Skatteverket bytte olagligen personnamn till Slobodan Vladislavus Larva Dick Robin Lidvall

0
533

Slobodan Vladislavus Larva Dick Robin Lidvall

En okänd person bytte namn på Robin Lidvall (23) utan hans medgivande till Slobodan Vladislavus Larva Dick Robin Lidvall, skriver Expressen. Skatteverket fick ett brev som meddelade att namnbytet hade gått igenom.

”Först skrattade jag åt det för det låter som att någon driver med mig. Sedan tänkte jag mer seriöst och insåg att det kunde vara en bedragare som ligger bakom. Jag ringde Skatteverket och förklarade att jag inte ansökt om namnbyte, sa den nye Slobodan till Expressen.”

Skatteverket hänvisade till polisen och fd Lidvall har anmält ärendet som en urkundsförfalskning.

Peter Johansson på Skatteverkets folkbokföringskontor i Norrköping beklagar det inträffade. Han säger att Skatteverket inte har möjlighet att granska [alla] namnbyten.

”Vi har inte resurser att göra id-kontroller. Systemet är byggt på att folk är ärliga med sina namnbyten….”

Frågan är varför inte Skatteverket polisanmäls för urkundsförfalskning för att de utför olagliga och ickegranskade namnbyten.


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.