Nya framgångar för homeopati på TV och i vården

0
183

I ett pressmeddelande från Dakomed, som är en paraplyorganisation för komplementärmedicinare och UNION,  en sammanslutning av schweiziska komplementärmedicinska läkarorganisationer annonserades den andra maj 2014 att det schweiziska inrikesdepartementet valt att inkludera läkarutövad komplementärmedicin i den obligatoriska sjukförsäkringen.

Dakomed och UNION önskar nu förändringar i regelverket och förväntar sig att alla berörda förvaltningsområden stödjer processen på ett positivt sätt.

Läs mer: Nu ska homeopati ingå i den obligatoriska sjukförsäkringen i Schweiz

Ett avsnitt i den tyska programserien ”Faszination Wissen” handlade nyligen om homeopati. Inslaget tar upp att en studie på barn med ADHD visar att homeopati fungerar för barn med beteendeproblem. Fysikern Stephan Baumgartner och biologen Tim Jägers studier på sjuka plantor och potentierad arsenik visar att växter som fick behandling med homeopati växer bättre än de som bara fick placebo.  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här