Annons: Missa inte magiska “Space of Love Festival” på Öland 4-17 juni 2014

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 15 maj 2014
- Torbjörn Sassersson red.

Missa inte årets “yogafestival” på Öland som sedan 2010 heter Space of Love Festival. Redaktören var där 2006 och 2007. Detta är en maximal, utvecklande och helt underbar newage-grej som alla borde få vara med om. Hundratals deltagare brukar komma varje år. 

 

Text: Torbjörn Sassersson | Foton: Spaceoflove.nu

Dagarna och nätterna var ofta magiska. Yoga tidigt på morgonen med Sky eller någon annan lärare om man orkar och sedan aktiviteter hela dagarna ända fram till midnatt. På bilden ser du redaktören iklädd mexikansk poncho från Yucatan spela trumma mitt i natten vid den nattens lägereld på stranden vid havet.

SvetthyddanEtt av de häftigaste minnena kommer från den nordamerikanska svetthyddan på stranden. Man kryper in naken in i en kolsvart iglooliknande hydda som ska symbolisera livmodern. Där inne grillas man i några timmar under en indiansk reningsritual som syftar till att deltagarna ska möta sig själva och sina brister. När man är klar, eller inte pallar hettan längre, kryper man ut ur denna artificiella uterus och därmed är man pånyttfödd. Det funkar på många sätt. Grillningen är naturligtvis helt frivillig, ska tilläggas.

Ett annat “coolt” minne var resultatet av ett manifestationsexperiment. I början på retreaten var vi tre personer som beställde ett exceptionellt himlafenomen sista natten på retreaten. När tidpunkten inföll gick vi ned till strandkanten medan gänget runt lägerelden sjöng och spelade trummor. Vi sa att nu är det dags för fenomenet att uppstå. Till vår förvåning uppstod då ett extremt stjärnskott eller bolid som drog över himlavalvet parallellt med jordytan. Det måste ha varit 10-tals mil långt. Många skrek av förvåning när de såg skottet. Förmodligen bara en tillfällighet, vem vet?

Akasha Skaldeman I år kan du få träffa och träna för yogalärarna Roland Nahringbauer, Bibi Nanaki Amaan Kaur och Sky som kommer i år också. Tomas Blomgren lär ut qigong. Kenia Ytterman leder voice-workshops. Pravasi lär ut Bio Energy Meditation. Sofia Andersson tar hand om deltagarnas barn upp till 3 år. Akasha Skaldeman är retreatens ledare och hon håller workshops i bla magdans. Totalt deltar över 40 workshopledare!

I bild till höger: Retreat-ansvarig Akasha Skaldeman

Hemsida: Spaceoflove.nu

yogafestivalen


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Så härligt det låter! 🙂
  Detta “..i en kolsvart iglooliknande hydda som ska symbolisera livmodern..” väckte minnen till liv – från en Wise Women Pilgrimage som jag deltog i på sensommaren 2000 i Cornwall.

  Vi hade dagliga workshops och besökte bl a speciella platser som sedan århundraden haft mystiska betydelser.
  ‘Hyddan’ i vårt fall var en låg mycket gammal grotta som man bara kunde krypa i. Det fanns plats för två personer och i förlängningen fanns ett litet hål som ledde till ytterligare en liten grotta med plats för bara en person.
  I den yttersta grottan, smyckad med blommor, kristaller och levande ljus på de många utskjutande stenarna, välkomnades vi, en åt gången, av ‘jordemodern’ för att sedan krypa in i den pyttelilla grottan, lika vackert smyckad, för att meditera.
  Proceduren symboliserade rening och återfödelse till den person vi egentligen är ..innerst inne – vårt genuina jag.

  Vi hörde flera historier om hur gammal grottan kunde vara och vad den ursprungligen kan ha använts till. Den låg lite för långt ifrån kusten för att vara en vanlig smugglargrotta (..som det finns gott om i Cornwall!) undangömd i en stor vildvuxen trädgård. Visste man inte om den såg man den inte och ingen visste säkert vilka som grävt ut den eller varför.
  Det var ett mysterium ..som också speglades i våra återfödslar där. Det var härliga dagar, så tack för det vackra minnet. <3

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *