Journalisterna Bodin och Öhman som avslöjade saudiskandalen blev baktalade av regeringskansliet

1
372

Bo-Göran-Bodin - Daniel Öhman

2012 avslöjade Ekot att Sverige i hemlighet hjälpte diktaturen Saudiarabien att planera byggandet av en vapenfabrik i Saudi. Avslöjandet fick mycket stor uppmärksamhet. Försvarsministern Sten Tolgfors togs på bar gärning i handlingen vilket fick honom att lämna sin post. Ekots grävande reportrar Bo-Göran Bodin och Daniel Öhman berättar om avslöjandet och hur de smutskastades av bla regeringskansliet.

Fotokollage av Bo-Göran Bodin och Daniel Öhman från Wikimedia Commons

Läs mer om deras bok: ”Saudivapen”  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

1 KOMMENTAR

  1. Detta visar än en gång hur ”mycket” vi medborgare kan lita på vad som kommer läsare och tittare till del – när makten INTE gillar att sanningen avslöjas!

    När medborgarna väl inser att det sker åtskilligt fult spel i kulisserna tappar de slutligen sitt förtroende för samhället och dem de röstat fram till landets ledande positioner.

    Skönt att det finns folk som vågar avslöja vad som faktiskt sker och skett …

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här