Ny bok “Saudivapen” avslöjar: Hemligt brev avgjorde Saudiaffären

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 augusti 2014
- NewsVoice redaktion

Saudivapen“Det hemligstämplade brevet från Marcus Wallenberg var avgörande. Moderaterna gav vika för industrins påtryckningar – och Sverige fortsatte det kontroversiella samarbetet med en vapenfabrik i Saudiarabien. I en ny bok avslöjas spelet bakom Saudiaffären som till slut ledde till försvarsminister Sten Tolgfors avgång”, skriver DN.

“Det var vintern 2012 som SR Ekot avslöjade historien som skulle gå under namnet “Saudiaffären”. Den gick ut på att diktaturen Saudiarabien samarbetade med Sveriges FOI om att bygga en vapenfabrik, vilket stred mot de svenska reglerna för vapenexport”, skriver SvD.

Boken som heter Saudivapen kan köpas på Albert Bonniers Förlag. Den skrevs av journalisterna Bo Göran Bodin och Daniel Öhman

Läs mer i DN

Läs mer i SvD

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq