Redaktören om NewsVoice, media, Sverige och individens engagemang

publicerad 24 juli 2014
- Henrik G
Torbjörn Sassersson 21 juli 2014

Mikael Cromsjö intervjuar redaktören Torbjörn Sassersson om media, NewsVoice, samhällsengagemang och vad som krävs av svenskarna för att Sverige ska få behålla sitt goda rykte uppbyggt av äldre generationer.

Intervjuns innehåll

 • Varför startade Torbjörn Sassersson NewsVoice
 • Ekonomiska motiv bakom det mesta som händer i världen
 • NewsVoice försöker inta ett fågelperspektiv och ta med internationella vinklar bortom det politiskt korrekta träsket
 • Läsarnas kommentarer (engagemang) lika viktiga som artiklarna
 • Med bättre information och ett mer sanningsenligt media blir vi alla bättre beslutsfattare
 • Vi behöver nå insiksdjupet som tar oss ur komfortzonen
 • Kort om vart samhället och journalistiken är på väg
 • Svenskarna måste engagera sig mycket mer i Sverige och världen
 • Sverige inte längre en förebild. Sveriges rykte vilar på gamla meriter.

Intervjun spelades in på norra Nåttarö med inslag från Muskö och Mysingen i Stockholms södra skärgård den 21 juli 2014. Båten som abonnerades heter Amalia, samma skuta som svenska journalistkåren hyrde när de rapporterade om ubåtsincidenten i Horsfjärden 1982.

Video och redigering: Mikael CromsjöSå här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Jättebra nyhetssida är detta! Och Torbjörn, för mig är det redan så som du beskriver en möjlig framtida situation när det gäller media. Jag skummar först AB, SVD och DN för att kolla in dagens propaganda, sedan går jag till Newsvoice, Nya dagbladet, vaken och ibland några utländska för att få reda på de riktiga nyheterna och hur det verkligen förhåller sig. Har nu sagt upp prenumerationen på min lokala tidning som mest skriver om bortsprungna katter och bensinslangning. Den prenumerationssumman kommer hädanefter att fördelas på Newsvoice, Nya D och Vaken. Tack för ditt samhällsengagemang. Det behövs verkligen i den här förljugna världen.

 • Torbjörn, jag har full respekt för de arbete du gör. Det behövs. Instämmer att det är synnerligen lågt i tak i Sverige. Reinfeldts förtjänst. Därför lämnade jag politiken och M.
  Inför valet skulle de behövas en stor påtryckarkampanj –

  “när politikerna inte kan lösa varken nationella eller internationella problem på ett
  mänskligt tillfredsställande sätt, vem skall man då rösta på?

  Löften strös som socker men vi vet alla det vita sockret de ger oss
  tyvärr är giftigt. Ett nervgift enligt sakkunskapen.

  Så vad kan ni göra?
  Spela med i spelet och låtsas att allt är perfekt?”

  Detta var riktat till SVTs olika avdelningar som agenda, debatt m.fl.

 • Tack Torbjörn Sassersson för Newsvoice som behövs i vårt värld mer än någonsin.
  Jag tror också på en ljus framtid när vi passerat mycket svåra tider som jag är övertygad kommer. Vi kommer att engagera oss, intressera oss för vad som sker, öppna våra ögon. Men ännu bättre vi gör det redan nu. Därför är Newsvoice och andra riktiga förmedlare av vår tid av stort värde.
  Tack Mikael Cromsjö för fina filmen och intervjun.
  Sommarhälsningar från Stefan Frankel

 • Tack Torbjörn, för en intressant nyhetskanal. Jag tror att den kan bidra till en allsidigare nyhetsförmedling. Jsg ska göra mtt bästa för att sprida vetskapen om Newsvoices existens i passande sammanhang.

 • Bravo Torbjörn! Bra intervju i fantastiska omgivningar. Jag gör mitt bästa för att marknadsföra din nyhets-sight, som jag tror får folk att vakna upp och inse att allt som skrivs/visas i vanliga media inte alltid stämmer. Har själv lärt mig mycket från dina nyheter och även kommentarerna som ofta följer.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *