Stor nyhet i DN – Anonym separatist sa: “Vi sköt ned planet av misstag”

3

DN separatistHUMOR. En anonym rysk proseparatist sa till en tidning i Italien att de skjutit ned flight MH17 i Ukraina, men att det var av misstag. Separatisten sa att han sett bland resterna att det var ett civilt plan.

Bild: Faksimil av DN-artikel

PK-journalisten Carl V Andersson fick DN-redaktörens medgivande att publicera den stora avslöjande nyheten “Prorysk separatist: Planet sköts ner av misstag” som är helt omöjlig att verifiera eftersom separatisten var anonym. DN vet i själva verket inte om separatisten ens var prorysk, men nyheten ligger helt i linje med policyjournalistiken som handlar om att peka ut Ryssland som orsaken till nedskjutningen.

NewsVoice vill därför rekommendera DN att tätare följa de proryska separatisernas Twitter-kanal för nya erkännanden samt USA:s mainstream-kanaler som utan satellitfoton och andra bevis hävdar konspirationsteorin att det var proryska separatister som låg bakom allt.

Text: NewsVoice


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

3 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
24 juli 2014 kl 07:27

Det lite udda förhållandet nu för tiden är att Ryssland bara behöver ta det lugnt och hålla sig till sanningen, medan västmedia och dessas politiker gör sitt bästa att sänka sig själva.
Sanningen kommer alltid först och lögnen därefter. Att grunda en lögn på sanningen är ganska riskfyllt för trovärdigheten.

Marianne Leonir
Marianne Leonir
Gäst
23 juli 2014 kl 19:40

Varför inte även ringa Carl Bildt. Hans knivskarpa analys av olyckan strax efter att den inträffat får inte förringas.

JHL
JHL
Gäst
Reply to  Marianne Leonir
23 juli 2014 kl 23:03

Ja, Carl Bildt är alltid så “välinformerad” om vad som hänt. Mannen har en häpnadsväckande förmåga att veta vad som hänt innan någon utredning gjorts. På morgonen efter Estonia-katastrofen så visste han att färjan sjunkit p.g.a. att bogvisiret lossnat. Det fick han tydligen reda på efter att ha suttit i telefon under natten. Dagen efter 11-septemberattackerna så visste han hemskt mycket om Bin Laden och varför det skett. Han visste också att “nu lever vi i en ny värld”. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10231346.ab