469 barn har dödats i Gaza sedan juli 2014

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 25 augusti 2014
- NewsVoice redaktion

FN-organet UNICEF:s chef i Gaza rapporterar att 469 barn har dödats i Gaza sedan Israel inledde bombattacker i början av juli 2014. Enbart de senaste 48 timmarna [tom 22 aug] har 9 barn dödats. Mer än 3000 palestinska barn har skadats. 370 000 barn är enligt FN-organet i akut behov av psykosocial hjälp.

Det finns inte en enda familj som inte drabbats av död, personskada, förlust av hemmet eller förflyttning. 219 skolor har skadats av flygbomningar och 22 skolor har helt förstörts. UNICEF:s representant berättade för att tydliggöra vidden av förstörelsen att det kan ta 18 år att återuppbygga de 17000 bostäder som förstörts.

Läs mer

Byggnad som sprängdes av israeliskt artilleri den 24 augusti 2014

Den första inkommande projektilen syns ca 30 sekunder in i videon. Kommer den från en Boforskanon?


Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Gaza
  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *