Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Är Isis nästa false flag för att förlänga krigsindustrins intäkter?

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 12 juni 2014
- Torbjörn Sassersson
NATO-soldater i Östeuropa, 2017 - Foto: Ruptly
NATO-soldater i Östeuropa, 2017 - Foto: Ruptly
Amerikanska soldater. Foto: Ruptly

DEBATT. Idag skriver SvD: “Irak ber USA om flyganfall”. Iraks regering har i tysthet bett USA att överväga flyganfall mot de framryckande islamistrebellerna, enligt AFP, men Barack Obama “överväger” olika alternativ till militär hjälp, inklusive drönare avslutar SvD sin ingress.

Det är dags att alla blir fullt medvetna om krigsretoriken och begreppet false flag dvs falska operationer som syftar till att skapa krig och förlänga krig (sustained warfare). Det nya “terroristhotet” i Mellanöstern stavas Isis, som beskrivs som framryckande islamistrebeller som tar över stad efter stad i Irak. Det är viktigt att fotona på dessa terrorister cirkuleras i media. Serietidningsporträtteringen av skurkarna måste präntas in.

Vanligt modus operandi för USA:s krigsstrateger är att rekrytera “locals” och understödja “insurgents” att bilda motståndsstyrkor som får religiösa epitet som “framryckande islamska grupperingar”. Den placerade presidenten i Irak ber påpassligt USA om “hjälp”. Obama svarar “klokt och omtänksamt” med tankar om hur USA kan ge support som är alternativ till militär hjälp.

SvD som skrev av ett pressmeddelande från TT: “Irak ber USA om flyganfall” gör dock en intressant felskrivning och kallar drönare ett alternativ till militär hjälp, men amerikanska drönaraktiviteter är inget annat än militär. Det visar fallet Yemen där drönare lite på måfå beskjuter bilar med påstådda terrorrister. Eftersom inga brottsplatsundersökningar genomförs, det är ju en krigshandling, är det bara USA som har facit. De var terrorister upprepar västmedia, om de överhuvudtaget nämner incidenterna.

Astronomiska drönarintäkter

En MQ-1 Predator från General Atomics kostar drygt 4 miljoner dollar (26 miljoner kronor) och en värmesökande Hellfire-missil kostar 468000 kr (736000 kr enligt Wikipedia) per styck att förbruka. General Atomics intäkter inom “defence-sektorn” (läs krigsdivisionen) var år 2013 över 3,2 miljarder kronor, enligt Washingtontechnology.com. General Atomics är bara ett av 12 företag som tjänar grova pengar på drönarförsäljningen. Huffington Post skriver om de 12 företagen i artikeln: “12 Companies Cashing in on Drones”.

Brittiska soldater med svarta peruker attackerade irakisk polisstation i Basra

Brittiska SA soldater som greps i Basra, utklädda med svarta peruker. De attackerade en polisstation. Foto: Irakisk polisstation
Brittiska SA soldater som greps i Basra, utklädda med svarta peruker. De attackerade en polisstation. Foto: Irakisk polisstation

I artikeln “False flag-attack – Brittiska soldater med peruker attackerade irakisk polisstation i Basra” beskrivs hur en false flag-operation togs på bar gärning i Basra år 2005. Det var inte meningen att de utklädda specialsoldaterna skulle fångas när de åkte runt på ett bilflak kastandes handgranater mot en irakisk polisstation. De var utklädda och bar svarta peruker.

Deras syfte var helt uppenbart att vidmakthålla regional terror för att försvara ytterligare och förlängd västlig vapenmakt i Irak, en pågående militär aktivitet (sustained warfare) för att säkra krigsindustrins enorma intäktsströmmar. Det kallas statsterrorism.

Brittiska trupper fritog sina soldater med hjälp av stridsvagnar och vägrade lämna en förklaring till Iraks folk.

Artikeln om false flag-attacken i Basra refuserades av Newsmill.se och föreningen Svenska Freds ville inte heller ha den trots att den var uppbackad av västliga medier. Flera av dessa artiklar har dock städats bort från webben. Global Research ställer sig frågan om den händelsen var en engångsföreteelse eller ett mönster i artikeln: “British “Undercover Soldiers” Caught driving Booby Trapped Car”.

Det var snart 10 år sedan. USA har i flera omgångar lovat att dra tillbaka sina trupper och opinionen i USA börjar bli otålig. Dra hem våra soldater nu, ropas allt högre i USA! Krigsstrategerna måste skapa nya hot. Det behövs nya bad guys. De får heta Isis. Den irakiska USA-tillsatta “fredspresidenten” ber USA om hjälp för att “skydda civilbefolkningen”.

Snart är USA på plats med fler “fredsbevarande styrkor” och drönare.

Text: Torbjörn Sassersson


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq