USA:s militär ville 1962 skjuta ner passagerarplan och skylla på Kuba för att starta krig

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 27 juli 2014
- NewsVoice redaktion

Northwoods Memo

USA:s militära ledning ville genom “Operation Northwood” skjuta ner ett passagerarplan över Kuba 1962 och skylla nedskjutningen på Kuba för att kunna starta krig. Det kallas “false flag operation”.

Text: K. Reporter | Ladda ner memo: “Operation Northwood”

USA:s militär planerade att skjuta ner ett passagerarplan med amerikaner över Kuba – och skylla nedskjutningen på Kuba som ursäkt för att starta ett krig. Förslaget presenterades under våren 1962 för USA:s högsta ledning och det blev känt genom offentliggörandet 1997 av tidigare hemligstämplade dokument. Kennedy-administrationen antog inte förslaget.

Nedskjutningen av MH17 i Ukraina

Innehållet i 1962-förslaget påminner på ett slående sätt om händelseutvecklingen i Ukraina och borde studeras av den svenska pressen som nu unisont och blint skyller flygkatastrofen i Ukraina på Ryssland.

Förslaget Operation Northwood inkluderade bland annat även följande:

 • Genomföra en serie av väl koordinerade incidenter för att ge sken av att vara utförda av kubanska trupper.
 • Arrangera en stor incident som att spränga ett amerikansk skepp i Guantanamo Bay och skylla det på Kuba.
 • Att arrangera en kubansk terrorkampanj i Florida och i andra städer som tex Washington.
 • Att rikta en terrorkampanj mot flyktingar som sökte skydd i USA. Sänka en båtlast med kubaner på väg till Florida (reellt eller simulerat).
 • Användning av MIG-flygplan, men med amerikanska piloter. Trakasserier av civilflyg, attacker på båtar och förstörelse av USA:s militära drönarflyg med MIG-flygplanstyper.

Relaterat

InfoWars: Corprorate media scoffs at possibility CIA had something to do with downing MH17

Mary Ferrell Foundation: Operation Northwoods

Dokument

Northwoods [complete download]. This lengthy document, declassified from JCS Central Files in 1997, contains a number of smaller memos and documents related to Operation Northwoods, arranged in reverse chronological order. The links below are in forward chronological order – the two bolded ones contain the amazing proposals which have generated the most interest in Operation Northwoods:

Lansdale Memo of 16 Mar 1962. This memo records a high-level meeting in the White House 3 days after McNamara was presented with Operation Northwoods.Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Det är bra jobbat av dessa fria sajter att lyfta fram “falsk flagg”-händelsebegreppet, som fram till helt nyligen varit näst intill ett okänt begrepp hos allmänheten. När den kritiska massan väger över till sanningens fördel går det automatisk till att frågan ställs: återigen en “falsk flagg”? I pensionärskollektivet är begreppet i stort fortfarande okänt. Så håll igång begreppsspridningen!

 • Av mina tankar: Världen är en stor dock teaterscen där “osynliga” styrande krafter drar i snören för att styra dockor (mänskligheten) i ett visst riktning. Den huvudkänsla man spelar på är rädslan följd av begär att skydda sig mot “dem” och vid starka upplevelser av våld, hot och orättvisor spelar den på människans känsla av hämndbegär.

  När detta lyckas har de osynliga krafter vunnit för att kaoset som uppstår i spår av hämnd och upprättelse är lätt att styra i önskad riktning..

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *