Ukrainas säkerhetstjänst: MH17 sköts ner av ryska separatister

publicerad 13 augusti 2014
- K. Reporter
Flight MH17 bullet holes

Ukrainas säkerhetstjänst hävdar i ett nytt utspel att de ryska separatisterna sköt ner MH17 från Malaysian Airlines av misstag med hjälp av en missil i en så kallad ”false-flag” operation. Enligt Ukrainas nya version var separatisternas avsikt att skjuta ner ett Aeroflot-plan för att trigga Ryssland till att aktivt gå in militärt i kriget i Ukraina. 

Text: K. Reporter | Foto: Anderweltonline.com [förstora fotot]

Michel Chossudovsky, professor i ekonomi och författare kallar Ukarinas nya utspel ett ”desperat spinn” och pekar på nya fysiska bevis. Vrakdelar från MH17 intill cockpit visar vad som tros vara kulhål från en 30 mm automatkanon monterad på ett stridsflygplan. De senare uppgifterna framkom i slutet av juli från Organisation for Security and Cooperation in Europé (OSCE):

”Michael Bociurkiw of the OSCE group of monitors at his daily briefing described part of the plane’s fuselage dotted with “shrapnel-like, almost machine gun-like holes.” He said the damage was inspected by Malaysian aviation-security officials.” – Wall Street Journal, July 31, 2014

Den tyske piloten och flygexperten Peter Haisenko har gjort en detaljerad analys av vrakdelen full med kulhål. Han kom till slutsatsen att MH17 inte sköts ner av en missil utan av automatkanon sannolikt från militärflygplan i närheten. Vittnesuppgifter från lokalbefolkningen har också tidigare uppgett att de såg militärflygplan i närhet av MH17 alldeles innan det kraschade.

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: MH17Ukraina