Nya framgångar för homeopati på TV och i vården

0

I ett pressmeddelande från Dakomed, som är en paraplyorganisation för komplementärmedicinare och UNION,  en sammanslutning av schweiziska komplementärmedicinska läkarorganisationer annonserades den andra maj 2014 att det schweiziska inrikesdepartementet valt att inkludera läkarutövad komplementärmedicin i den obligatoriska sjukförsäkringen.

Dakomed och UNION önskar nu förändringar i regelverket och förväntar sig att alla berörda förvaltningsområden stödjer processen på ett positivt sätt.

Läs mer: Nu ska homeopati ingå i den obligatoriska sjukförsäkringen i Schweiz

Ett avsnitt i den tyska programserien “Faszination Wissen” handlade nyligen om homeopati. Inslaget tar upp att en studie på barn med ADHD visar att homeopati fungerar för barn med beteendeproblem. Fysikern Stephan Baumgartner och biologen Tim Jägers studier på sjuka plantor och potentierad arsenik visar att växter som fick behandling med homeopati växer bättre än de som bara fick placebo.Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Föregående artikelSvante Thorsell: ”Ingen sanktion för vittnets utevaro”
Nästa artikelFredspristagare vill skapa djupare mening genom sociala affärer
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser av händelser i samhället och världen.
Prenumerera
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer