DN: ”Korttidsdöda” ökar dramatiskt i Stockholm

3
356

Andelen personer som dör efter kort tid på särskilda äldreboenden har ökat, skriver DN idag.

vill-ni-ha-nagot-att-sova-pa-eutanasi“Situationen är ganska ny. För 4–5 år sedan var andelen som kom in och dog snabbt 5 procent och nu är de 25–30 procent. Det är det som är så märkligt”, säger Mårten Lagergren, projektledare vid Äldrecentrum och Aging Research Center på Karolinska institutet som gjort studien tillsammans med Pär Schön.

Läs mer i DN

Läs även: “Pågår en legitimerad eutanasi av äldre inom vården i Sverige?”


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
3 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Mona Nilsson
20 juni 2014 kl 11:35

Man måste även undersöka om det är något nytt som tillkommit i behandlingsmetoder eller i miljön på äldreboendet? Jag tänker på den skadliga trådlösa strålningen: har man installerat wifi på avdelningarna eller till och med på de äldres rum? Förses de äldre med trådlöst personlarm? Mikrovågsstrålning från trådlös teknik är en känd riskfaktor för en lång rad ohälsosymtom och försvagar immunförsvaret genom sin stresseffekt. Strålningen kan orsaka hjärtarytmi. Äldre försvagade personer är förstås allra känsligast. se http://www.stralskyddsstiftelsen.se

Sveno
Sveno
Gäst
23 juni 2014 kl 06:51

Kan det vara så enkelt att de kommer ditt sent. Då har de tappat vikt , mm pga av vanvård ensamma i sin bostad. Det vi vet är att hemmen för äldre blir bara färre och detta leder till att de som vill komma in får vänta.

Rickard Masters
Reply to  Sveno
23 juni 2014 kl 09:08

Har vaccinationer utav äldre ökat? (Troligt).