Argentina förbereder angrepp mot USA-företag som terrorismanklagas

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 15 augusti 2014
- NewsVoice redaktion

rrdonnelley.comArgentina förbereder sig nu för att använda en antiterroristlag för att anklaga ett amerikanskt bolag som lagt ned sin tryckerifabrik RR Donnelley utanför Buenos Aires

När arbetare på fabriken kom till jobbet på måndag fick de beskedet att fabriken stängts pga en obestiglig kris [insurmountable crisis], skriver AP. Fabrikens plötsliga nedläggning gör 400 anställda arbetslösa.

Den argentinska presidenten Cristina Fernandez de Kirchner gav sig in i ärendet och menade att RR Donnelleys agerande är bedrägligt och ett försök att skrämma befolkningen, enligt Reuter. Hon menar vidare att det inte fanns giltiga skäl att lägga ned fabriken och att nedläggningen kan betraktas som ett angrepp mot Argentinas ekonomi, därav är det en terrorismhandling.

Kirchner accused the printing company of being linked to foreign hedge funds or “vulture funds”, as they are called in Argentina, whose decade-long legal battle against the country in the US courts resulted in Argentina’s July default.

Argentina antog en antiterrorismlag 2011 och avser nu att för första gången använda den och det blir mot USA, källan till det globala antiterrorismmaskineriet i världen med start 2001.

RR Donnelley har ännu inte kommenterat situationen.

Text: NewsVoice


Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Cristina “glommer” de tusentals arbetare som redan blivit arbetslosa pga hennes katastrofala ekonomiska politik som gjort att inflationen okat till 40 % och nya investeringar ar nastan obefintliga, speciellt bil- o byggnadsindustrin ar praktikst taget paralyserade… mvh elisabeth

    • @ e avendano

      Den ekonomiska situationen är väl inte hjälpt av ekonomisk terrorism från USA så då är det väl bra att dom sätter ner foten då.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *