Greg Palast: ”Det finns ingen riktig journalistik i USA längre”

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 22 augusti 2014
- Torbjörn Sassersson

I denna intervju med Russell Scott intervjuas den högt uppskattade och undersökande journalisten Greg Palast. Han anser att journalistskolorna i USA handlar om i stora drag att lära journalister skriva om pressmeddelanden och återge vad auktoriteter säger. Han föraktar dessa utbildningar. Greg Palast är självlärd.

Greg Palast är känd från förstasideartiklar i BBC, The Guardian, Nation Magazine, Rolling Stone and Harpers Magazine. Palast är författaren till bästsäljaren ”Billionaires & Ballot Bandits”, ”Armed Madhouse”, ”The Best Democracy Money Can Buy” och ”Vultures Picnic” som fick priset ”Årets bok 2012” i en BBC Newsnight recension.

Text: Torbjörn SasserssonDu kan stötta Newsvoice via MediaLinq