Martin Wicklin och Tove Palén bakom “Genier och foliehattar” gör självmål igen

publicerad 7 juli 2014
- Henrik G
Tove Palén

Tove PalénHUMOR. Precis som BlueShift påpekar så landade aldrig Apollo 13 på månen. Martin Wicklin och Tove Palén får läsa på lite bättre på Wikipedia, eller så får de kontakta sina kollegor på VoF för att justera Wikipedia så att posten om Apollo 13 bättre passar deras världsbild.

Apollo 13 var den tredje rymdfärden (11-17 april 1970) i Apolloprogrammet med målet att landa på månen. Knappt 56 timmar in i uppdraget exploderade syretank nummer 2 i servicemodulen. Månlandning avbröts och det primära målet blev i stället att få besättningen levande tillbaka till jorden, vilket lyckades. / Wikipedia

Källa till video och bild: Genier och Foliehattar – Radions P1 gör självmål – Blueshift

Oansvarig utgivare “Genier och foliehattar”: Louise Welander, SR


Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Dom gör väl så där bara för att löjliga till det ännu mera… Eller menar P1 att Apollo 13 faktiskt landade på Månen och att det haveri som inträffade innan bara var en kulis för att dölja landningen! Tur att de inte döpte programmet till Area 51 – alldeles för ambitiöst. Synd att de valde rullen Blade Runner som bakgrundsmusik – så fick även den filmen en slev av löjlet oxå 😉 Det var en minst sagt halvdant radioprogram, som blandar, ger och skruvar till det ibland. Man får väl lyssna vidare – lite lyteskomik kan vi också behöva.

 • Exakt citat, Anna Palén: ”…så är en av världens mest poppis konspirationsteori att dom aldrig var där. Apollo 13 aldrig landade på månen. Det var bara fejk.”

  Kommentar. Vad hon säger är alltså att Apollo 13 landade och att en konspirationsteori säger att de aldrig landade och att det bara var fejk? Förmodligen menar hon inte det, men det låter lustigt.

 • Wicklin och Palén borde korrigeras genom tre års arbete på bas41 på månen.

  Jens Otto Krag var dansk statsminister under sex år på sextiotalet, och en vända senare på sjuttiotalet. Han “rapporterade” cirka 1973 efter att ha varit i Kina, att kineserna på den danska ambassaden i Peking inte trodde att amerikanarna varit på månen. De var ju inrikesministeriets personal, rapportörer/agenter, då de jobbade med främmande makts UD-personal. De sa inte så av en tillfällighet.

 • Inte för att det råder brist på vansinniga konspirationsteorier och bisarra, vetenskapliga- och historiska teorier, men att kritisera samtliga konspirationsteorier blir i sig icke-PK.

 • Det lustiga med Paléns uttalande om Apollo 13 är att det blev lite bakvänt. Visserligen landade aldrig Apollo 13 på månen, men det finns ingen konspirationsteori som påstår det just därför att den aldrig landade pga allvarliga problem ombord. Mao måste de få till det bättre när de ska rapportera om konspirationsteorier. De måste åtminstone känna till dem. De försöker sedan göra sig lustiga över de med konspirationsteorier genom att skojsamt hävda att man istället landade på Area 51. Visst det är jätteroligt, men det förblir ett barnprogram.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *