469 barn har dödats i Gaza sedan juli 2014

1
192

FN-organet UNICEF:s chef i Gaza rapporterar att 469 barn har dödats i Gaza sedan Israel inledde bombattacker i början av juli 2014. Enbart de senaste 48 timmarna [tom 22 aug] har 9 barn dödats. Mer än 3000 palestinska barn har skadats. 370 000 barn är enligt FN-organet i akut behov av psykosocial hjälp.

Det finns inte en enda familj som inte drabbats av död, personskada, förlust av hemmet eller förflyttning. 219 skolor har skadats av flygbomningar och 22 skolor har helt förstörts. UNICEF:s representant berättade för att tydliggöra vidden av förstörelsen att det kan ta 18 år att återuppbygga de 17000 bostäder som förstörts.


Läs mer

Byggnad som sprängdes av israeliskt artilleri den 24 augusti 2014

Den första inkommande projektilen syns ca 30 sekunder in i videon. Kommer den från en Boforskanon?  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här