Eliminera den sjukskapande maten – Naturligt odlad mat bäst för samhällsekonomin

publicerad 17 augusti 2014
- av Hans Sternlycke

Natural food #5934943 Photo: Jirkaejc,  Crestock.com

REPLIK. En multivitamintablett om dagen skulle halvera sjukvårdskostnaderna säger en av världens mest kända forskare om cancer och åldrandets kemi, Bruce Ames. Visserligen i USA, där de är 16 procent av BNP, dubbelt upp mot Europa, och hälften av det betalt via försäkringar. I Sverige går bara 250 miljarder kronor av de offentliga utgifterna till hälso- och sjukvården. Jag tror att att också här kunde hälften bantas. Det skriver Hans Sternlycke i sin replik till leg tandläkare Karin Öckers debattartikel: “Vetenskaplig evidens för att kosttillskott förbättrar långtidshälsan”.

Text: Hans Sternlycke | Foto: Jirkaejc, Crestock.com

Vi är dock på väg mot USA:s siffror med mer diabetes, åldrande och fetare befolkning, och det blir definitivt så, om TTIP, det amerikansk-europeiska handelsfördraget, går igenom, och vi får acceptera hormonkött och GMO-mat och mer industrijordbruk.

Det är skräp om det skall behövas tabletter, för att vi skall få i oss tillräckligt med vitaminer och mineraler, när vi kunde få det genom ekologiskt odlad mat.

Brist på mikronäringsämnen i mitokondrierna, kroppens energifabriker, ger förtida åldrande och neurologiska sjukdomar. Är det brist där kommer cellernas behov i andra hand, och det kan leda till DNA-brott och cancer. Det behövs C-, B12 och B6-vitamin, niacin, folsyra, biotin, järn, magnesium och zink för att reparera DNA-brotten.

Minsta dagliga intag av näringsämnen är enbart beräknat för att inte få allvarliga bristsjukdomar, inte för att vinna fullgod hälsa. I USA har åtta tiondelar av åldringar och tonåriga män och nio tiondelar av flickorna brist på magnesium. Det ökar risken för benskörhet, cancer, högt blodtryck, senilitet och diabetes.

Felaktiga kostråd från myndigheterna och sjukvården kostar miljardbelopp i onödan

De officiella kostråden, som nu har börjat ifrågasättas, med fettskrämdhet och för mycket kolhydrater, är fetma- och diabetesskapande. 350.000 svenskar har i dag diabetes, och hälso- och sjukvårdskostnaderna kan röra sig om 13 miljarder kronor. För 30 år sedan var det 30 miljoner fall i världen. Nu är de mer än fjortonfaldigat. Problem med nerver, njurar, syn, blodkärl och hjärta följer. Kolesterol och blodtryck förhöjs.

Unga, smala och friska har ett tryck på 120 mm Hg när hjärtat pumpar ut och ett undertryck på 80. Det har också äldre hos naturfolken. Lätt förhöjt är det från tryck över 140 respektive 90. Mer än det har en fjärdedel av svenskarna. 850.000 svenskar äter statiner för en miljard kronor för att sänka kolesterolnivå och blodtryck

De har inte visats ge bättre överlevnad. I stället för att minska hjärtproblemen kan risken för hjärtsvikt ökas genom att skapa brist på co-enzymet Q 10 och ge muskelsvaghet. Statinerna kan ge diabetes genom att kolesterolet inte räcker för att transportera insulinet i blodet, och det blir överskott i cellerna, så de slutar producera insulin.

Rådet att minska saltet för att sänka blodtrycket, när kroppen reglerar saltnivån i blodet så väl själv, kan i stället höja det när hormonregleringen sätter in för att klara hotande saltbrist.

Hälsa måste få kosta –  Det lönar sig i längden för individ och samhällsekonomi

Mediciner ger biverkningar. Istället för mer sjukvård vore det bättre att minska den ökade sjukligheten vid källan, den sjukskapande maten.

 • Bort med beroendeskapande socker,
 • bort med tomma kolhydrater som omvandlas till socker.
 • In med mer grönt för vitaminer och mineraler.
 • In med mer fett. Naturligt animaliskt fett med viktiga fettlösliga vitaminer och långkedjade omega tre fettsyror, inte industriförstört vegetabiliskt margarin.
 • Bort med konstgödsel och växtgifter.

Hälsan måste få kosta. Sjukvårdskostnader och minskad arbetsförmåga kostar mer.

Text: Hans SternlyckeSå här kan du stötta Newsvoice

 • kan rekommendera Great Earth NSP. Så nära en bra produkt man kan komma. Jag märker direkt skillnaden när jag under perioder upphör med den. Ger i vart inte mig något sötsug.
  Nej, jag har inga bindningar till det företaget, inte i någon form. Liksom MSM som vi verkligen behöver (allt pga NPK gödslingens avigsidor).

 • “En multivitamintablett om dagen skulle halvera sjukvårdskostnaderna”

  Multivitamitabletter som innehåller majsstärkelse, sötningsmedel och andra skadliga ämnen som direkt befrämjar sötsuget (den främsta katalysatorn till de flesta folksjukdomarna). Vilken jävla ironi! ;D

 • Mycket bra skrivet. Det som annars pågår inom matsidan är skrämmande. Läser själv en bok som heter “Banker o. skuldnät ” av Ellen Hodgson Brown. Samt läst boken “Hotet mot livet” av F. William Engdahl.
  Där kan man se vad som hänt från historisk tid till nu inom bl. a. matsidan. Det är eliten som styr hela världen. I USA har de lyckats få bort i princip alla småjordbruk eller familjejordbruk genom att de har gått i konkurs. Där finns bara enorma industrijordbruk kvar. Samma tänk är avsiktligt att göra även inom EU. Redan nu har ett enormt stort antal småjordbruk försvunnit inom EU. Tydligen har EU-bidragen använts för att få bort enbart grödor som industrin inte vill ha genom olika stora bidrag. De finaste och största jordbruksarealerna i landet har fått enorma EU-bidrag. Av de grödorna är Sverige självförsörjande till 100%.

  Däremot nötköttsuppfödning och mjölkproduktion som är svårare att bedriva industrimässigt p.g.a. foder och gödsel är vi självförsörjande till ungefär 50 %. Inom detta område räcker inte intäkterna inte till för att täcka kostnaderna, det gör att sådana jordbruk läggs ned successivt.

  Svenska politiker och myndigheter rättar sig efter detta till 100%.

  Något som Allan Watt har läst ur elitisternas egna publikationer. – Elitens agenda.

  ” Alla grödor ska patenteras , individuell odling och självförsörjning kommer i framtiden att förbjudas.
  Allt resande ska ske kollektivt med hänvisning till “klimathotet”. På sikt ska allt individuellt resande förbjudas.

  Den slutliga planen är att centralisera all makt via ett utsuddande av den nationella självständigheten.

  Europa ska bilda “The United States of Europe”.

  Senare ska alla blocken slåss samman till ett och en totalitär världsregering bildas.

  Vad som planeras för mänskligheten är en mardröm, säger Allan Watt. “

 • Tack Anders, Helt rätt, vi kan inte lita på att nattväktarstaten ska ta sitt ansvar, förändringen måste komma nedifrån. Här är saxat ur förordet till Den Ideala Jorden:

  “Så fort jordens mineraler är balanserade och en assimilerad del av den levande jorden minskar behovet av pesticider, behov av besprutning i syfte att rädda en gröda kommer likaså att minska. Det Nya Jordbruket baseras på tanken att bra utfodring leder till bra hälsa. Levande ting med tillgång till bra näring drar inte på sig sjukdomar och parasiter i lika hög omfattning. Från minsta bakterie till största trädet alla levande varelser har en genetisk potential för tillväxt och hälsa som begränsas då något saknas eller då deras miljö är ur balans. Som trädgårdsmästare, jordbrukare och vårdnadshavare av marken kan vi inte kontrollera variablerna i klimatet och vi kan inte kontrollera regnet; vad vi kan kontrollera är nivån och balansen av essentiella näringsämnen i jorden och det är mycket.

  En gedigen förståelse för mineraler har varit det svagaste eller till och med det saknade benet inom hållbart jordbruk fram till nu. Syftet med denna bok är att i läsarens händer sätta en handbok innehållande de verktyg som behövs för att tillämpa vår nuvarande kunskap om jordmineraler på ett praktiskt sätt, inte bara varför mineraler är nödvändiga eller vad de gör, men exakt hur man ska tillämpa kunskaperna: Hur mycket av vilken mineral i vilken form? Det är den stora frågan vi kommer till efter att ha startat studien av ämnet. Frågor som vi inte kunde hitta svaret på i någon av de andra böckerna eller på world wide web. Hur mycket Kalium, hur mycket Fosfor, hur mycket Zink? På dessa sidor hittar du svar, svar som har testats och visat sig vara mycket effektivt och säkert.”

 • Odlar själv det mesta jag äter, självklart är det organiskt. Fiskar mycket min egna fisk med. 2 land på 8×6 meter, ett växthus på 15 kvm, det räcker till bra mycket mera än vad folk tror för familjen. Fått så många andra att börja odla med. Hälsa, pengar sparas plus lite lugn och ro i lander ges det. Äta statiner skulle aldrig hända, det finns inget gott eller ont kolesterol, det finns bara en typ.

 • Allt det Hans Sternlycke önskar sig kan ske relativt smidigt om metoden för Den Ideala Jorden sattes i kraft över hela landet. Till detta krävs dock ett paradigmskifte inom ledningen för jordbruket, dessutom behöver samtliga parter se över sina kognitiva dissonanser vad gäller medel och metoder att berika jordar med. Se föregående artikel: Kosttillskott eller fullvärdig kost.

  • “Till detta krävs dock ett paradigmskifte inom ledningen för jordbruket,…. ”

   Och det kanske man inte skall hoppas för mycket på, utan ta eget ansvar och initiativ.
   Tankemönstret som binder till dagens struktur kommer uppifrån, och kommer alltid att komma därifrån. Nerifrån kommer skiftet och det man bör betänka är att minimera konfrontationen.

   Denna är dock oundviklig.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *