Vetenskap och Folkbildning (VoF) vill ta bort rätten att själv bestämma vårdform

1
234

VoF Almedalen 2014

Det blev tydligt i Almedalen att VoFs kampanj nu handlar om att ge sig på psykiskt sköra människor och kringskära deras människovärde. Det var en mycket obehaglig upplevelse att bevittna deras intention att ta ifrån människor möjligheten att göra egna val.

Text och foto: GM | I bild från vänster: Joacim Jonsson (VoF), Dan Katz psykolog, Helene Öberg (MP) och Kjell Broström (NSP)H

Det hettade till lite idag när vi homeopater i Almedalen gick på ett så kallat ”samtal” som arrangerades av skeptikerföreningen VoF. Joacim Jonsson inledde med att förklara att VoF arbetar för att ”kvacksalverilagen” ska skärpas och utvidgas från att alternativmedicinen inte får behandla bland annat cancer till att även omfatta svårartade psykiatriska tillstånd.

I panelen deltog Dan Katz, som är psykolog och psykoterapeut, Helene Öberg från Miljöpartiet och Kjell Broström från NSPH Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa som är ett patient-, brukar- och anhörignätverk.

Läs mer i Dagens HomeopatiLämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer