Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Vetenskap och Folkbildning (VoF) vill ta bort rätten att själv bestämma vårdform

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 5 juli 2014
- NewsVoice redaktion

VoF Almedalen 2014

Det blev tydligt i Almedalen att VoFs kampanj nu handlar om att ge sig på psykiskt sköra människor och kringskära deras människovärde. Det var en mycket obehaglig upplevelse att bevittna deras intention att ta ifrån människor möjligheten att göra egna val.

Text och foto: GM | I bild från vänster: Joacim Jonsson (VoF), Dan Katz psykolog, Helene Öberg (MP) och Kjell Broström (NSP)H

Det hettade till lite idag när vi homeopater i Almedalen gick på ett så kallat ”samtal” som arrangerades av skeptikerföreningen VoF. Joacim Jonsson inledde med att förklara att VoF arbetar för att ”kvacksalverilagen” ska skärpas och utvidgas från att alternativmedicinen inte får behandla bland annat cancer till att även omfatta svårartade psykiatriska tillstånd.

I panelen deltog Dan Katz, som är psykolog och psykoterapeut, Helene Öberg från Miljöpartiet och Kjell Broström från NSPH Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa som är ett patient-, brukar- och anhörignätverk.

Läs mer i Dagens HomeopatiDu kan stötta Newsvoice via MediaLinq