Sanna Ehdin: Basa kroppen i Midsommar!

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 19 juni 2014
- NewsVoice redaktion

BikarbonatHar du tänkt på att midsommarmaten är mastig och mycket försurande? Det är bra att basa sig och kilopriset på Samarin är 305 kr, Bikarbonat (100 g påse i mataffären) är 90 kr och Holistic BasBalans 880 kr/kr. Den senare lite dyrare, men innehåller speciella mineralföreningar för att balansera kroppens pH-värde och för att ger näring.

Text: Sanna Ehdin

Nedan förklaras vad syra-basbalans är för kroppen. Det är viktigt att inte ta det basande saltet i samband med måltiden, utan ta det på kvällen eller tidigast på morgonen 0,5-1 timme före eller efter maten.

Syra-basbalansen

Precis som naturen är många människor försurade. Allt vi gör påverkar nämligen vårt pH-värde – det vi äter, känsloreaktioner, stress och andning. Kroppen strävar efter att upprätthålla ett snävt pH-intervall med hjälp av ett flertal buffrande system och tål inte för mycket baser eller syror.

Läs mer på Sanna Ehdins blogg


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *