Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Dokumentär – Dr Andrew Wakefield fann misstänkt koppling mellan trippelvaccin och autism

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 29 augusti 2014
- Torbjörn Sassersson
Andrew Wakefield and Celia Farber, New York. Produktion: NewsVoice.se

Dr Andrew Wakefield intervjuas i ett samarbete med journalisten Celia Farber i New York. Syftet är att beskriva hur media, svensk public service och forskarsamhället i allmänhet behandlat upptäckten av kopplingen mellan trippelvaccin för barn, kroniska tarmproblem och autism.

Text: Torbjörn Sassersson | Premiär 29 aug 2014 | Se artiklar om Wakefield | Youtube tog ned denna video i april 2023, men den återpublicerades och bäddades in från Odysee.com 12 april 2023.

Premiären av dokumentären med Wakefield kommer i samband med att forskaren dr William Thompson vid amerikanska myndigheten CDC den 25 augusti 2014 avslöjar att CDC under många år dolt information inför den medicinska världen och allmänheten att risken för barn att drabbas av autism ökar flerfaldigt vid trippelvaccinering. Särskilt drabbade är svarta barn.

Reaktionen inom etablissemanget,  public service, myndighetsvärlden, medicinjournalistiken och skolmedicinen kan beskrivas med ett ord: vaccinriskförnekelse.

Smutskastningskampanj genom “public service”

Den smutskastningskampanj som dr Andrew Wakefield utsatts för kan betecknas som en av de mest omfattande mot en enskild person i modern tid. Den har pågått i över 15 år och spänner över tidningar, webben, TV, radio och Wikipedia etc. Enorma ekonomiska intressen står på spel för läkemedelsindustrin som befarar att övertron mot vaccin ska ersättas av kunskap om riskerna med vaccin och hur ineffektiva de egentligen är. Myndigheter uttrycker mest en oro för en nedsatt så kallad “vaccinationstäckning”. Denna oro är inte baserad på en fast vetenskaplig grund.

De svenska journalister inom gammelmedia som varit mest aggressiva mot Wakefield är Inger Atterstam på SvD och Karin Bojs på DN (sök bland artiklar på NewsVoice). I övrigt har SVT och Granskningsnämnden kraftigt bidragit till en orättvis behandling av och förvillande uppfattning om Wakefield och hans vetenskapliga fynd.


Produktion: NewsVoice, Sasser Media Lab
Intervju: Celia Farber
Kamera: Francesca Alesse, tidigare redaktör på Aljazeera America
Redigering och ljud: Pål Bergström (Palbergstrom.com)
Produktions-team: Linda Karlström (Vaccin.me), Marina Ahlm, Marina Szöges (Dagens Homeopati), Ann-Charlotte Stewart, Torbjörn Sassersson (NewsVoice.se)


Personer och organisationer som givit sitt stöd till dokumentärsfilmsproduktionen

Svenska Föreningen för Vetenskaplig Homeopati
Margareta Lundström Kostdemokrati.se
Pia Westin Hellertz (Piahellertz.com)
Carl Hamilton
Jim Yang-Arnflo och Ida-Li Lee Wollersjö
Peter Pettersson (Anarchos)

…och många fler. Meddela NewsVoice så adderar vi ytterligare namn på donatorer.


Referenser till dokumentären

Hortons egen utredning

“When Deer first presented The Lancet with his findings four days before publishing his first Sunday Times article, the journal began its own investigation publishing a summary of Deer’s allegations and responses by the three lead authors Dr Wakefield, Professor John Walker-Smith and Dr (now Professor) Simon Murch and by the Royal Free and University College Medical School.

The Lancet summarised Deer’s allegations: the investigations, some highly invasive, did not have ethical approval; the study was completed under cover of an entirely different approved study; the children were selected by invitation from Wakefield and Walker-Smith to the parents, constituting selection bias and contrary to the paper’s claim about consecutive referrals; and the Lancet children were part of a legal-aided and funded research project to investigate the feasibility of litigation for vaccine damages.”

Professor George Nuki
CSM Meeting 23 fabruari 1989 – Committe on safety of medicines [PDF]

Uttalande från far till barn 11: Parent of Autistic Child in Wakefield Study Says Key Journalist Got Facts Wrong

Mrs 12 Bevis för 172-96: Mrs. 12 Proved that the Lancet Study was indeed 172-96

BMJ Competing Interest
http://www.bmj.com/rapid-response/2011/11/03/response-john-stone [Sida borttagen av BMJ?]

Brian Deer’s BMJ Series Not Peer Reviewed

Harvey Marcovitch and Brian Deer’s investigation: the Lord High Everything Else?

Sir Nigel Davis – MMR litigation

Eye Witness Report from the UK GMC Wakefield, Walker-Smith, Murch Hearing

Round 2: CDCs Poul Thorsen Lying in Plain Sight

Judge Mitting
Independent: MMR doctor John Walker-Smith wins High Court appeal

MR JUSTICE MITTING Between: PROFESSOR JOHN WALKER-SMITH Appellant and GENERAL MEDICAL COUNCIL Date: 07/03/2012


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq