Nya framgångar för homeopati på TV och i vården

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 16 maj 2014
- NewsVoice redaktion

I ett pressmeddelande från Dakomed, som är en paraplyorganisation för komplementärmedicinare och UNION,  en sammanslutning av schweiziska komplementärmedicinska läkarorganisationer annonserades den andra maj 2014 att det schweiziska inrikesdepartementet valt att inkludera läkarutövad komplementärmedicin i den obligatoriska sjukförsäkringen.

Dakomed och UNION önskar nu förändringar i regelverket och förväntar sig att alla berörda förvaltningsområden stödjer processen på ett positivt sätt.

Läs mer: Nu ska homeopati ingå i den obligatoriska sjukförsäkringen i Schweiz

Ett avsnitt i den tyska programserien “Faszination Wissen” handlade nyligen om homeopati. Inslaget tar upp att en studie på barn med ADHD visar att homeopati fungerar för barn med beteendeproblem. Fysikern Stephan Baumgartner och biologen Tim Jägers studier på sjuka plantor och potentierad arsenik visar att växter som fick behandling med homeopati växer bättre än de som bara fick placebo.Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Homeopati
Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *