentalist”, som hela
  tiden projicerade en bild på mig. Han visste EXAKT vad jag ”var för en”, och det
  kunde jag inte göra något åt. Något liknande pågår här. Jag fattar inte vad vissa personer
  håller på med. Bara för det, så beställde jag just Det Enda Rätta! Något som¨
  kan orsaka sådan upprördhet måste sannolikt vara bra!

 21. @Perra J

  Är inte intresserad av att dra igång diskussionen igen men jag vill ändå lite kort ge dig mina egna funderingar kring din teori om projicering av mentala bilder och om esoteriska läror i största allmänhet.

  När det gäller kritik så kan teorin om projicering av mentala bilder till viss del vara sann, men det vet ju bara den som framför kritiken. En annan tolkning av ett sådant händelseförlopp kan vara den kritiserade inte vill bemöta kritiken eller saknar argument för att göra detsamma och därför väljer att avfärda kritiken som ett fantasifoster hos kritikern, d.v.s att det är kritikerns egna mentala tillkortakommanden som manifesteras och inte några verkliga fel eller brister hos den kritiserade. Och med den sistnämnda tolkningen av dessa ”mentala bilderna” blir teorin faktiskt mer en form av retorik.

  Angående gamla esoteriska läror i största allmänhet, så behöver dessa nödvändigtvis inte innehålla ett korn av sanning. Hemliga sällskap med esoteriska läror fungerar efter precis samma mekanismer som religiösa sekter och deras hemliga läror. Du har en eller flera personer som startar ett hemligt sällskap och för att göra ett medlemskap exklusivt hittar de på hemliga läror som medlemmarna gradvis får ta del utav. De intelligenta ledarna styr på detta vis de mindre intelligenta följeslagarna. Människor var intelligentare för i tiden eftersom de fick anstränga sig mer för att överleva, plus att distraktionerna var färre. Om du har en intelligent person som utan distraktioner har gott om tid att oavbrutet fundera ut en beskrivning av något, kommer det komma ut något riktigt avancerat. Om detta manuskript sedan hittas x antal år senare bevisar det bara att det är gamla avancerade funderingar, men det gör dem nödvändigtvis inte till någon sanning.

 22. @Anton
  Tack, det var inspirerande skrivet.
  Ang religiösa sekter, jag var själv under ca ett års tid på 80-talet ”fast” i vad som idag anses vara världens farligaste sekt. Du verkar insatt så du anar kanske vilken. För att anknyta till det du säger, kan jag berätta att jag där fick genomgå ett ”IQ-test”. Det gick inte så bra. En av frågorna löd såhär:

  ”Du får en order av din överordnade. Hur gör du då?
  A: Utför bara ordern omedelbart
  B: Utför den ej, om du vet att det är fel.”

  Jag svarade B, vilket fick vissa konsekvenser. B var fel svar i detta IQ-test, och troligen den varningssignal som så småningom gjorde att jag lämnade sekten.
  Det är intelligent att lyda auktoritet, totalt och blint? Jag tror inte det behövs en sekt för att detta ska uppstå, utan vilken som helst hierarkisk struktur, t ex ett företag. Det är också det här jag menar med det jag sa om extremististiska partier, de är farliga just därför att de alltid är starka hierarkiska strukturer, och folk har i regel (inte smartingar som du och jag) en tendens att lyda auktoritet. De ser inte uppåt, för det ”ska man inte göra”. Det betyder att man inte ser toppen, och ljusskygga aktörer kan då hugga tag i ett extremistiskt parti och ställa sig hierakiskt ovanför dem, använda partiet som kanal för sin agenda och operera totalt osynliga för folket. Detta skedde med det tyska nazistpartiet, där mäktiga aktörer med Darwinistiska idéer utförde experiment på människor i partiets namn (de fick skulden), men egentligen genom företaget IG Farben, vilka har fortsatt genom åren i skymundan (inte under samma namn kanske), och utgjort grundplåt för mycket skit i världen.
  http://perraj.wordpress.com/2013/12/30/myten-om-kolesterolet/

  I alla hierarkier finns ärliga och bra människor. Men det är toppen som kan vara infekterad. Man kan därför inte dra allt över en kam och säga att t ex hela Katolska Kyrkan, eller hela New Agerörelsen är detsamma som satanism eller något. Jag tror folk vaknar upp på alla nivåer, och toppen exponeras obönhörligen.
  (Läs Peter Francis Dziubans hisnande bok Consciusness is All, eller Jed McKennas böcker. Eller Eckhart Tolle. Dessa har hjälpt mig att vakna upp.)

  När det gäller mentala projektioner (komplimang för att du greppat detta fenomen, de flesta begriper det inte), så hänger detta samman intimt med ens verklighetsuppfattning, helt enkelt ens känsla av identitet. Projektionerna används flitigt när denna lilla identitet känner sig hotad. Det ligger en oerhörd makt i att kunna diktera för folket vad som är verklighet. Detta är en stor fara för vetenskapen. Se hur det uppstått en stor grupp ”vetenskapliga” människor som anser sig tillhöra något slags ”bättre kategori”, fast de själva inte vet någonting alls – de förlitar sig på auktoritet, den lilla grupp vetenskapsmän som ställt sig mellan folket och Sanningen (dvs den vetenskapliga)! Exakt samma mekanism som när präster ställde sig mellan folket och Gud. Religiösa fundamentalister och vetenskapliga materialister är precis samma slags folk, fast de verkar vara varandras raka motsatser. Detta har jag sagt många gånger, för mig är de en av de häftigaste insikter jag haft.

  När det gäller komplexitet:
  Jag håller med dig, avancerade funderingar behöver lite leda till nån sanning. Det kan t o m vara så att det ligger ett intresse att utmåla något som ”så komplext att bara experter kan förstå det”, för att bibehålla makt.

  • ”Det kan t o m vara så att det ligger ett intresse att utmåla något som “så komplext att bara experter kan förstå det”, för att bibehålla makt.”

   Jo… – Perra – det kan nog uppfattas som det allt överskuggande vanligaste – som jag ser det.

 23. Hej alla

  Då jag inte kommer hinna med att vara uppmärksam på tråden så har jag bett redaktören att avsluta den.

  Tyvärr så blev det väldigt lite om vad jag egentligen skrev och istället en hel del hat och personangrepp
  som ingen kunde precisera eller nyansera, vilket alltid är positivt, i de fall jag hamnade framför siktet. Invandrarfrågan rör uppenbarligen upp och det har varit intressant för mig att vara i hetluften kring sådana frågor. Man lär sig hela tiden om vad som rör sig bland människor.

  Tack alla ni som uppskattade vad jag skrev.

  Ha det
  Mats
  Artikelförfattaren

Comments are closed.