Stor nyhet i DN – Anonym separatist sa: “Vi sköt ned planet av misstag”

publicerad 23 juli 2014
- av NewsVoice

DN separatistHUMOR. En anonym rysk proseparatist sa till en tidning i Italien att de skjutit ned flight MH17 i Ukraina, men att det var av misstag. Separatisten sa att han sett bland resterna att det var ett civilt plan.

Bild: Faksimil av DN-artikel

PK-journalisten Carl V Andersson fick DN-redaktörens medgivande att publicera den stora avslöjande nyheten "Prorysk separatist: Planet sköts ner av misstag" som är helt omöjlig att verifiera eftersom separatisten var anonym. DN vet i själva verket inte om separatisten ens var prorysk, men nyheten ligger helt i linje med policyjournalistiken som handlar om att peka ut Ryssland som orsaken till nedskjutningen.

NewsVoice vill därför rekommendera DN att tätare följa de proryska separatisernas Twitter-kanal för nya erkännanden samt USA:s mainstream-kanaler som utan satellitfoton och andra bevis hävdar konspirationsteorin att det var proryska separatister som låg bakom allt.

Text: NewsVoice