Dynamitfråga inför valet: 264000 asylsökande når Sverige 2015-2018

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 20 augusti 2014
- Torbjörn Sassersson

Anna-Dahlberg-ExpressenAnna Dahlberg (1969-) är prisad journalist och politisk redaktör på Expressen sedan 2008. I en debattartikel i Expressen ställer Dahlberg frågan: ”Var är planen för det nya flyktingläget?” Hon syftar på Sverige som enligt ett Regeringsbeslut åren 2015-2018 ska ta emot runt 264 000 asylsökande. ”Det växande flyktingmottagandet är den största samhällsförändring som Sverige står inför”, skriver Dahlberg. Det innebär att den svenska demografin byggs om, men frågan är så brännhet att ingen politiker vågar ta i den. Priset som ska betalas ligger på 48 miljarder kronor enligt Migrationsverket.

Anna Dahlberg skriver :

När Migrationsverket skrev upp prognosen i somras till 80 000 asylsökande i år renderade det en notis på några rader i Dagens Nyheter. Migrationsminister Tobias Billström (M) syns knappt till längre.
Först på lördagen bröt Fredrik Reinfeldt (M) tystnaden med en dramatisk vädjan till svenska folket om solidaritet.

Läs mer i Expressen | Bilden är pixlad för att skydda upphovsrättenDu kan stötta Newsvoice via MediaLinq