Utmärkt SvD-artikel: “Spionhärvan som chockar Tyskland”

publicerad 20 juli 2014
- Torbjörn Sassersson red.

USAs spionage mot TysklandTomas Lundin på SvD skriver en utmärkt artikel som sammanfattar spionskandalen i Tyskland om hur USA spionerat på sin närmaste allierade i Europa. Artikeln nämner avlyssnade mobiler, dolda antenner på ambassader, skrivmaskiner som ersätter datorer och konspirerande dubbelagenter. Spionhärvan är som tagen ur en rafflande agentroman av John le Carré, menar Lundin.

Washington måste äntligen förstå att man inte kan behandla sin viktigaste bundsförvant som en apporteringshund, skrev häromdagen Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung i en upprörd ledare som radade upp åratal av kränkningar och amerikanska översittarfasoner. Inte minst NSA-avlyssningen av Angela Merkels mobil som förra hösten avslöjades av Edward Snowden.

Läs mer


Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Tomas Lundin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *