Stor nyhet i DN – Anonym separatist sa: “Vi sköt ned planet av misstag”

  3
  469

  DN separatistHUMOR. En anonym rysk proseparatist sa till en tidning i Italien att de skjutit ned flight MH17 i Ukraina, men att det var av misstag. Separatisten sa att han sett bland resterna att det var ett civilt plan.

  Bild: Faksimil av DN-artikel

  PK-journalisten Carl V Andersson fick DN-redaktörens medgivande att publicera den stora avslöjande nyheten “Prorysk separatist: Planet sköts ner av misstag” som är helt omöjlig att verifiera eftersom separatisten var anonym. DN vet i själva verket inte om separatisten ens var prorysk, men nyheten ligger helt i linje med policyjournalistiken som handlar om att peka ut Ryssland som orsaken till nedskjutningen.

  NewsVoice vill därför rekommendera DN att tätare följa de proryska separatisernas Twitter-kanal för nya erkännanden samt USA:s mainstream-kanaler som utan satellitfoton och andra bevis hävdar konspirationsteorin att det var proryska separatister som låg bakom allt.

  Text: NewsVoice  Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe
  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  Prenumerera
  Notify of
  guest
  3 Kommentarer
  Nyast
  Äldst Mest röstad
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer
  Åke i Sörmland
  Åke i Sörmland
  Gäst
  24 juli 2014 kl 07:27

  Det lite udda förhållandet nu för tiden är att Ryssland bara behöver ta det lugnt och hålla sig till sanningen, medan västmedia och dessas politiker gör sitt bästa att sänka sig själva.
  Sanningen kommer alltid först och lögnen därefter. Att grunda en lögn på sanningen är ganska riskfyllt för trovärdigheten.

  Marianne Leonir
  Marianne Leonir
  Gäst
  23 juli 2014 kl 19:40

  Varför inte även ringa Carl Bildt. Hans knivskarpa analys av olyckan strax efter att den inträffat får inte förringas.

  JHL
  JHL
  Gäst
  Reply to  Marianne Leonir
  23 juli 2014 kl 23:03

  Ja, Carl Bildt är alltid så “välinformerad” om vad som hänt. Mannen har en häpnadsväckande förmåga att veta vad som hänt innan någon utredning gjorts. På morgonen efter Estonia-katastrofen så visste han att färjan sjunkit p.g.a. att bogvisiret lossnat. Det fick han tydligen reda på efter att ha suttit i telefon under natten. Dagen efter 11-septemberattackerna så visste han hemskt mycket om Bin Laden och varför det skett. Han visste också att “nu lever vi i en ny värld”. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10231346.ab