Föreningen Vetenskap och Folkbildning fortsätter kriget – “Stoppa den oseriösa alternativmedicinen”

publicerad 4 juli 2014
- Henrik G

VoFDEBATT. Kvacksalverilagen ger som den ser ut i dag ett otillräckligt skydd mot oseriösa alternativmedicinska behandlingar. Detta måste åtgärdas, skriver styrelsen för organisationen Vetenskap och folkbildning.

Alternativmedicinbranschen i Sverige omsätter varje år flera miljarder kronor. Genom butiker, skönhetssalonger och mottagningar säljs dagligen kurer, kurser och onödiga kosttillskott till människor med fysiska eller psykiska besvär. Trots otaliga exempel på motsatsen hävdar utövare av homeopati, ayurveda, örtmedicin och andra alternativa behandlingsformer ofta att deras behandlingar både fungerar och saknar biverkningar.

Läs mer i ETC


ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq