DN: ”Korttidsdöda” ökar dramatiskt i Stockholm

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 19 juni 2014
- NewsVoice redaktion

Andelen personer som dör efter kort tid på särskilda äldreboenden har ökat, skriver DN idag.

“Situationen är ganska ny. För 4–5 år sedan var andelen som kom in och dog snabbt 5 procent och nu är de 25–30 procent. Det är det som är så märkligt”, säger Mårten Lagergren, projektledare vid Äldrecentrum och Aging Research Center på Karolinska institutet som gjort studien tillsammans med Pär Schön.

Läs mer i DN

Läs även: “Pågår en legitimerad eutanasi av äldre inom vården i Sverige?”


Så här kan du stötta Newsvoice

  • Kan det vara så enkelt att de kommer ditt sent. Då har de tappat vikt , mm pga av vanvård ensamma i sin bostad. Det vi vet är att hemmen för äldre blir bara färre och detta leder till att de som vill komma in får vänta.

  • Man måste även undersöka om det är något nytt som tillkommit i behandlingsmetoder eller i miljön på äldreboendet? Jag tänker på den skadliga trådlösa strålningen: har man installerat wifi på avdelningarna eller till och med på de äldres rum? Förses de äldre med trådlöst personlarm? Mikrovågsstrålning från trådlös teknik är en känd riskfaktor för en lång rad ohälsosymtom och försvagar immunförsvaret genom sin stresseffekt. Strålningen kan orsaka hjärtarytmi. Äldre försvagade personer är förstås allra känsligast. se http://www.stralskyddsstiftelsen.se

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *