John Virapens bok “Side Effects Death” blir biofilm – Läkemedelsindustrin kommer att svaja

publicerad 15 augusti 2014
- Torbjörn Sassersson red.

Hollywood_John-Virapen

John VirapenNewsVoice har regelbunden kontakt med den före detta läkemedelsbolags-VD:n från Ely Lilly som chockerat världen med sina avslöjanden om den kriminella läkemedelsindustrin, bland annat om hur han personligen mutade Socialstyrelsen för att snabba på världsmarknadsintroduktionen av SSRI-preparatet Prozac (Fontex i Sverige), känt för sina allvarliga bieffekter.

Text: Torbjörn Sassersson | Foto: Adrian 104 Wikimedia Commons

Piller och ProfiterJohn Virapen meddelade idag att hans bok “Side Effects Death”, på svenska med titeln Piller och profiter” kommer att bli biofilm. Ett produktionsbolag i Europa eller USA (fortfarande hemligt) storsatsar med kända skådespelare, enligt planerna. Kontrakt har skrivits den senaste veckan. Ersättningen till Virapen är betydande, i synnerhet om filmen blir en succé.

John Virapen upplever nu en framgånsgvåg med bra bokförsäljning i bland annat Frankrike och Tyskland. I förra veckan intervjuades han av amerikanska Daily Show och avsnittet med hans medverkan sänds i september 2014 i USA och över TV-nätverken.

Virapen berättar att hans “kollega” från industrin, men på forskningssidan, Peter Gøtzsche som är chef på det ansedda Cochrane-institutet också upplever ett stort intresse för hur Big Pharma opererar på världsmarknaden. Peter Gøtzsche chockerade även han etablissemanget, men mer nyligen med boken ”Deadly medicines and organised crime” vilken säger en hel del om vad han anser om läkemedelsindustrin.

Svenska etablissemanget har inte sin lojalitet hos patientgruppen

Det svenska etablissemanget vägrar att ta tag i Peter Gøtzsches utspel genom att inte skriva om hans bok och genom att inte ens försöka skapa debatt, vilket visar var svensk mainstream media i Sverige står med sin lojalitet och det är knappast på patienternas sida eftersom hans budskap är av enormt allmänt intresse, ett budskap som hittills fått nästan noll penetration i Sverige. Endast Dagens Medicin skrev en artikel: “Möt Cochranes omdebatterade chef” om den respekterade chefen som nu fått epitetet “kontroversiell”.

Sanningen kommer nu fram allt mer. Läkemedelsindustrin är i realiteten och i stora drag en kriminell industri med en framsida som består av läkare med vita rockar som fungerar som försäljningsorganisationens sista led mot patienterna och bakom dem finns en smutsig pseudovetenskaplig forskningsapparat med en budget som inkluderar mutor och pengar som går till jurister för att bekämpa stämningar från drabbade patientgrupper, enligt Virapen och andra källor.

Läkemedelsindustrin är i princip en raffinerad maffiaverksamhet som genom generationer har förfinat sitt yttre så att den framstår som seriös, vetenskaplig och omhändertagande. Illusionen håller alltjämt patienter, politiker, läkare och regeringsfolk i sitt grepp, men hägringen svajar betänkligt, vilket visar sig i ett stilla uppror i sociala medier, bland drabbade patienter med sina anhöriga samt inom läkarkåren som viskar om att de börjar få nog.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Ja och som D.M. rapporterade i sin artikel:
  “– Vi diskuterar inte med en man som beskyller industrin för att vara kriminell och använda maffiametoder. Man kommer aldrig kunna överbevisa honom om motsatsen till hans argument. Och så får vi aldrig diskutera de egentliga frågorna, säger en person med en hög position inom läkemedelsindustrin.

  För det första är det inte han som skall överbevisas utan allmänheten. Man inbjuder alltså inte till debatt? Antagligen för att han vet för mycket.
  Hejapå John Virapen och Peter Gøtzsche! Ni kanske är de första tuvorna som stjälper medicinindustrins skadliga droglass till allmänheten.
  Ser fram mot en högintressant film!

 • Varje minut av TV-tittande är en förlorad minut. Att läsa mycket ger mer av nyttig info än TV per tidsenhet.

 • Så länge vårt “svenska”mainstream media i stor sätt ägs av Shibbsteds,kommer inte vi se några öppna debatt om dessa giriga blodiglar som blåser folk och tar våra skattepengar.Var så säkert.Om man läser i de man ser att även andra mycket allvarliga problem som kriget i Ukraina,folkmordet i Gaza m.m. man kan inte läsa så mycket om det.Har någon sett SVT 2 Aktuell igår kväll (fredag) ? en reporter från plats i Ukraina (Kiev) Bert någonting,rapporterade om anfallen i Lugansk och Donetsk.Han berättar om att Ryssland attackerade Ukraina med ett tiotals pansrade fordon in i Ukraina och att de blev förstörda av den ukrainska militären.Sedan säger han- jag tycker…..Hur i hela fridens namn kan en reporter rapportera från plats ? när han befinner sig inte på plats,istället flera hundra mil från plats och han berättar om sin egen tyckande.På det här sättet manipulerar SVT vårt land.

 • Hoppas verkligen det görs en seriös film av det här.

  Och glöm inte bort Seroxat eller paroxetin, känt som “Paxil” i Amerika.
  Man står hjälplös när man upplevt baksidorna med den medicinen.
  Låt det bli allmän vetskap, ssri har allvarliga biverkningar!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *