Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Lösningsmedel i margarin – återkallas av COOP

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 13 juni 2014
- Torbjörn Sassersson
COOP Lättbordsmargarin

COOP-latt-bordsmargarinCoop återkallar ett lätt bordsmargarin i förpackningsstorlekarna 400 och 600 gram efter att Livsmedelsverket hittat rester av lösningsmedel som överstiger gränsvärdet, skriver flera tidningar idag.

“Det är företagen som ansvarar för att deras produkter är säkra och vi tycker självklart att det är allvarligt att Coop i det här fallet inte haft bättre kontroll”, sa Martin Lindblom vid Livsmedelsverket i ett pressmeddelande.

Samtidigt påpekar han att det inte innebär någon fara för hälsan.

Coop ser allvarligt på situationen och ska utreda, men Martin Lindblom intygar något motsägelsefullt samtidigt att: “Man skulle behöva äta kilovis varje dag för att komma upp i skadliga nivåer”.

Källa: DN Bild från Coop.se



Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq