Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

10 naturliga antibiotika som dödar svamp och bakterier

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 juni 2014
- NewsVoice redaktion

Hydrastis canadensis, GoldensealBakterier som är resistenta mot antibiotika är ett konstant problem som läkemedelsindustrin inte lyckats att lösa, men i naturriket och på hälsokosthyllorna finns redan en rad örter och medel som fungerar mot dessa bakterier. Natural News rekommenderar tio naturmedel mot resistenta bakterier och även svampinfektioner.

Översättning och bearbetning: Torbjörn Sassersson | Bild på “Goldenseal”: Köhler’s Medizinal-Pflanzen, Wikimedia Commons

Alexander Fleming (1881-1951) nobelpristagaren och uppfinnaren av penicillin varnade tidigt för risken att utsätta bakterier för låga halter av antibiotika som inte dödar dem. De kommer att bli resistenta, sa han.

Honung. En studie vid Salve Regina University i Newport, Rode Island (USA) konstaterar att vanlig rå honung har en stark antibiotisk effekt. Det är inte så konstigt att det fungerar. Höga halter av socker har använts i långa tider som konserveringsmedel.

Susan M. Meschwitz, PhD, presenterade fynden vid “the National Meeting of the American Chemical Society”. Hon sa att honung bekämpar bakterier på flera nivåer samtidigt: med polyfenoler, väteperoxid och osmos (cellsprängning).

Kolloidalt silver. Gregory A. Gore skriver i sin bok: “Defeat Cancer” att silver användes redan för 1200 år sedan av egyptierna, romarna och grekerna samt invandrarna till Amerika. Antibiotika kan skada lever och njurar, men kolloidalt silver helar dig, skriver Natural News.

Pascalite är en bentonitlera som består av vulkanisk aska. Leran har en förmåga att dra ut infektioner från sår inom loppet av timmar till dagar. Pascalite upptäcktes som medicin på 1930-talet av Emile Pascal som fick leran på händerna när han satte upp fällor för djur. Leran hjälpte han sår på händerna att läka. Han experimenterade då med leran och fann att den var verksam vid brännskador, sår och infektioner. Mer om pascalite och se även artikeln: “Health Benefits of Pascalite Clay”.

Gurkmeja (turmeric, Curcuma longa) är en ört som som använts inom ayurveda och kinesisk medicin i 1000-tals år för att behandla infektioner och inflammationer. Gurkmeja är verksamt mot MRSA, penicillinresistenta stafylokocker (meticillinresistent Staphylococcus aureus).

Oreganoolja (Origanum vulgare). Oljan är mest känd för sin antibakteriella förmåga tex vid behandling av resistenta stafylokocker (MRSA). Oreganoolja innehåller antioxidanter och är antiseptisk, antiviral, antiinflammatorisk och motverkar svamp samt parasiter.  Den är även smärtstillande. Mer om oreganololja

En studie från Georgetown University som publicerades 2001 i  Science Daily visar att oreganoolja i princip är lika effektiv som de flesta antibiotika på marknaden.

Tea tree oil (Melaleuca alternifolia). Denna olja har sedan länge ett rykte som mycket potentiell bakteriedödare särskilt för resistenta stafylokocker. Oljan bör användas outspädd för bästa effekt. Tea tree oil används även med framgång mot fotsvamp och andra svampinfektioner i skinnet.

Extrakt från olivblad (Olive leaf extract, Olea europaea). Extrakt från olivträdets blad har använts i 100-tals år för att behandla bakterieinfektioner inkl MSRA. Studier visar att den verksamma substansen är en polyfenol som heter oleuropein som har verksamma egenskaper mot högt blodtryck, cancer, oxidaiva skador och oleuropein skyddar även hjärnans celler. (Life Extension Magazine: “Unexpected Benefits of Olive Leaf Extract”). Se även: About-olive-leaf-extract.com

Vitlök (Allium sativum) Denna smakfulla lök har använts som naturmedicin i 1000-tals år runt om i världen. Vitlök innehåller mycket potenta antibakteriella, antivirala och antisvampegenskaper.

Röd solhatt (Echinacea): Örten har under 100-tals år använts för att bromsa åldrandet och för att behandla olika infektioner, blodförgiftning och difteri. Idag använts oftast Echinacea för att behandla infektioner och influensa.

Goldenseal (Hydrastis canadensis) är den mest populära läkeörten som säljs i USA enligt Natural Health. Den har ett rykte som antibiotika och förstärkare av immunsystemet. Amerikanska indianer använder Goldenseal mot inflammationer i de inre organen som tex i lungor, tarm och genitalier enligt Herbwisdom.com.

Källa: Natural News


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq