Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Framtidskatastroferna är här – artiklar som varnar oss

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 5 juni 2014
- NewsVoice redaktion

Walking_Dead-katastrofFör tio år sedan skrev TT att det var tio år kvar till klimatkatastrof. Nu är vi där, skriver Per Holmgren och Staffan Lindberg. Den 25:e januari 2005 kunde man i UNT läsa följande rubrik; “Klimatkatastrof närmar sig. Växthuseffekt snart oåterkallelig.”

Sju stater i USA nu drabbade av svår torka, vissa områden har haft torka i tre och ett halvt år
USA är för närvarande drabbat av en av de värsta torrperioderna på många år. I sju stater var mer än hälften av arealen drabbad av svår torka. USA Today rapporterade: “Seven states running out of water”.

Klimatförändringarna har redan orsakat högre matpriser. Även när man justerar för inflationen, har priset på mjöl gått upp 50% under det senaste decenniet, bacon upp 41% och nötkött upp 30%. Nästan det enda som inte ökat är maltdrycker, som gick ner i pris. LA Times skrev om ökande matpriser.

Kreditvärderingsinstituten har just insett att klimatförändringarna är ett hot mot världsekonomin. Under den senaste veckan eller så har en av de mest framstående kreditvärderingsinstituten, Standard & Poors, i en rad rapporter försökt att kvantifiera de ekonomiska konsekvenserna av klimatförändringar. Quartz: “Credit ratings agencies just realized that climate change is a threat to the world economy”.

Jens Rundberg tipsar | Bild från TV-serien Walking DeadDu kan stötta Newsvoice via MediaLinq