England experimenterar med ett kontantfritt samhälle

publicerad 24 juni 2014
- Henrik G

pengarKontantlöshet ska testas i ett experiment utfört längs en shoppinggata i Manchester. Myndigheterna vill testa om konsumenterna accepterar enbart kortbetaning. Samtidigt from den 6 juli 2014 överger Londonbussarna kontanter som betalmedel.

The purpose behind the experiment, which will take place in Chorlton, South Manchester, is to “test customers and business reaction to the idea” and is being overseen by credit card processor Handepay.

Enligt the Manchester Evening News förväntas fysiska kontanter och mynt att överges helt inom 20 år. Ekonomen Martin Armstrong skriver att teknologin har passerat behovet av kontanter och gjort dem till något barbariskt som tillhör det förflutna. Många andra menar att det kontaktlösa samhället skadar medborgarnas möjlighet till anonymitet.

Snowden avslöjade förra året att NSA samlar in stora mängder information om alla digitala transaktioner.

Källa: UK to begin beta testing of cashless society


Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Än värre, som jag ser det kräver ett “kontantlöst” (“kontantfritt” är ett ord man använder om man vill marknadsföra detta som något bra) samhälle också att alla människor är tvingade att ansluta sig till en bank och skaffa sig ett bankkonto där var och ens elektroniska pengar virtuellt existerar.

  När vi föds kommer vi alltså automatiskt att få dels ett personnummer och dels ett bankkontonummer. Eller så ansluter man sig till Nordea och skaffar sig ett personkonto, så slipper man “krånglet” med två olika nummer. Praktiskt.

  Vad är nästa steg i utvecklingen inom detta område? Antagligen ett äkta “mästarkort” i plast som reducerar alla dina nuvarande plastkort till ett enda. Väldigt praktiskt.

  Det slutliga steget är förstås den mikrochippade människan, vilken redan finns på denna planet. Du kommer då att “slippa” även ditt enda mästarkort – det räcker med att visa fram handen med mikrochippet i. Fantastiskt praktisk.

 • När man hör om kontantlöst kan man också få association till byteshandel. Bartering.
  Den formen av handel är ytterst förhatlig för de parasiterande finanseliterna, men kan bli nödvändig som ett motmedel. Ska vi byta, ska vi byta grejer…

 • Underbart, fiktiva pengar som finns i ett plastkort. Till en början med ytterligare en källa för att tjäna pengar för banken, då varje transaktion med kortet kan beläggas med en avgift. Om man slutligen vill ha alla pengar av de enskilda, stänger man både internet banking och kortautomater. Money out of thin air and into thin air!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *