Stor nyhet i DN – Anonym separatist sa: “Vi sköt ned planet av misstag”

3
243

DN separatistHUMOR. En anonym rysk proseparatist sa till en tidning i Italien att de skjutit ned flight MH17 i Ukraina, men att det var av misstag. Separatisten sa att han sett bland resterna att det var ett civilt plan.

Bild: Faksimil av DN-artikel


PK-journalisten Carl V Andersson fick DN-redaktörens medgivande att publicera den stora avslöjande nyheten “Prorysk separatist: Planet sköts ner av misstag” som är helt omöjlig att verifiera eftersom separatisten var anonym. DN vet i själva verket inte om separatisten ens var prorysk, men nyheten ligger helt i linje med policyjournalistiken som handlar om att peka ut Ryssland som orsaken till nedskjutningen.

NewsVoice vill därför rekommendera DN att tätare följa de proryska separatisernas Twitter-kanal för nya erkännanden samt USA:s mainstream-kanaler som utan satellitfoton och andra bevis hävdar konspirationsteorin att det var proryska separatister som låg bakom allt.

Text: NewsVoice  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

3 KOMMENTARER

  1. Varför inte även ringa Carl Bildt. Hans knivskarpa analys av olyckan strax efter att den inträffat får inte förringas.

    • Ja, Carl Bildt är alltid så “välinformerad” om vad som hänt. Mannen har en häpnadsväckande förmåga att veta vad som hänt innan någon utredning gjorts. På morgonen efter Estonia-katastrofen så visste han att färjan sjunkit p.g.a. att bogvisiret lossnat. Det fick han tydligen reda på efter att ha suttit i telefon under natten. Dagen efter 11-septemberattackerna så visste han hemskt mycket om Bin Laden och varför det skett. Han visste också att “nu lever vi i en ny värld”. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10231346.ab

  2. Det lite udda förhållandet nu för tiden är att Ryssland bara behöver ta det lugnt och hålla sig till sanningen, medan västmedia och dessas politiker gör sitt bästa att sänka sig själva.
    Sanningen kommer alltid först och lögnen därefter. Att grunda en lögn på sanningen är ganska riskfyllt för trovärdigheten.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här