Russell Brand – Människan och kulturen kan nå andlig mognad

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 13 maj 2014
- NewsVoice redaktion

Russel Brand talar frispråkigt om skräpsamhällets fallgropar och om alla människors möjlighet och rätt att bli medvetna, empatiska och genuint engagerade i samhället.

Russell Brand (1975-) kommer från Grays, Essex, Storbritannien och är en brittisk ståuppkomiker, skådespelare, krönikör och programledare i radio och TV samt meditatör och yoga-utövare.

Källa: LiveFreeLiveNatural.com | Bild: Faksimil från TV-sändning, källa okänd

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Jag har sagt det innan, och säger det igen: suveränitet kommer från egen insikt.
  Det går inte att lära ut. Det går att peka på vägen dit, men man måste gå själv.

  http://freedom.lege.net/doc/Natural_Law__Mannaratten__den_inneboende_Ratten__Yggdrasil__rev_L.pdf
  http://freedom.lege.net/doc/Natural_Law__Yggdrasil__ver_B.pdf

  Det är detta som 99,9% inte vill göra. Gå själv, och ta eget ansvar.
  Det är jobbigt och tar tid.

  Belöningen, å andra sidan, är ett bättre själsliv och en medvetenhet om inre och yttre skeenden.

 • Jag själv tycker budskap är viktigt, inte vem som säger det…Jag önskar för egen del respekt/integritet, mänskliga rättigheter och att få bli en del i en gemenskap med mina medmänniskor.
  Jag önskar att vi alla får ta del av ett liv i hälsa, kärlek, respekt/integritet och glädje.
  Med dagens vård och maktstrukturer är det omöjligt, tyvärr.
  Det människoförakt jag upplever mig omsluten av i dagens samhälle är tragiskt och ovärdigt
  för oss alla.

  Jag inspireras av dem som vågar visa sin kapacitet och kraft som människa.
  Det uppmanar mig att välja och att lyssna inåt till min inre röst som vägleder mig.

  Jag vill tro på människor och deras kraft att förändra både sig själva och sina val.

 • Vad är frihet? vad innebär det och vad händer om människor är oense om vad det innebär? Från mitt perspektiv så finns det ingen absolut sanning om vad frihet är och inte är, “frihet” är för mig inte ett absolut begrepp som är lika för alla människor. Jag tror inte på absoluta universella sanningar.

  För mig innebär att om vi har ett samhälle uppbyggt på frihet, så bör vi i detta ha en medvetenhet och överenskommelse om att vi människor påverkar varandra, djur och naturen – med allt vi tänker, känner, uttrycker och gör. Mitt personliga synsätt här, det är att ingen människa är en verklig separerad individ utan vi alla ingår i kollektiva system för vi är en del av världen.

  Så i frihet ingår för mig att vi lever i respekt och hänsyn till andra människor, naturen och djuren. En person som överutnyttjar naturen, som förstör naturen, den påverkar livsmiljön negativt för andra människor, djur och natur. Jag ser det som att den personen kränker andras frihet.

  Jag tror att det finns en poäng i att se naturen som en levande varelse, som också har sina rättigheter och sin frihet, och även att se och respektera djurens rättigheter och frihet. Dagens djurhållning anser jag kränker djurens rättigheter, och dagens gruvbrytning anser jag kränker naturens rättigheter och rätt till frihet.

  Jag tror på att vi människor behöver göra överenskommelser med varandra, med naturen och med djuren, det vill säga att vi ingår avtal som sätter definitioner och ramar för vad som menas med frihet, ansvar, respekt och rättigheter. Att vi människor behöver komma överens om vad detta innebär. En stöttefråga kan vara, vem avgör när olika människor har olika uppfattningar om detta, när en säger friheten är kränkt och en annan nekar? Jag har ingen bra lösning på det.

 • Russell Brand talar om vårt gemensamma ansvar inför allt och alla på Jorden, han talar om våra egna personliga val. Väljer vi att älska varandra? -och ta hand om varandra utifrån den högsta kärlekens syfte? Att alla är du? Detta att vi inte är separerade är viktigt. Vi kan inte förbjuda tiggeri t.ex. och tro att vi hjälper våra medmänniskor om ingen ger dem möjligheten att leva!
  Kärlek är det högsta syftet med våra liv!
  Ge ut den nu!
  Ta ert eget ansvar i detta liv!
  Ingen gör det åt dig!

 • För att få perspektiv på ett påstående är det en fördel att veta vem som yttrar påståendet. När en mångmiljonär som Russel Brand pratar om socialism är han inte uppriktig. Om han inte är uppriktig med detta påstående, så varför skulle han då vara uppriktig med något annat han säger?

  När etablissemanget lyfter fram karismatiska personer med något färdigpaketerat ska man verkligen dra öronen åt sig. Samma sorts människor som medvetet har skapat denna perversion vi ser omkring oss, kommer ju inte bidra till att räta ut den.

  Ett eventuellt eget uppvaknande är ett resultat av en serie egna medvetna handlingar och en hel del egna funderingar. Det är absolut ingenting man kan bli serverad av någon annan. Den som erbjuder en färdigpaketerad sanning har den inte, och den som söker en färdigpaketerad sanning förtjänar den inte. Tänk själv istället!

  • Är det helt säkert att om det är en mångmiljonär, så är det falskt? Är inte det en färdigpaketerad sanning du själv uttrycker? Jag menar att du påstår saker med viss styrande retorik utan en undrande attityd?
   Jag litar aldrig på ståndaktiga retoriker utan medkänsla, men vet heller inte hur jag skall förhålla mej till Russel Brand. Han skapar en bra start på andligt perspektiv och jag välkomnar det tills vidare.

  • @ruben

   För att kort svara på dina två frågor: “Ja” och “Nej”.

   Sen kan jag utveckla den sista frågan. Jag uttryckte min personliga åsikt om R.B. Jag var först både öppen som undrande men efter att ha lyssnat på honom och kollat runt lite kom jag fram till det som jag ursprungligen skrev.

   Att jag sedan uppmanar andra människor till att tänka själva är ju inte heller det någon färdigpaketerad sanning, eftersom uppmaningen i sig i så fall leder fram till otaliga sanningar.
   Du t.ex. har ju tänkt själv och känner att du är i behov av lite vägledning och det är helt okej för min del.

   Men poängen jag vill göra är att det kanske är vårt sökande efter ledare/auktoriteter för såväl världsliga som andliga ändamål som kan vara en delförklaring till alla våra problem.

   Sen är jag även medveten om att människor som R:B. troligtvis har färre valmöjligheter för sitt beteende än vad jag själv har.

 • @Mats
  Du snuddar vid sanningen:
  Människor måste bli berörda, människor måste få känna värdighet och få ur sig allt det skit som de bär på.

  När den lasten är fälld, och man kan börja vara sig själv, då kan vi kanske börja analysera exakt vilken riktning vi ska ta.Men utan att människor förändras så sker inget.

  Jag vill vässa till detta lite. Människor måste troligen få sina “mentala boxar” krossade, bringas ur balans ett tag, gå igenom en mindre (eller större) kris, för att kunna ta steget upp till en högre medvetandenivå.

  Det är som Truman Show. Folk måste fås att upptäcka himmelsduken, för att se vad som måste ses. Först därefter ser man också vad som ska göras.

  Vad jag är rädd för är att man rusar åstad för fort, för att GÖRA en jävla massa saker här och där, utan att detta “uppvaknande” fått äga rum – det senare kan definitivt vara rätt obehagligt. Kanske skräckinjagande. Det handlar om urgamla mentala bilder och uppfattningar man identifierat sig med.

 • Jag ser inte Russel Brands budskap, som till exempel hans skatter och socialistiska grundidé som en lösning, men jag bryr mig inte om det!

  Lösningen på en ny värld är inte en omedelbar ersättning, det finns ingen sådan!

  Först kommer först och det är att skapa en förändring, att krackelera det gamla så att nya “ide plantor” kan sättas.

  Därför stödjer jag sådant som skakar om även om det i sig inte är den perfekta lösningen.

  Den perfekta lösningen kommer att arbetas fram ur ett förändrat seende, ur en förändrad insikt som människor måste växa med.

  Att sitta still och vänta på den intellektuellt optimala modellen är för amatörer och gilla-knapps-tryckande, att skapa förändring är att börja där världen befinner sig och att AGERA DÄRIFRÅN.

  Russel Brand beskrivning av den här världen är så pass bra och nyttig och slagkraftig att jag låter hans lösningar ‘vara’.

  Det är människor som ska vakna, människor IDAG, I DEN HÄR VERKLIGHETEN behöver underhållning och skratt, de behöver enkla budskap som framförallt bekräftar vad de flesta alltmer anar, att den här världen är fullständigt korrupt.

  Om inte människor har något att prata kring, någon som vågar sticka ut näsan och säga att det här är sjukt, som ger dem iakttagelser som de själva kan bekräfta och så vidare så händer absolut ingenting.

  100000 intellektuella som tror att de är vakna bara för att de ser Illuminati i allt förändrar inte ett skit. Vägen till förändring går inte via känndeom om en dold elit, den går via kännedeom om de normer som eliten står för.

  Människor måste bli berörda, människor måste få känna värdighet och få ur sig allt det skit som de bär på.

  När den lasten är fälld, och man kan börja vara sig själv, då kan vi kanske börja analysera exakt vilken riktning vi ska ta.Men utan att människor förändras så sker inget.

  Därför stödjer åtminstone jag allt och alla som inom “hyfsade ramar” skakar om grunderna i samhället.

  Mats
  På Klar Sikt

 • @Thomas
  Visst är det VIKTIGT att föräldrar verkligen är det. Inte bara ett värdpar som tillhandahåller ett hotellrum och mat under några år. Problemet är att det idag sannolikt inte ens finns 1% av föräldrarna som tar sitt ansvar. Sedan lämnas de dessutom i sticket av samhället (dvs makteliten, avsiktligt). Så vad blir kontentan? Kollaps. Det finns idag INGEN som är beredd att börja arbeta för ett samhälle som grundar sig på faktiskt kända principer för stabilitet och utveckling, för makteliten vill inte ha det. Så därför blir det av psykologiska orsaken en kollaps, som ingen kan göra nåt åt.
  Ni kan ju se hur nuvarande återhämtning stannat av. Varför? Folk är osäkra, en osäkerhet som makteliten i sin arrogans inte förstått att se. Nu går det inte att hejda den processen, för de vill inte avstå från makt pch pengar. En självgenerande nedåtgående spiral. Andra kulturer har gått under på samma sätt.
  Om någon av er som läser detta – maila mig på zacharias.brandt@gmail.com så kan vi köra igång ett konstruktivt program. jag väntar…

  • omställning.net angående Christer Nylander, som skrivit många artiklar här -om det nya empatiska samhället, kanske en väg att nå varandra där ni finns? För att nätverka och ge möjlighet till en förändring av allas medvetenhet och en väg att börja gå i gemensam riktning för allas bästa?

   Betänk att det tar tid att se helheten och att se våra olika roller i denna process, som det är att vakna till insikt. Tänk på att när vi synliggör sker det stora saker inom och runt omkring oss.
   Vi är alla sköra och går lätt in i olika sorters försvar. Det är svårt att vara människa och att våga tro på sin inre kapacitet. Och vi dömer varandra och oss själva mycket hårt.

   Russell Brand lyfter fram något som ni kan ta med er, nämligen vårt andliga perspektiv. Det betyder inte samma sak som religion, det är upp till var och en att se de olika beståndsdelar vi består av och att se helheten.

   Vi har inget att förlora och massor att vinna. Tro på er kapacitet och våga se en möjlighet.
   Kram till er alla!

 • @zecharia
  Förlåt. Det var inte meningen att föreslå något väldigt enkelt och konkret för alla som famlar i blindo över hur stort det stora är.

 • Samma här. Litar inte på Russel Brand…lite MK ultra varning här. Ännu en flöjtspelande råttfångare som utnyttjas som vägledare…mot fina tjusiga “utopia” (utan individualism)
  Bevare mig för deras paradis! När den gemensamma globala lösningen på våra problem serveras kommer den vara söt och behjärtansvärd…den ska passa alla grupper.

 • De vibbar jag får av karln känns inte bra. Visst, han är rolig och social. Men det känns som Patrik påpekar, han tror i grund och botten på yttre auktoritet, vilket betyder ytterligare någon ny hieraki. Han också vill utge sig för att vara andlig, och det går inte ihop med det jag nyss sa. För mig påminner han om Zeitgeist och Peter Joseph, vilka citerar andliga mästare som Krishnamurti och Gandhi, men i botten ligger centraliserande intressen: kommunism eller teknokrati. Det finns väldigt många sanningar i deras budskap men det vävs in lögner på de avgörande punkterna.

  • Ja, vem vet…inget är ju som det ser ut att vara. Det öppnar upp för nya tankar.
   Det är som det är. Inget nytt under solen. Men en massa människor med känslor, tankar, drömmar och förhoppningar om en bättre värld, tror jag…?

  • @Gala

   Ett försök till en medveten vilseledning måste presenteras tillsammans med ett antal honungslena sanningar, för annars blir det för uppenbart.

   Men ett sant “uppvaknande (eller vad man nu skall kalla det) måste komma inifrån och just därför blir alla dessa “ledare” överflödiga, oavsett åt vilket håll de försöker förleda eller leda oss.

 • En sprudlande profetisk målande poet med ett kärleksbudskap till oss alla på denna planet!

  Han är energisk och verkar vilja ärligt se vem han är och vem han vill vara och han vill förmedla med sin energi till oss alla att vakna upp och välja bort allt som skapar uteslutning av människor, förstörelse av vår gemensamma planet och negativt fokus i våra liv.

  En människa som vill förmedla att vi alla hör ihop och kan välja ett liv i empati och kärlek.
  Underbart!

  Jag blir förälskad i honom.
  Man hoppas få se fler av den här sortens människor ibland oss.

  Kanske vi alla är som han egentligen?
  Ibland känner jag att jag vill flyga ur detta skal som håller mig fast i sorg och ensamhet.
  Kanske jag kan!

 • Thomas, och hur många människor är medvetna om vilken uppväxt ett barn BÖR få, till skillnad mot vad de får idag? 1%? Kanske om 1000 år, när civilisationen för länge sedan dukat under, då skulle denna process kunnat ge resultat. Vi har alltså inte tid att vänta på de “naturliga” processerna om vi har för avsikt att fortsätta leva.
  För dem som snart lämnar det här livet gör det (kanske?) inte så mycket.
  Så, vilka av er vill tillsammans med mig skapa en agenda för ett fritt och friskt samhälle? Någon?

 • Hmm. Alla människor som har barn kan ju väääldigt lätt göra något konkret för en bättre värld, kanske viktigaste platsen också. De som har tid och energi över kan ju roa sig med aktiv förändring utanför detta första och största ansvar.

 • Det är tydligt att “någon annan” får göra jobbet enligt ovan. Snacka går ju, men göra nåt konkret? Är det någon här som anmäler sig frivilligt? Eller väljer ni att bara snacka?

 • Hej

  Det tycks som om många inom alternativsfären har svårt för Russel Brand. Till och med David Icke. Jag försöker förstå VAD det är som är svårt.

  Reohm tycker att man ska stänga av ljudet och titta på honom.

  Jag rekommenderar tvärtom, stäng av bilden och lyssna på vad han egentligen säger.

  Jag tycker att han har helt rätt i sitt andliga budskap om illusionen om individen och så mycket annat.

  Han har dessutom en massa humor, är en god entertainer och kan inte förstå vad för elakt eller lurigt han skulle fara med. Inte så här långt i alla fall.

  Det behövs massor med fler som honom. Han är oerhört populär och jag ser honom just nu som en draghjälp, en inspiratör ut ur vår dystopiska utveckling.

  Det finns de som talar illa om honom eftersom han har haft drogproblem tidigare, vad vill de ha för dömande värld i så fall?

  Vi måste ut ur detta förlamande tillstånd av bedövande normalitet som bryter ner människor.

  Keep it coming Russel.

  • Hej Mats.
   Jag mejlade dig för kanske ett år sen med en text som jag även postat på vaken på facebook. Den texten handlade om att den enda lösningen som inte kan infiltreras och tas över eller rentav från början bygger på tvång/våld mot oskyldiga är 100% decentralisering av makt. Det handlar om att man sätter ickevåldsprincipen som steg 1 och går vidare utifrån det. Det kallas för voluntaryism. Det är det ENDA som kan sätta NWO ur spel. Allt annat kan och KOMMER co-optas av du vet vem. Russell befinner sig långt ifrån den här utgångspunkten då han pratar om “massive redistribution”. Det är inte frågan om att respektera ickevåldsprincipen eller varje individs rätt att besluta 100% om sitt liv. Russell är kvar i det gamla paradigmet som bygger på yttre auktoriteter. Han är kontrollerad opposition. Om han själv vet om det, vet jag inte.

 • De sker en förändring i medvetandet bland människor. Men det finns krafter som verkar i motsatt riktning. De vet att de inte kan hindra denna rörelse, men de vet också att bästa sättet är att kapa sådana rörelser, På samma sätt som man manipulerade hippe rörelsen som början handlade om kärlek & frihet , för att sedan riktas om till droger och sex.
  Mitt tips är att man stänger av ljudet och observerar Russell Brand, se flera av hans intervjuer och avgör sedan om han är en genuin och uppriktig eller inte.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *