Fredagen 13 juni 2014 kan jorden träffas av gigantiskt plasmamoln från solen

9
261

Solen har fått flera utbrott. Ett stort plasmamoln är på väg mot jorden och kan träffa vår planet i morgon – fredagen den 13, skriver DN i artikeln: ”Plasmamoln kan träffa jorden fredagen den 13”. Nu har DN gjort svenskarna lite oroliga. Uppgifterna bekräftas av NASA. På fredag är det dessutom fullmåne.

De senaste tre dagarna har solen haft tre utbrott och dessa ”solar flares”, eller på svenska kallat koronamassutkastningar, kom både oväntat och hastigt. Den 10-11 juni inträffade utbrotten och nu är det elektriska plasmamolnet snart här.

En grupp av så kallade remote viewers (fjärrsynare) ledda av den fd majoren Ed Dames menar att myndigheterna underskattat storleken och betydelsen av ett kommande gigantiskt solutbrott som de kallar ”the killshot”. Ed Dames och hans team säger sig ha sett detta solutbrott ske inom en snar framtid, kanske redan 2014.

Den ansedda fysikern Michio Kaku berättar i nyhetsinslaget på Fox News om det stora solutbrottet 1859. Hade det skett idag hade USA paralyserats under månader upp till flera år när städernas kommunikations och datanätverk slagits ut helt, säger han. Han kallar en sådan katastrof för en: ”Katrina from outer space”.

National Geographic stödjer den uppfattningen med orden: ”Repeat of 1859 Carrington Event would devastate modern world, experts say”.

På med faktor 30 och foliehatten på fredag. Lägg datorn och alla flash-minnen i en blylåda.

Text: Torbjörn Sassersson


Relaterat

Bad news for GPS: Sun releases three powerful flares in two days  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

9 KOMMENTARER

  1. Nja, om detta är ett killshot hade nog nätet översvämmats av undergångsprofetioer inför denna dag, samt att även mer sansade institutioner hade ställts i beredskap. Som t ex flygplatser…

  2. Allt verkar var som vanligt i Torbay ..fast kanske ovanligt klart himlavalv inatt.
    Känner mig dock något rastlös och den vanligtvis loje grannkattrackarn’ har sprungit in o’ ut i ett hela dagen. Den som lever får se om morgondagen bringar ljus i saken. Inatt är det i alla fall inget solärt på gång här utan snarare månärt. Nattens månboll är helt otrolig!!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här