Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Självfinansierat Isis öppnar dörren för nytt 10 årigt krig i Irak

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 13 juni 2014
- Torbjörn Sassersson

Isis terrorrörelseSvD hakar på och haussar Isis med rubriken: “Isis kan vara världens rikaste terrorrörelse”

Jihadiströrelsen Isis är nu troligtvis världens mest förmögna terrororganisation. Allt sedan gruppen ska ha länsat centralbanken i staden Mosul och lagt beslag på närmare 3 miljarder kronor samt en mängd guldtackor. /SvD Näringsliv

Man kan fråga sig hur västmakten USA (läs USA:s krigsindustri) kunde låta det ske. Skulle inte USA leverera säkerhet i Irak? Om det nu fanns risk för guldrån i Mosul, varför placerades inte guldet på ett säkrare ställe i en annan stad? Lät man rånet ske? Fick Isis “intelligence” via lokala förmågor rekryterade av CIA?

I och med rånet (om det är sant) finns det nu all legitimitet i världen för USA:s krigsindustri att återuppstarta ett nytt långt lönsamt krig i landet som kan pågå i 10 år. Obama kan nu ta tillbaka alla löften om hemtagning av trupper.

Konstruktionen av en ny bad guy går som på räls

En prognos är att USA börjar bomba inom 1 vecka. Varför? Det handlar om “window of opportunity”. Attacken måste sättas in i samband med att hotbilden når sin topp och allt med fullt understöd av media som upprepar hotbilden om och om igen.

Strategerna följer därför nu intensivt opinionsbildningsgrafer på bildskärmar. När toppen nås måste bombattacken inledas. Efter peak’en kallnar snabbt omvärldens intresse och “concern”.

Analys: Torbjörn SasserssonDu kan stötta Newsvoice via MediaLinq